Τι δείχνουν οι πλανήτες για τις εξελίξεις στην Ελλάδα τον μήνα Ιούλιο

Οι δειλοί πεθαίνουν πολλές φορές πριν τον θάνατό τους (Γουίλιαμ Σαίξπηρ)

Τι δείχνουν οι πλανήτες για τις εξελίξεις στην Ελλάδα τον μήνα Ιούλιο

Ο γρύπας ήταν ένα μυθικό ον με σώμα λιονταριού, κεφάλι αετού και ουρά φιδιού. Έφτιαχνε τη φωλιά του από το χρυσάφι που ανίχνευε μέσω του χαρίσματος που είχε με αποτέλεσμα να γίνεται στόχος για τους χρυσοθήρες κυνηγούς. Με το μαγικό του ένστικτο γνώριζε πού υπήρχε θησαυρός και τον εντόπιζε, διαφυλάσσοντάς τον.

Δεν ξέρω αν σας θυμίζει κάτι από τη σημερινή κατάσταση, αλλά ένα είναι σίγουρο. Αυτός ο Ιούλιος θα καταγραφεί στην ιστορία και μαζί του θα καταγράψει και τις συνταρακτικές εξελίξεις της χώρας μας.

Σε πλανητικό επίπεδο πρόκειται για έναν μήνα που η συστολή διεγείρεται κρυφά και αμφιβάλλει ακόμα και για την ίδια της την ύπαρξη, αλλά παράλληλα διαστέλλεται φανερά και αποφασίζει επίσης για την ίδια της την ύπαρξη.
Μήνας διχασμού λοιπόν και ενός καλοκαιριού που δεν μυρίζει καλοκαίρι.

Ο Ήλιος από τις 9 μοίρες του Καρκίνου, θα περάσει στον Λέοντα στις 23/7 στις 6.31 το πρωί. Μέχρι τότε θα βρεθεί σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα από 1 έως 6/7, διάστημα που ήδη είναι προδιαγεγραμμένο για εμπνεύσεις, όπως προστάζει η όψη αλλά και η κάλπη, που όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, περιμένει την ετυμηγορία μας.
Παράλληλα η αντίθεση με τον Πλούτωνα από 1 έως 12/7 μπολιάζει και με αρκετό πάθος την έμπνευσή μας και το τετράγωνο με τον Ουρανό που ακολουθεί από 7 έως 18/7, μας φέρνει αντιμέτωπους με μια ανατροπή που άλλοι την περίμεναν και άλλοι μετράνε τα τούβλα στο κεφάλι τους.
Η σύνοδος με τον Ερμή από 19 έως 23/7 μας κάνει να σκεφτόμαστε πολύ αλλά να μην καταλήγουμε πουθενά, λόγω οξείας κυκλοθυμικής επάρκειας.

Ο Ερμής από τις 18 μοίρες των Διδύμων θα έχει εξαιρετικές επαφές με Δία και Ουρανό από 1 έως 6/7, παροτρύνοντας το νου να ενεργήσει υπερβολικά και ανατρεπτικά μέσα στο δημοψήφισμα αλλά και έξω από αυτό, αν τελικά δεν γίνει.
Στις 9/7 περνάει στον Καρκίνο και τα πράγματα περιπλέκονται καθώς η διαύγεια χάνεται, αλλά όχι και η μνήμη που καθοδηγεί τα γεγονότα.
Από 13 έως 21/7 η σύνοδος με τον Άρη, το τετράγωνο με τον Ουρανό και η αντίθεση με τον Πλούτωνα όχι μόνο δεν εγγυώνται ψυχραιμία, αλλά όλες οι κινήσεις γίνονται ανεξέλεγκτες. Η ευχάριστη παρένθεση του τριγώνου με τον Ποσειδώνα από 11 έως 15/7 ανοίγει μόνο για να εξαπλώσει το χάος λίγο περισσότερο.

Η Αφροδίτη στο φευγιό της από τον Λέοντα και στο πάτημά της στην Παρθένο στις 19/7, ανακοινώνει την απόφασή της να παραμείνει στο πύρινο ζώδιο για αρκετό διάστημα και έτσι στις 24/7 στις 12.29 το μεσημέρι φρενάρει και στις 26/7 την ίδια ώρα, γυρνάει προς τα πίσω.
Η σύνοδος με τον Δία και το τρίγωνο με τον Ουρανό από 1 έως 13/7 αποτελεί το μοναδικό αντιστάθμισμα του μήνα από την ευχάριστη πλευρά του, καθώς απορροφά τεράστιες ποσότητες αρνητικής σκέψης και αντίδρασης και τις μετατρέπει σε έναν πύραυλο εκτόνωσης.
Ωστόσο το τετράγωνο με τον Κρόνο από 3 έως 18/7 θα γίνει η αχίλλειος πτέρνα για Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους και Ταύρους γεννημένους στο τέλος του τρίτου δεκαήμερου. Ότι δεν είχε πάρει οριστική μορφή ως τώρα, ήρθε η ώρα να συμβεί με ότι επακόλουθο μπορεί να έχει και χωρίς να αποκλείεται φυσικά και η ευχάριστη κατοπινή εξέλιξη.

Ο Άρης βρίσκει στο ζώδιο του Καρκίνου, την ιδανική θέση για να αράξει μαζί με τα κιάλια του κάνοντας γιουρούσια, κάθε φορά που υποκλέπτει ένα γεγονός.
Από 8 έως 31/7 το τετράγωνο με τον Ουρανό και η αντίθεση με τον Πλούτωνα κάνουν την παρόρμηση να κυριαρχεί μαζί με την υπερένταση, τα μικροατυχήματα, τα νεύρα, τους καβγάδες και τις αντιπαραθέσεις.
Από 8 έως 16/7 το τρίγωνο με τον Ποσειδώνα μας ωθεί να ακούσουμε πολλή μουσική, να λικνιστούμε σε ρυθμούς εκτόνωσης αλλά και σε δημιουργικές αποδράσεις.

Ο Δίας προετοιμάζεται σιγά σιγά να αποδημήσει από το ζώδιο του Λέοντα, βρισκόμενος στο 3ο δεκαήμερο του ζωδίου, ενώ το χιλιοσυζητημένο τρίγωνο με τον Ουρανό, αρχίζει να χάνει την ισχύ του μετά τις 18/7. Goodbye my love goodbye σιγοτραγουδά ο ένας στον άλλον στο ξέφρενο πάρτι του αποχαιρετισμού τους.
Αντίθετα ο Δίας μένει μόνος να αντιμετωπίσει την κόντρα με τον Κρόνο από 14 έως 31/7 προσπαθώντας να υπερισχύει ο ένας στον άλλον και οι δύο στις ζωές μας.

Ο Κρόνος συνεχίζει να κινείται ανάδρομος στις 29 και 28 μοίρες του Σκορπιού και να ταλανίζει τα σταθερά ζώδια που προαναφέρθηκαν.

Ο Ουρανός που έφτασε ως τις 20 μοίρες του Κριού, σουζάρει ξαφνικά στις 25/7 στις 1.38 το μεσημέρι και στις 27/7 την ίδια ώρα γυρνάει και πάλι ανάδρομος.

Ο Ποσειδώνας και αυτός σε ανάδρομη φορά στις 9 μοίρες των Ιχθύων και ο Πλούτωνας επίσης στις 14 και 13 μοίρες του Αιγόκερω.

Δύο Πανσέληνοι μας περιμένουν αυτόν τον Ιούλιο, η πρώτη στις 2/7 στην 10η μοίρα του Αιγόκερω και η δεύτερη στις 31/7 στην 8η μοίρα του Υδροχόου.
Η πρώτη είναι καυτή σαν ηφαιστειακή λάβα και η δεύτερη αναζωογονητική σαν βοριαδάκι στον καύσωνα.
Στην πρώτη πανσέληνο εκτυλίσσονται απανωτά γεγονότα σε όλα τα επίπεδα, με σκοπό την επικράτηση αυτού που θα αντέξει περισσότερο.
Στη δεύτερη έχουμε αρχίσει να συνειδητοποιούμε πως το μέλλον θα χτιστεί ξανά με κόπο, αλλά αυτή τη φορά έχει καλές προδιαγραφές.

Η Νέα Σελήνη που μεσολαβεί στις 16/7 στην 24η μοίρα του Καρκίνου μας δίνει ένα σαφές μήνυμα. Πως το σκηνικό δυσκολεύει, ανατρέπεται διαρκώς και τα νέα ξεκινήματα παγώνουν μέσα από την ανασφάλεια που επικρατεί μαζί με την ψυχολογική κατάψυξη. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μείνουμε παρατηρητές ενός βαθύ χειμώνα μέσα σε ένα καλοκαίρι που αμφιβάλλει κι αυτό για την ύπαρξή του.

Τέλος μπορούμε σαν πολύτιμη συντροφιά να ανατρέξουμε στο ανεπανάληπτο και επικό βιβλίο του Βίλχελμ Ράιχ «Άκου ανθρωπάκο» και να εστιαστούμε σοβαρά στα εξής σημεία του.
«Δεν θέλεις να γίνεις αετός Ανθρωπάκο. Γι αυτό σε τρώνε τα όρνεα. Όταν ζεις για μακρύ διάστημα στο βάθος μιας σκοτεινής σπηλιάς θα σιχαθείς το φως του ήλιου. Και το πιθανότερο είναι ότι τελικά τα μάτια σου θα χάσουν τη δύναμη να αντέχουν. Να γιατί καταλήγουμε να μισούμε το φως του ήλιου».

Διάβασε επίσης:

Ελλάδα: Τα σεληνιακά φαινόμενα του Ιουλίου

Προβλέψεις Ταρό Ιουλίου για τα 12 ζώδια

Αριθμολογία: Τα ερωτικά και οικονομικά του Ιουλίου

Κατέβασε τώρα το νέο application του Astrology.gr, για iphone, ipad και ipod εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved