Ο Ήλιος – κάρτα Νο 19

Η κάρτα του Ήλιου είναι ο Θρίαμβος εκείνου που επιθυμεί να πετύχει το σκοπό του

Ο Ήλιος – κάρτα Νο 19

Αστρολογικός κυβερνήτης: Ήλιος

Δυο γυμνά παιδιά παίζουν σ' έναν περιφραγμένο κήπο. Κρατιούνται απ' το χέρι και είναι λουσμένα στις χρυσές ακτίνες του ήλιου, που συμβολίζει πνευματικότητα και αφθονία. Το ένα είναι αγόρι και το άλλο κορίτσι, γεγονός που σημαίνει ότι, μέχρι να καταλάβει κανείς ποιες είναι οι θετικές και ποιες οι αρνητικές του ιδιότητες, δεν είναι δυνατό να τον φωτίσει ο ήλιος της επιτυχίας. Το αγόρι συμβολίζει τη σκέψη και το κορίτσι τη διαίσθηση και το συναίσθημα. Ο φράχτης γύρω από τον κήπο είναι σύμβολο περιορισμού, όπως ακριβώς και ο κύκλος του ζωδιακού. Πίσω του, φαίνονται τέσσερα ηλιοτρόπια που αντιπροσωπεύουν τα τέσσερα βασίλεια της φύσης – το ανθρώπινο, το ζωικό, το φυτικό και το ορυκτό.

Στους αρχαίους, η κάρτα αυτή ήταν γνωστή ως ο Άρχοντας της Επιτυχίας. Αστρολογικά κυβερνάται από το συνδυασμό των δυνάμεων του Ήλιου, του Ερμή και του Δία – παλαιότερα, ο αποκρυφισμός και η αστρολογία ήταν τέχνες συνδεδεμένες και όχι ξεχωριστές. Τα σύμβολα της επιτυχίας είναι τα φτερωτά ραβδιά –οι σκέψεις του Ερμή–, η αντοχή και η κανονικότητα του Ήλιου, καθώς και τα επεκτατικά χαρακτηριστικά του Δία.

Στο ρωμαϊκό πάνθεον, η κάρτα κυβερνάται από τον Απόλλωνα, τον Ερμή και το Δία, στο ελληνικό από τον Φοίβο, τον Ερμή και το Δία και στο αιγυπτιακό, τέλος, από τον Άμμωνα Ρα, τον Θωθ και τον Φθα, τον δημιουργό.

Μπορεί κανείς ν' αποκτήσει επιτυχία και ευτυχία, αλλά δεν πρέπει να πιστεύει ότι θα τις διατηρήσει για πάντα, διότι είναι όπως ο ήλιος που το πρωί ανατέλλει, το μεσημέρι φτάνει στο μεσουράνημά του και στη συνέχεια αρχίζει να γέρνει προς τη δύση του, μέχρι τελικά να χαθεί. Είναι ανόητο, λοιπόν, να περιμένει κανείς ότι η επιτυχία και η ευτυχία θα τον συνοδεύουν για πάντα στη ζωή του. Μόνο στα παραμύθια η καλή νεράιδα πραγματοποιούσε κάθε επιθυμία κουνώντας απλώς το μαγικό ραβδί της και ο πρίγκιπας παντρευόταν την πριγκίπισσα για να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Ο καθένας μπορεί να επιτύχει το σκοπό του, με την προϋπόθεση ότι το επιθυμεί πραγματικά και είναι πρόθυμος να εφοδιάσει κατάλληλα τον εαυτό του, ώστε να τα καταφέρει. Πρώτα, λοιπόν, πρέπει να εκπαιδευθεί, έπειτα να εφαρμόσει όσα θα έχει μάθει και, τέλος, να επικεντρωθεί αποκλειστικά σ' αυτό που θέλει να κάνει βγάζοντας απ' το μυαλό του οτιδήποτε άλλο. Η επιτυχία προϋποθέτει να έχει κανείς ένα και μοναδικό σκοπό – είναι πολύ δύσκολο αφεντικό και απαιτεί απόλυτη αφοσίωση.

Πόσοι, όμως, από εμάς είμαστε έτοιμοι να κυνηγήσουμε τους στόχους μας με όλη μας την καρδιά; Πολύ λίγοι είμαστε ικανοί να αποκοπούμε τελείως απ' τη ζωή και τα προβλήματα των άλλων, ή να εκπαιδεύσουμε τα συναισθήματά μας έτσι, ώστε το μυαλό να κάνει ό,τι θέλει. Ο λόγος που δεν κατορθώνουμε να επιτύχουμε τον επιθυμητό στόχο είναι επειδή επιτρέπουμε στον εαυτό μας να παρεκκλίνει συνεχώς της πορείας του. Όλοι φερόμαστε σαν παιδιά, και οτιδήποτε μας φαίνεται ενδιαφέρον μάς αποσπά απ' τη σκληρή δουλειά που είναι αναγκαία για την επίτευξη των στόχων μας.

Σε ορισμένα παλιά Ταρό, οι δυο φιγούρες είναι ο Κάστωρ και ο Πολυδεύκης, οι Ουράνιοι Δίδυμοι. Ο καθένας μας έχει ένα δίδυμο εαυτό – τον κρυφό, επιτυχημένο εαυτό του. Πολλοί από εμάς, καθώς είμαστε ευχαριστημένοι με τα γήινα πράγματα, βλέπουμε καθημερινά μόνο τον Κάστορα και αγνοούμε τον Πολυδεύκη που κλαίει γοερά για ν' απελευθερώσει τον κατατρεγμένο δίδυμο αδελφό του.

Για να εξασφαλίσουμε την επιτυχία στο μέλλον, πρέπει να κοιτάξουμε το παρελθόν, να αναλογιστούμε τα λάθη που κάναμε, να απομονώσουμε τις αιτίες τους και να θεραπεύσουμε την αίσθηση της αποτυχίας μέσα μας. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να βαδίσουμε στο δρόμο της επίτευξης των στόχων. Το θέμα δεν είναι να μας υποδείξουν πώς να κάνουμε κάτι για να εξασφαλίσουμε την επιτυχία, αλλά να μάθουμε βήμα- βήμα πώς να χρησιμοποιούμε καλύτερα τα ταλέντα και τις ικανότητές μας.

Η επιτυχία σε κάθε στάδιο έρχεται μέσα από απόλυτη αφοσίωση, επιμονή, σκληρή προσπάθεια, ελπίδα και αποφασιστικότητα, σε συνδυασμό με τις γήινες ανταμοιβές τις οποίες έχουμε κερδίσει και τη σοφία που αποκτήσαμε στο παρελθόν

Ακόμα και τα μικρά επιτεύγματα απαιτούν την ίδια αφοσίωση. Στην αρχή, μάλιστα, είναι καλύτερα να επιδιώκει κανείς πολλές μικρές επιτυχίες παρά να διοχετεύει όλη του την ενέργεια στην υλοποίηση μιας υπερβολικά μεγάλης επιθυμίας. Η πραγματικά επιτυχημένη ζωή είναι ισορροπημένη, και αυτή η ισορροπία βασίζεται σε πολλές εμπειρίες. Για να υπάρχει σωστή αναλογία επιτυχίας και ευτυχίας, η ζωή πρέπει να βιώνεται πλήρως.

Η τύχη, πάλι, είναι τελείως διαφορετικό θέμα. Έρχεται απρόσκλητη και χωρίς καμία προσπάθεια. Μπορεί να εισβάλει στη ζωή κάποιου τη στιγμή που δεν την περιμένει, συχνά για να ανταμείψει προηγούμενες προσπάθειες χρόνων. Οι περισσότεροι άνθρωποι, πάντως, δε γεννιούνται τυχεροί, αλλά πρέπει ν' αγωνιστούν σκληρά για να πετύχουν τους στόχους τους. Η αποτυχία οφείλεται στην έλλειψη προσπάθειας ή στην εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας – είναι τόσο απλό.

Εκείνοι που προσφεύγουν σε τρίτους για να τους βοηθήσουν στο δρόμο τον οποίο έχουν επιλέξει σπάνια συναντούν την επιτυχία. Όποιος πιστεύει ότι αν γνωρίζει σημαντικούς ανθρώπους επιρροής, θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του πλανάται πλάνην οικτράν. Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε τις επιθυμίες μας – στο κάτω - κάτω, τα όνειρα αυτά είναι δικά μας και όχι των άλλων, επομένως είναι δική μας υποχρέωση να βρούμε τον τρόπο να τα πραγματοποιήσουμε.

Αυτό ακριβώς το μυστικό κρύβεται πίσω απ' την κάρτα του Ήλιου. Είναι ο Θρίαμβος εκείνου που επιθυμεί να πετύχει το σκοπό του και είναι έτοιμος να καταβάλει κάθε αναγκαία προσπάθεια.

Ως εκ τούτου, όποτε η κάρτα πέφτει όρθια σ' ένα ρίξιμο, ο οιωνός είναι ευνοϊκός γιατί σηματοδοτεί την υλοποίηση της μεγαλύτερης επιθυμίας του ενδιαφερομένου.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

  • Δείχνει επιτυχία σε όλους τους τομείς. Επίτευξη συγκεκριμένου στόχου χάρη στη διαύγεια πνεύματος που υπάρχει. Δόξα, τιμές, ακτινοβολία, διασημότητα.
  • Περίοδο για σωστό σχεδιασμό και δράση.
  • Ευημερία, αισιοδοξία, αρμονία, δύναμη, καλή υγεία και πνευματική γαλήνη.
  • Προώθηση της φιλίας, των σχέσεων, του έρωτα, του γάμου και της οικογενειακής ευτυχίας.
  • Πρωτοβουλίες που οδηγούν σε θετικό αποτέλεσμα. Αναγνώριση και δίκαιη ανταμοιβή. Ολοκλήρωση σπουδών και επιδοκιμασία.

ΑΝΑΠΟΔΑ

  • Προσκόλληση σε καθετί που λάμπει, ανάγκη για θαυμασμό, ματαιοδοξία, επιπολαιότητα, έλλειψη πρακτικού πνεύματος. Καλλιτέχνη που ζει μέσα στη φτώχεια και που η αξία του θα αναγνωριστεί μετά το θάνατό του.
  • Υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλαζονεία και έλλειψη επίγνωσης των περιορισμών, με συνέπεια την κακή εκτίμηση των καταστάσεων. Κίνδυνο αποτυχίας μελλοντικών σχεδίων, διάλυση μιας σχέσης ή ενός συνεταιρισμού, απομάκρυνση από το φιλικό περιβάλλον, αποκάλυψη επιτυχίας που σημειώθηκε με άνομα μέσα.
  • Έλλειψη σχεδιασμού, καθυστέρηση ή ματαίωση σχεδίων.
  • Σκληρότητα και υπερβολική επιθυμία για εξουσία, που οδηγούν στην απουσία βοήθειας από ανώτερες δυνάμεις.

Περισσότερα στο βιβλίο Ταρό για όλους - Εκδόσεις Ερεχθηίδας

Εικονογράφηση: Αικατερίνη Δουλφή

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved