Ελλάδα: Τα σεληνιακά φαινόμενα του Ιουνίου

Αστρολογική εκτίμηση για τη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο

Ελλάδα: Τα σεληνιακά φαινόμενα του Ιουνίου

«Χαίρομαι να τους βλέπω ευτυχισμένους έστω από κουταμάρα» Τίτος Πατρίκιος

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του astrology.gr καλώς ήρθατε στα Σεληνιακά φαινόμενα του Ιουνίου 2015.
Η φράση αυτή είναι απόσπασμα από το ποίημα του Έλληνα ποιητή, Τίτου Πατρικίου και αντανακλά το «χρώμα και την εικόνα» των γεγονότων που συνοδεύουν τόσο το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου όσο και το πρώτο μισό του Ιουνίου, περίοδο που ο κόσμος θα έχει ένα «παγωμένο» χαμόγελο και οι πολιτικοί θα τον καθησυχάζουν, προκειμένου να στρέψει το βλέμμα του αλλού. Ήδη τα Βαλκάνια σιγοβράζουν και αυτό οπωσδήποτε δεν αποτελεί θετικό οιωνό για το επόμενο διάστημα.

Στα Σεληνιακά Φαινόμενα του Μαΐου 2015 όσον αφορά την Πανσέληνο σε σχέση με την Ελλάδα γράφαμε ότι «Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Μεσουράνημα της Πανσελήνου και οι «επιδράσεις» του επάνω στο γενέθλιο αστρολογικό χάρτη της Ελλάδος, αφού μιλά για τη γνώση και χρήση ενός «μυστικού δόγματος» όπως και για διεργασίες, βολιδοσκοπήσεις ή και διαπραγματεύσεις για την ένταξη σε μια οργάνωση, ένωση, ομάδα ή κλαμπ.». Και πράγματι η πρόσκληση της Ρωσίας στην Ελλάδα να γίνει μέλος των BRICS όπως έγραψε το Αθηναϊκό Πρακτορείο και το Bloomberg αποτελεί ασφαλώς μια αδιαμφισβήτητη αστρολογική επιβεβαίωση. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στον αρμόδιο Ρώσο υφυπουργό Οικονομίας την επιθυμία να εξετάσει και να σκεφτεί την πρόταση την οποία θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά τέλη Ιουνίου με τα μέλη των BRICS στην Ρωσία.


Τα Σεληνιακά φαινόμενα τόσο του Ιουνίου όσο και του Ιουλίου (που θα αναλύσουμε διεξοδικά τον επόμενο μήνα) αναμένεται να είναι καθοριστικά για το μέλλον της Ευρώπης και όχι μόνο. Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 18/5 στην 26η μοίρα του Ταύρου επάνω στον ιδιαίτερα δυσοίωνο απλανή αστέρα Algol ενώ η Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στις 2/6 στην 11η μοίρα του άξονα Διδύμων-Τοξότη.

Μια πρώτη εκτίμηση – Γεγονότα σε παγκόσμια κλίμακα

Η Νέα Σελήνη λόγω του ότι θα είναι σε σύνοδο με τον κακεργέτη απλανή αστέρα Algol δείχνει βίαιες τάσεις αλλά και μια προτροπή να δοθεί ένα βίαιο και επώδυνο τέλος. Η 26η μοίρα που πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη είναι φύσης Ταύρου (χρηματοοικονομικά θέματα) έτσι περιμένουμε επώδυνες καταστάσεις σε οικονομικό επίπεδο καθώς επίσης και ζητήματα με μετοχές και ταμειακές επάρκειες. Η Νέα Σελήνη λοιπόν είναι οιωνός μιας οικονομικής αναταραχής, αν όχι καταστροφής! Ο άξονας Μηδενικής Κριού/Σελήνης της Uranian Astrology όσον αφορά τη Νέα Σελήνη δείχνει πως θα υπάρξουν ζυμώσεις τέτοιες που θα οδηγήσουν σε απώλειες στο εμπόριο και στα είδη τέχνης αλλά και αλλαγές στην στάση από μεγάλες προσωπικότητες ή φορείς. Ίσως, έχουμε οικονομικές ειδήσεις που θα «σοκάρουν» αφού πολλά πράγματα θα οδηγηθούν στα άκρα και πιθανόν και πιο μακριά από αυτά. Η παρουσία του Algol στην Νέα Σελήνη δείχνει ότι είναι πιθανή η έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων ενώ υποδεικνύει και πάσης φύσεως προβλήματα με χώρους όπου καλλιεργούνται σιτηρά και γενικά με είδη που σχετίζονται με την διατροφή.

Η Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Διδύμων –Τοξότη στην 11η μοίρα που είναι φύσης Υδροχόου και κυβερνάται από τον απρόβλεπτό Ουρανό. Ως εκ τούτου είναι πιθανά έντονα γεγονότα με άτομα που προσπαθούν να εισέρθουν σε κράτη ενώ ξένα στοιχεία εντός κρατών θα είναι αιτία για προβλήματα θρησκευτικού ή πολιτισμικού περιεχομένου. Πράγματα θα έρθουν στην επιφάνεια μέσα από δημοσιοποίηση υποκλοπών και αποκαλύψεις θα δημιουργήσουν σάλο. Επιπλέον, ίσως υπάρξουν ατυχήματα, βίαιες ενέργειες ή προβλήματα στα μέσα μεταφοράς και τις συγκοινωνίες, τα Μ.Μ.Ε αλλά και σε χώρους με νέους ή εφήβους ή κατά τη διάρκεια αθλητικών συναντήσεων και εκδηλώσεων.

Η Νέα Σελήνη και η επιρροή της στην Ελλάδα: «Αυτό δεν είναι το τέλος. Δεν είναι καν η αρχή του τέλους. Ίσως είναι το τέλος της αρχής.» Τσόρτσιλ

Η φράση αυτή ανήκει στον Βρετανό πρωθυπουργό Ουίνστον Τσόρτσιλ και αντικατοπτρίζει επ' ακριβώς τα συμβάντα που θα πραγματοποιηθούν στην συγκεκριμένη σεληνιακή περίοδο. Μελετώντας τις αστρολογικές εξισώσεις στον αυτοτελή χάρτη της Νέας Σελήνης με συντεταγμένες Αθηνών προκύπτει ότι ο λαός θα νιώθει έτοιμος να ανταποδώσει την οποία εχθροπραξία έχει μέχρι στιγμής υποστεί ενώ στην δομή της χώρας θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές. Παράλληλα, το Μεσουράνημα δείχνει πως τρίτοι θα επιχειρήσουν η Ελλάδα να περάσει μια πρωτόγνωρη δοκιμασία. Επιπρόσθετα, διαφαίνεται λόγω της εμπλοκής του άξονα Πλούτωνα/Κιούπιντο στην Νέα Σελήνη πως η Ελλάδα ίσως ενταχτεί σε μια «άλλη ομάδα» σε μια άλλη κοινότητα λόγω του μετασχηματισμού ή πιο σωστά της απρόσμενης αλλαγής της στάσης μιας άλλης κοινότητας (πχ Ε.Ε) η οποία ενέχει μέσα της μιας μορφής πρόστιμο. Ο Local Ascendant (μαθηματική σταθερά την Uranian Astrology που αντιστοιχεί για κάθε πόλη) μιλά για θαλάσσια ατυχήματα αλλά και μεγάλες πιθανότητες χρηματοδότησης.

Κοιτώντας τον χάρτη της Νέας Σελήνης ως προς τον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας εύκολα διαπιστώνει κανείς, βλέποντας τις αστρολογικές εξισώσεις που δέχεται το μεσοδιάστημα Ηλίου/Σελήνης πως θα έχουμε αντίσταση σε κάθε τι αλλά και περιορισμό της όποιας ανάπτυξης (επιβράδυνση της οικονομίας). Το Μεσουράνημα (*οι δράσεις μας) δείχνει πως θα είμαστε ιδιαίτερα αντιπαθείς στο εξωτερικό αλλά υποδεικνύει και συζητήσεις για εξοπλιστικά προγράμματα και ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας σε μια ένωση χωρών με κοινό στρατιωτικό όραμα! Δυστυχώς, όμως ο Ωροσκόπος που εμπλέκεται στον άξονα Βόρειος Δεσμός/Ποσειδώνας υποδεικνύει την εγκατάλειψη από τρίτους.

Ο αστρολογικός χάρτης της Νέας Σελήνης ως προς τον προοδευμένο χάρτη της Ελλάδας μιλά για κρυφές και άσχημες προθέσεις και σκέψεις που δεν επιθυμούν να φανερωθούν. Ο Ωροσκόπος δείχνει πως θα υπάρξει μια άρνηση για πάσης φύσεως παροχές και διευκολύνσεις ενώ το Μεσουράνημα σηματοδοτεί μια «απόσυρση» - ρήξη και ένα προσωρινό πρόβλημα στην καταβολή χρημάτων του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Η Πανσέληνος και η επιρροή της στην Ελλάδα: «Χαρές και πλούτη κι αν χαθούν, και τα βασίλεια κι όλα, τίποτα δεν είναι, σαν στητή μένει η ψυχή κι ολόρθη.» Διονύσιος Σολωμός

Η Πανσέληνος αυτή είναι αρκετά δυνατή μα και σημαδιακή, αφού πραγματοποιείται επάνω στον Ποσειδώνα της Ελλάδας (στον χάρτη της Μεταπολίτευσης) και σχηματίζει όψη τετράγωνου με τον Ποσειδώνα σε κοσμικό επίπεδο. Η λέξι-κλειδί είναι η «μπλόφα» και κατά την διάρκεια της Πανσελήνου θα υπάρχει παρασκήνιο, ανέντιμες τακτικές και «χτυπήματα» κάτω από τη ζώνη αλλά και γενικότερα ένα κλίμα που τα φαινόμενα θα απατούν. Με βάση την δική μου εκτίμηση είναι η δεύτερη κατά σειρά πιο δυνατή Πανσέληνο για το 2015 μετά από αυτή που θα γίνει την 28η Σεπτεμβρίου. Και αυτό γιατί με βάση τον αστρολογικό χάρτη της Συνθήκης του Λονδίνου (3/2/1830) η Πανσέληνος αυτή είναι στην ίδια θέση και πραγματοποιείται την ίδια ημερομηνία (2/6) με την Πανσέληνο που προηγήθηκε της 15/6/1939 όταν ο Ιωάννης Μεταξάς κατέφερε και διέγραψε το χρέος της Ελλάδας.

Η Πανσέληνος με βάση το ωροσκόπιο της Μεταπολίτευσης που εξετάζουμε κάθε μήνα μιλά για μια κατάσταση περισυλλογής αλλά και για κινήσεις που απαιτούν καθαρό μυαλό. Ο Ωροσκόπος υποδεικνύει πως η Κυβέρνηση έχει λανθασμένη πίστη και εικόνα για την ομοιογένεια της κυβέρνησης και το Μεσουράνημα δείχνει τρομερή πίεση αλλά και κινήσεις που πλέον γίνονται μηχανικά.

Ο αστρολογικός χάρτης της Πανσελήνου ως προ του γενέθλιο χάρτη της Μεταπολίτευσης μιλά για την προσπάθεια κάποιων να βάλουν κάποιον άλλο να διαπραγματευτεί ή να ασκήσει εξουσία (*τύπου Παπαδήμου) ενώ υποδεικνύει ότι μια γυναίκα του δημόσιου βίου είτε θα αρρωστήσει βαριά, είτε θα χηρέψει. Ο Ωροσκόπος δείχνει πως η χώρα θα κινηθεί σε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που πολλοί εκτιμούν ανεξάρτητα με τις όποιες ενδιάμεσες συμφωνίες με τους δανειστές. Το Μεσουράνημα σηματοδοτεί προβλήματα σε θέματα εκπαίδευσης.

Ο αστρολογικός χάρτης της Πανσελήνου ως προς τον προοδευμένο ωροσκόπιο της Ελλάδας μιλά για ένταξη σε ένα νέο club μια ομοσπονδία (*εκ νέου πρόταση) ενώ θα αναδειχτούν θέματα που άπτονται της ηθικής τάξης και θα επιχειρηθεί να μας θίξουν. Το Μεσουράνημα προδιαθέτει για διακοπή επικοινωνίας με κάποιους αλλά και αναισθησία κάποιων για την δική μας κατάσταση. Το μεσοδιάστημα Ηλίου/Σελήνη δείχνει μια πρόσκαιρη, μικρής διάρκειας , επιβράδυνση της οικονομίας.

Τέλος, τα Σεληνιακά φαινόμενα του Ιουνίου κλείνουν με μια βαθειά υπόσχεση για αυτούς που μας έφεραν ως εδώ και επί χρόνια παρίσταναν τους σωτήρες μας και το περιγράφει γλαφυρά το ποίημα του Ελύτη:

«Τον έδεσαν χειροπόδαρα» μας λέει
«τον έριξαν χάμω και τον έγδαραν
τον έσυραν παράμερα τον καταξέσκισαν
απάνω στους αγκαθερούς ασπάλαθους
και πήγαν και τον πέταξαν στον Τάρταρο, κουρέλι».
Έτσι στον κάτω κόσμο πλέρωνε τα κρίματά του
ο Παμφύλιος Αρδιαίος ο πανάθλιος Τύραννος.

31 του Μάρτη 1971
Οδ. Ελύτης «Επί Ασπαλάθων»

* Ο αστρολογικός χάρτης της Ελλάδας είναι υπολογισμένος για 24 Ιούλιου 1974

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved