Ο Τροχός – Κάρτα Νο 10

Η κάρτα αυτή απεικονίζει έναν ουράνιο τροχό, ένα συμβολικό χάρτη των ουρανών.

Ο Τροχός – Κάρτα Νο 10

Αστρολογικός κυβερνήτης: Δίας

Σύμφωνα με τα βαβυλωνιακά μυστήρια, ο τροχός είχε στο κέντρο του τον ήλιο. Οι ακτίνες του συμβόλιζαν τις ημέρες του ηλιακού έτους και ακουμπούσαν σ' ένα στεφάνι στο οποίο ήταν στερεωμένες με καρφιά, ενώ πάνω απ' το κάθε καρφί υπήρχε μια μαγική σφραγίδα. Στις γωνίες της κάρτας, τα κερουβικά εμβλήματα –ο ταύρος, το λιοντάρι, ο αετός και ο άνθρωπος– αντιπροσώπευαν τους τέσσερις κίονες της γης και τις τέσσερις εποχές.

Στα αιγυπτιακά μυστήρια, η κάρτα απεικόνιζε έναν τροχό που γύριζε κατά την κοσμική φορά (αριστερόστροφα), πάνω σ' έναν άξονα που περιστρεφόταν αενάως όπως κάθε πλανήτης στο διάστημα. Στην κορυφή του υπήρχε μια σφίγγα ασάλευτη, οπλισμένη μ' ένα γυμνό ξίφος. Στα δεξιά του τροχού ανερχόταν ο Ανούβης, ένας από τους μικρότερους θεούς του αιγυπτιακού πανθέου, που είχε μορφή τσακαλιού και οδηγούσε τις ψυχές των νεκρών ενώπιον του Όσιρη, προκειμένου να κριθούν. Από την άλλη πλευρά του τροχού, κατερχόταν ο Σηθ, συνεργάτης και αντίπαλος του Όσιρη, με τη μορφή μαϊμούς. Σε κάθε γωνιά υπήρχε μια κάρτα Ταρό. Στην πάνω αριστερή γωνία υπήρχε ο Άσος Κούπα, που συμβολίζει το δισκοπότηρο το οποίο περιέχει το ελιξίριο της ζωής και της σοφίας στην πάνω δεξιά, ο Άσος Πεντάκτινο, που σηματοδοτεί υλικά κέρδη, στην κάτω αριστερή γωνία, ο Άσος Σπαθί, που δείχνει απόκρυφη δύναμη και, τέλος, στην κάτω δεξιά, ο Άσος Μπαστούνι, που συμβολίζει τη δημιουργική έμπνευση.

Οι τέσσερις αυτές γωνίες έχουν μυστική σημασία, διότι αντιπροσωπεύουν τον τέταρτο οίκο ενός ατομικού ωροσκοπίου, ο οποίος δείχνει την παιδική ηλικία και το τέλος της ζωής, είναι γνωστός ως τάφος και αναφέρεται στο θάνατο (τόσο στο φυσικό θάνατο όσο και στο τέλος μιας κατάστασης). Θεωρείται ότι οι πλανήτες που βρίσκονται σ' αυτό τον οίκο, καθώς και οποιαδήποτε όψη λάμβανε χώρα σ' αυτόν ή στην ακμή του τετάρτου, δείχνουν μεγάλα εμπόδια στη ζωή του ατόμου, τα οποία έχει κληρονομήσει από προηγούμενη ζωή και πρέπει να τα υπερνικήσει.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι ο φυσικός θάνατος ήταν μόνο ένας κρίκος στην ατελείωτη αλυσίδα της αιτίας και του αποτελέσματος. Ο τάφος που φιλοξενούσε το νεκρό σώμα μετά την επίγεια ζωή του ήταν, συγχρόνως, η μήτρα της ζωής που επρόκειτο να έρθει στον κόσμο.

Ως εκ τούτου, η κάρτα Νο 10, ο Μυστικός Τροχός, είναι σύμβολο μετενσάρκωσης και αναφέρεται σε θέματα ζωής και θανάτου. Ο μυστικός νόμος του τροχού είναι ο νόμος της αλλαγής της τύχης.

Αντιπροσωπεύει τον κοσμικό τροχό με όλα τα σύμπαντα και τους πλανήτες που περιστρέφονται μαζί, καθώς και το δικό μας σύμπαν με τους πλανήτες του. Συμβολίζει τον κόσμο όπως γυρίζει κάτω από τα αμετάβλητα άστρα που ρίχνουν το φως τους στην ανθρωπότητα και την επηρεάζουν είτε προς το καλό είτε προς το κακό, ανάλογα με τις ιδιότητές τους.

Ανεξάρτητα με το αν πιστεύετε στην αστρολογία ή όχι, οι δονήσεις των άστρων επηρεάζουν το ανθρώπινο γένος. Όλοι είμαστε δεμένοι στον τροχό της γήινης ζωής και, καθώς αυτός γυρίζει, δεχόμαστε τα οφέλη ή τις δοκιμασίες που μας επιφυλάσσουν αυτά τα ουράνια σώματα.

Τύχη και ατυχία φαίνεται ότι εναλλάσσονται ανά τακτά διαστήματα στη ζωή μας, όταν όμως μάθουμε να αγωνιζόμαστε ή να προσαρμοζόμαστε στις λιγότερο ευτυχείς καταστάσεις, θ' ανακαλύψουμε ότι τα βάσανά, μας έχουν διδάξει πολλά που, αν τα χειριστούμε σωστά, θα φέρουν στο δρόμο μας θετικές αλλαγές.

Ο Τροχός της Τύχης αντιπροσωπεύει τις αλλαγές στη ζωή μας, τις διάφορες δυσκολίες και δοκιμασίες τις οποίες αντιμετωπίζουμε κατά διαστήματα, καθώς και την καλοτυχία που έρχεται στο δρόμο μας σε άλλες χρονικές περιόδους. Πρόκειται για την καλή και την κακή τύχη που εναλλάσσονται στο ταξίδι της ζωής μας, από τη γέννηση έως το θάνατο.

Ο νόμος των τροχών είναι σχεδιασμένος για να μας δείξει την αλλαγή που θα συμβεί, ωθώντας μας να αναπτύξουμε τις δεξιότητές μας και να πάρουμε πρωτοβουλίες

Αφήστε, λοιπόν, το παρελθόν πίσω σας – δεν μπορείτε να το ξαναζήσετε. Μπορείτε, όμως, να ζείτε την κάθε μέρα της ζωής σας προσπαθώντας ν' αποκομίσετε ό,τι καλύτερο έχει να σας προσφέρει. Και τότε θα ανακαλύψετε ότι προχωράτε με μεγάλη ευκολία προς το μέλλον, και θα εργαστείτε μ' αυτή την κάρτα και όχι εναντίον της.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΧΟΥ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ

• Δείχνει αναπόφευκτες αλλαγές στη ζωή και ανάγκη εναρμόνισης με σύνεση. Ένας καινούργιος κύκλος αρχίζει, ένα νέο ξεκίνημα στις υποθέσεις του ενδιαφερομένου.

• Βούληση, πρωτοβουλία, κλίση προς τις εφευρέσεις, μαντική ικανότητα.

• Ευκαιρίες που, αν τις εκμεταλλευθεί έγκαιρα, θα τον οδηγήσουν στην επιτυχία.

• Πεπρωμένο ευνοϊκό, κέρδη από τύχη.

• Ευτυχία στον έρωτα, σημαντική αλλά ασταθή κοινωνική θέση.

• Γεγονότα που θ' αλλάξουν τη ζωή προς το καλύτερο.

• Εποχή αφθονίας.

ΑΝΑΠΟΔΑ

• Αστάθεια χαρακτήρα

• Αλλαγή μιας κατάστασης προς το χειρότερο.

• Μετατροπή σε σκόνη του πλούτου και των υλικών αποκτημάτων.

• Ήττα μετά το αποκορύφωμα των φιλοδοξιών.

• Χαμένες ευκαιρίες. Ατυχία, σύγχυση, εξαπάτηση, απογοήτευση. Άτυχη ερωτική σχέση.

• Εποχή ένδειας.

Από το βιβλίο Ταρό για όλους - Εκδόσεις Ερεχθηίδας.

Εικονογράφηση: Αικατερίνη Δουλφή

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved