Η Αυτοκράτειρα - Κάρτα Νο 3

Η Αυτοκράτειρα έχει στενή σχέση με την Αφροδίτη

Η Αυτοκράτειρα - Κάρτα Νο 3

Αστρολογικός κυβερνήτης Αφροδίτη

Αυτή η κάρτα απεικονίζει μια ώριμη γυναίκα να κάθεται πάνω σ έναν θρόνο κρατώντας ένα σκήπτρο στο δεξί της χέρι στην κορυφή του οποίου εικονίζεται το σύμβολο του αστρικού φωτός ή της ψυχής του κόσμου (έμβλημα της επικράτειας στον κόσμο των μορφών). Στο κεφάλι της φοράει ένα διάδημα το οποίο περιβάλλεται από τους 12 ζωδιακούς αστερισμούς. Αυτά τα σύμβολα δείχνουν την βασιλική της ιδιότητα και οι αστερισμοί την σύνδεση της με τον ουρανό.

Κάτω από τον αριστερό της βραχίονα υπάρχει μια ασπίδα που επάνω της έχει το αστρολογικό σύμβολο της Αφροδίτης ή αλλιώς το Ανχ το Αιγυπτιακό σύμβολο της ζωής.

Μπροστά από την κάρτα στα πόδια της Αυτοκράτειρας είναι μια ημισέληνος, γύρω της είναι ένας αγρός από σιτάρι και στο βάθος φαίνεται ένα εύφορο τοπίο. Και τα δύο συμβολίζουν την κυριαρχία της πάνω στην φύση και πάνω σε κάθε τι που αναπτύσσεται. Το νερό που μόλις φαίνεται ανάμεσα στα δένδρα αντιπροσωπεύει το νερό της ζωής την ζωοποιό αρχή.

Η κάρτα Νο III της Μεγάλης Αρκάνα είναι η θηλυκή δύναμη και ενσωματώνει τις ανώτερες και κατώτερες όψεις της Αφροδίτης του πλανητικού της κυβερνήτη.

Αντιπροσωπεύει την Θεά Γαία, την γη και είναι η γόνιμη μητέρα όλων αυτών που αναπτύσσονται. Είναι στην πραγματικότητα η μητέρα φύση η βασίλισσα της ζωής.

Είναι η γενεσιουργός δύναμη, η γονιμοποίηση και η παραγωγή.

Η Αυτοκράτειρα σχετίζεται με την σελήνη της σοδιάς και η εμφάνιση της σ ένα ρίξιμο μπορεί να προμηνύει μια γέννηση κατά λέξη ή μεταφορικά. Επίσης μπορεί να δείχνει ένα υλικό κέρδος από προηγούμενες προσπάθειες.

Να θυμάστε ότι οι Θρίαμβοι του Ταρό είναι αρχέτυπες κάρτες που αντιπροσωπεύουν δυνάμεις που είναι πίσω από τα παρόντα και μελλοντικά γεγονότα, έτσι η σημασία τους μπορεί να μην είναι άμεσα φανερή και πρέπει ως εκ τούτου να διαβασθούν ανάλογα με την κάθε περίσταση

Έχει σχέση με τα φυσικά και τα αισθηματικά θέματα γιατί το πρωταρχικό της ενδιαφέρον είναι η συντήρηση και η εξέλιξη της ίδιας της ζωής.

Εσωτερικά η Αυτοκράτειρα έχει μια ανώτερη σημασία, είναι η θυγατέρα του Θεού. Αυτές οι μυστικές οντότητες κατοικούν στα διαστήματα μεταξύ των άστρων και έργο τους είναι να εξασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα διαταράξει τον ρυθμό του σύμπαντος.

Η Αφροδίτη είναι η θεά της αγάπης και το ίδιο αντιπροσωπεύει και η κάρτα Νο ΙΙΙ του Ταρό.

Όπως το αρσενικό αντίστοιχο της, ο Αυτοκράτορας, η Αυτοκράτειρα είναι μια ώριμη γυναίκα. Δεν είναι η νεαρή άμαθη κοπελίτσα που ήταν κάποτε, έχει γίνει σύζυγος και μητέρα. Είναι μια ευτυχισμένη παντρεμένη γυναίκα που βρήκε τον αληθινό της σύντροφο, την αδελφή ψυχή.

Είναι η αληθινή αγάπη και η κατανόηση και όχι το φλογερό πάθος της σεξουαλικής έλξης.

Για να καταλάβεις κάποιον πρέπει να γνωρίζεις τα πάντα γι αυτόν και να τον βλέπεις με τα μάτια της αλήθειας και όχι μέσα από ροζ γυαλιά. Να ξέρεις επίσης να συγχωρείς γιατί γνώση είναι η σοφία ν αποδέχεσαι τα γεγονότα. Η πραγματική αγάπη δεν απαιτεί, δεν είναι εγωιστική και διαρκεί γιατί είναι δημιουργική. Τα πάθη σύντομα εξανεμίζονται, αλλά η αληθινή αγάπη εξελίσσεται σιγά-σιγά και με το πέρασμα του χρόνου δυναμώνει και ενώνει τα δύο μισά έως ότου γίνουν ένα.

Η Αυτοκράτειρα έχει στενή σχέση με την Αφροδίτη από πολλές απόψεις, έτσι συμβολίζει την ανθρώπινη αγάπη (Αφροδίτη στον Ταύρο), αλλά και την θεία αγάπη (Αφροδίτη στον Ζυγό)

Είναι μια ευμενής κάρτα και μπορεί να προμηνύει υλικά οφέλη καθώς και συναισθηματική άνεση και ασφάλεια.

Σ' έναν άνδρα ενσαρκώνει την μητέρα του και αν το πρότυπο αυτό είναι δυνατό καθορίζει και τις σχέσεις του με τις γυναίκες.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑΣ

• Είναι το μητρικό πρότυπο.

• Όταν η κάρτα είναι όρθια δείχνει σαρκική και συναισθηματική σύνδεση με κάποιο πρόσωπο που μπορεί να είναι μια ερωτική σχέση ή ένας χαρούμενος αρραβώνας, ή ένας γάμος συχνά με πλούσιο άτομο.

• Επίσης υποδηλώνει εγκυμοσύνη και γέννα αν συντρέχουν οι συνθήκες, καθώς και οικογενειακή σταθερότητα, προστασία, μητρική στοργή, υλικό πλούτο, αφθονία και ένα αίσθημα σιγουριάς.

• Υγεία μετά από αρρώστια, σωματική δύναμη, καλή ψυχολογία και πνευματική ευεξία

• Δείχνει μια δυνατή ψυχή, καλοσύνη, εγκαρδιότητα, ευγένεια, γενναιοψυχία, παιδεία, πολυμάθεια.

• Οι καλλιτεχνικές τάσεις και η δημιουργία γενικά ευνοούνται.

• Συμβολίζει ακόμα προκοπή, εντιμότητα και αρμονική επαφή με την φύση.

ΑΝΑΠΟΔΑ

• Δείχνει το τέλος μιας ερωτικής σχέσης ή ενός γάμου και οικογενειακή δυσαρμονία λόγο φτώχειας.

• Υπερβολική προστασία, ή μια καταπιεστική μητέρα, ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή στειρότητα, τεμπελιά, αισθησιασμό, εχθρική διάθεση και ψυχολογικά προβλήματα.

• Η κρίση επηρεάζετε από τον υπερβολικό συναισθηματισμό. Επικέντρωση στον εαυτό αδιαφορώντας για τα αισθήματα των άλλων.

• Ζωή μέσα στην ματαιοδοξία την φιλαρέσκεια την πολυτέλεια και την ασωτία. Αρέσκεται να κάνει μια θεαματική εμφάνιση, κενότητα και επιπολαιότητα.

• Τα σχέδια και οι στόχοι αποτυγχάνουν ή από συναισθηματική σύγχυση ή από αναβλητικότητα.

Από το βιβλίο Ταρό για όλους, Εκδόσεις Ερεχθηίδας

Εικονογράφηση: Αικατερίνη Δουλφή

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved