Αριθμολογία: Το προσωπικό σου πορτραίτο

Η Αριθμολογία μελετά τον συμβολισμό των αριθμών και χρησιμοποιείται για να ερμηνεύσει την προσωπικότητα αλλά και τις σχέσεις μας...

Αριθμολογία: Το προσωπικό σου πορτραίτο

Την επιστημονική κατανόηση μας στο θέμα των αριθμών τη χρωστάμε στο μύστη και φιλόσοφο Πυθαγόρα. Ο Πυθαγόρας πίστευε ότι «τα πάντα είναι αριθμοί», και ότι οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν πνευματικές οντότητες, η παρουσία των οποίων γίνεται αισθητή μέσα στην ζωή.

Θεωρούσε ότι οι αριθμοί από το 1 έως το 9 συμβολίζουν για το μακρόκοσμο παγκόσμιες αρχές και για το μικρόκοσμο (σε ατομικό επίπεδο), αντιπροσωπεύουν χαρακτηριστικά, ικανότητες και γεγονότα.

Μέσα από τους αριθμούς και τις γεωμετρικές τους σχέσεις εξηγούσε όλα τα φυσικά φαινόμενα. Ανακάλυψε ότι τα’ άστρα και οι πλανήτες, ήταν σώματα που παράγουν δονήσεις και ήχους (μουσική των σφαιρών). Οι διάφορες συχνότητες αυτών των δονήσεων εκφράζονται στους αριθμούς καθώς και στα γράμματα του Ελληνικού αλφάβητου. Οι αριθμοί εργάζονται πάνω σε πνευματικό επίπεδο και τα γράμματα σε υλικό επίπεδο.

Ο Πυθαγόρας δίδασκε ότι «εξέλιξη είναι ο νόμος της ζωής, αριθμός είναι ο νόμος του σύμπαντος, και ενότητα είναι ο νόμος του θεού». Δίδασκε επίσης ότι κάθε τι μέσα στο σύμπαν υπόκειντο σε προοδευτικές κυκλικές κινήσεις, οι οποίες μπορούσαν να προβλεφθούν (κίνηση της Σελήνης στο ουράνιο στερέωμα). Το μέτρο μέτρησης αυτών των κύκλων ήταν οι αριθμοί από το 1 έως το 9.

Γνωρίζοντας την σημασία των αριθμών μπορούμε να κατανοήσουμε την πορεία όλων των κύκλων της ζωής.

Πως μπορούμε να κατευθύνουμε την ζωή μας μέσα από τους αριθμούς

Η αριθμολογία είναι η συμβολική γλώσσα των αριθμών και ένα σύστημα συσχετισμού αριθμών και ονομάτων που μπορεί να μας δώσεί πληροφορίες για τον εαυτό μας, για τους ανθρώπους γύρω μας, ν’ αναλύσει χαρακτήρες και να προβλέψει το μέλλον.

Την αριθμολογία μπορούμε να την προσεγγίσουμε σαν επιστήμη (εσωτερική αριθμολογία) ή σαν τέχνη (εξωτερική αριθμολογία), ανάλογα με το τι επιθυμούμε.

Θα δουλέψουμε με την εξωτερική αριθμολογία, η οποία είναι ένα απλό σύστημα πρόβλεψης. Πρόκειται ουσιαστικά για τη μελέτη του συμβολισμού των αριθμών και χρησιμοποιείται για να ερμηνεύσει την προσωπικότητα και τα ταλέντα ενός ατόμου, τις εσωτερικές του ανάγκες, τα εμπόδια, τις συναισθηματικές του αντιδράσεις και τις σχέσεις του με τους άλλους.

Το μόνο που χρειαζόμαστε για να κάνουμε το αριθμολογικό μας πορτρέτο είναι η ημερομηνία γέννησης και το όνομα μας.

Το αριθμολογικό μας πορτρέτο αποτελείται από 5 βασικούς αριθμούς:

- Τον αριθμό της πορείας ζωής (προσθέτουμε τους αριθμούς της ημερομηνίας γέννησης)

- Τον αριθμό της ψυχής (προσθέτουμε τους αριθμούς των φωνηέντων του ονοματεπωνύμου μας)

- Τον αριθμό της προσωπικότητας (προσθέτουμε τους αριθμούς των συμφώνων του ονοματεπωνύμου μας)

- Τον αριθμό του πεπρωμένου (προσθέτουμε τους αριθμούς των γραμμάτων του ονοματεπωνύμου μας)

- Τον αριθμό της ωριμότητας (προσθέτουμε τον αριθμό της πορείας ζωής και τον αριθμό του πεπρωμένου)

ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΩΝ

Οι αντιστοιχίες των αριθμών για την Ελληνική αρίθμηση

elalfavhto

Οι αντιστοιχίες των αριθμών για την Λατινική αρίθμηση

latalfavhto

ΓΕΝΕΘΛΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ (ο αριθμός της ημέρας γέννησης)

Έστω ότι γεννηθήκατε στις 3 Οκτωβρίου. Τότε ο γενέθλιος αριθμός σας είναι το 3.

Αν ο αριθμός της ημέρας που γεννηθήκατε είναι διψήφιος θα τον αναγάγετε σε μονοψήφιο (ριζικό αριθμό), προσθέτοντας τα ψηφία του. Αν γεννηθήκατε στις 13 Μάιου ο γενέθλιος αριθμός σας θα είναι: 1+3=4. To 4 θα είναι ο ριζικός αριθμός σας που ονομάζεται γενέθλιος.

Κάθε άνθρωπος γεννιέται σε ορισμένο χρόνο κι έχει ένα συγκεκριμένο όνομα. Αυτά είναι τα στοιχεία που θα επηρεάσουν τη ζωή του.

Διάβασε όλα τα άρθρα της αριθμολογίας που σε αφορούν προσωπικά εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved