Πλανητικό σκηνικό Φεβρουαρίου 2015

Ξημερώνει μία καινούργια ελπίδα για την οποιαδήποτε μειωμένη περιουσία μας

Πλανητικό σκηνικό Φεβρουαρίου 2015

Η αλλαγή που έχει προκαλέσει το αποτέλεσμα των εκλογών, πρωτοστατεί στις καρδιές όσων προσδοκούν τη λύτρωση, αυτόν τον καθοριστικό μήνα των κυβερνητικών αποφάσεων.
Ο μήνας αυτός επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, σαρωτικές αλλαγές και ανταποδοτικές ενέργειες, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.
Όσο για το προσωπικό, αρχίζουμε να αισθανόμαστε δυνατοί και σίγουροι για τις επιδιώξεις μας, καθώς το τρίγωνο Δία –Ουρανού, έρχεται και πάλι να υπενθυμίσει, πως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την υπερεκτίμηση του γνωστού, σε σχέση με εκείνο που υπολείπεται να γνωρίσουμε. ( Andre Breton).

O Ήλιος από τις 12 μοίρες του Υδροχόου θα σχηματίσει ένα ανατρεπτικό εξάγωνο με τον Ουρανό από 1 έως 6/2, δηλώνοντας τις ξεκάθαρες προθέσεις για εντάξεις και αποχωρήσεις σε όλα τους τομείς, ειδικά στις 2/2.
Η αντίθεση με τον Δία που παρεμβάλλεται από 2 έως 10/2 φλογώνει τις προθέσεις υπερβολικά και είναι πιθανό να πέσουμε σε λάθη καθώς και ο Ερμής είναι ακόμα ανάδρομος, συμβάλλοντας στην μεγιστοποίηση του αυθορμητισμού και της απερισκεψίας.
Στις 19/2 στις 1.50 μετά τα μεσάνυχτα, ο Ήλιος θα περάσει στους Ιχθύες, φτάνοντας έως τις 9 μοίρες του ζωδίου.
Το τετράγωνο με τον Κρόνο και η σύνοδος με τον Ποσειδώνα από 19 έως 28/2 εξάπτουν την ιδεαλιστική μας πλευρά, τονίζουν τις πνευματικές αξίες, αλλά παράλληλα προκαλούν δυσφορία και κρίση ταυτότητας.
Δύσκολο διάστημα ειδικά για τα μεταβλητά ζώδια (Ιχθύες, Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους) του πρώτου δεκαήμερου που καλούνται όπως όλοι, αλλά ένα μεγάλο κλικ περισσότερο, να βρουν σταθερή κατεύθυνση, νόημα και σκοπό.

Ο Ερμής θα βρίσκεται σε ανάδρομη φορά από τις 7 μοίρες του Υδροχόου έως την 1η μοίρα του ζωδίου, μπαίνοντας σε στάση προς ευθυγράμμιση στις 10/2 στις 4.57 το απόγευμα.
Η ορθή φορά του αρχίζει στις 12/2 την ίδια ώρα, οπότε έως τότε αλλά και δύο μέρες αργότερα ας είμαστε συγκρατημένοι και όσο μπορούμε ας αποφύγουμε παρελθοντικά απωθημένα και επιθυμίες για νέα ξεκινήματα και αποκτήματα.
Το εξάγωνο με τον Κρόνο από 1 έως 25/2 είναι μια όψη ιδιαίτερης σημασίας, η οποία γίνεται εντονότερη από τις 15/2 και μετά, εφόσον διαπιστώνουμε πως ωριμάζουμε μέσα από διαδικασίες του μυαλού μας, που ως τώρα δεν είχαμε κάνει τον κόπο να το υποβάλλουμε.
Βλέπουμε τις καταστάσεις από άλλη οπτική και κρατάμε στάση αισιόδοξης αναμονής.
Το εξάγωνο με τον Ουρανό από 26 έως 28/2 πετάει το σαμάρι και τα χαλινάρια από την αλογίσια χαίτη του νου μας, υπομένοντας το τσίμπημα των μελισσών, μόνο με την προϋπόθεση να πάρουμε το καλύτερο μέλι.

Η Αφροδίτη θα υγραίνει το συναίσθημά μας από το ζώδιο των Ιχθύων έως τις 21/2 που θα περάσει στον Κριό για να μας το πυρακτώσει.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή θα μας περάσει από αρκετά δύσκολα συναισθηματικά στάδια, αρχίζοντας με το τετράγωνο με τον Κρόνο και τη σύνοδο με τον Ποσειδώνα από 1 έως 4/2.
Το διάστημα αυτό η αμφισβήτηση, η απογοήτευση και οι αναθυμιάσεις της νοσταλγίας, μας κάνουν να επανεξετάζουμε τη ζωή για να αντιληφθούμε την πραγματική μας επιλογή και όχι αυτή που εξαναγκαζόμαστε να κάνουμε.
Το εξάγωνο με τον Πλούτωνα από 4 έως 12/2 δημιουργεί ένα διάστημα έκφρασης των συναισθημάτων μας στο οποίο επενδύουμε χωρίς δυστυχώς να κατανοούμε το γεγονός, πως είναι απαραίτητες και οι μετοχές των άλλων. Δεν έχει όμως σημασία να βρούμε ανταπόκριση, όσο να καταλάβουμε πως δεν υπάρχουν εγγυήσεις.
Η σύνοδος με τον Άρη που ακολουθεί από 13 έως 19/2 εστιάζει στη σεξουαλική μας ενέργεια, η οποία μάλιστα είναι και ιδιαίτερα λάγνα.
Χειριστικές και ανταγωνιστικές επιδιώξεις ποντάρουν συνεχώς στη ρουλέτα των επιθυμιών και βγαίνουν κερδισμένες.
Από τις 21/2 που η Αφροδίτη μπαίνει στον Κριό, η τάση για αλλαγή χωρίς ουσιαστικό προορισμό, μοιάζει με απειλή της βασίλισσας στο σκάκι, από το άλογο του βασιλιά.
Η συνάντησή της με τον Άρη για άλλη μια φορά σε διαφορετικό περιβάλλον από 20 έως 28/2 αυξάνει τις ανταγωνιστικές προθέσεις μέσα σε ένα κλίμα γενικότερης υπερδιέγερσης και δραστηριότητας.
Διάστημα που τρέχουμε πολύ, επιθυμούμε πολύ, βιαζόμαστε πολύ και δεν σκεφτόμαστε καθόλου.
Το παρήγορο τρίγωνο με τον Κρόνο από 21 έως 28/2 βοηθά να χτίσουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους, ότι και αν σημαίνει αυτό. Ή διαχωρίζουμε τη θέση μας ή γινόμαστε συνοδοιπόροι.

Ο Άρης που εδώ και καιρό ακολουθεί την Αφροδίτη γοητευμένος από τη μυρωδιά που αναδύει, θα βρίσκεται και αυτός στους Ιχθύες, έως τις 20/2 που θα περάσει και αυτός στον Κριό.
Μόλις λίγες ώρες πριν από εκείνη, περνάει για να την εντάξει στην νέα ατμόσφαιρα από την οποία κάνει παιχνίδι πλέον αυτός, μια που παίζει στο γήπεδό του.
Στο καυτό τελευταίο δεκαήμερο του μήνα προστίθενται και το τρίγωνο του Άρη με τον Κρόνο που τονίζει την αυτοπεποίθησή μας με σκοπό να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να περιοριστούμε εποικοδομητικά, τουτέστιν, «τρυπάω το τσουβάλι με τις ενοχές και πετάω το περιεχόμενο στα σκουπίδια.

Ο Δίας συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του στον Λέοντα από τις 18 έως τις 14 μοίρες του ζωδίου.
Η αρμονική συνάντησή του (τρίγωνο) με τον Ουρανό από 12 έως 28/2 έρχεται ξανά να μας υπενθυμίσει πως εκτός από το ότι το διάστημα αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις γενικότερες πολιτικές και προσωπικές εξελίξεις, είναι και ένα διάστημα αποφόρτισης , αποδέσμευσης, λυτρωτικών ενεργειών, διάστημα που στην οποιαδήποτε μειωμένη περιουσία μας, ξημερώνει μία καινούργια ελπίδα!

Ο Κρόνος διανύει τις 3 και 4 μοίρες του Τοξότη, κρατώντας ρόλο σκοπιμότητας σαν τη νοικοκυρά που αποφασίζει τελικά να παραβλέψει την ακαταστασία.

Ο Ουρανός κινείται στις 13 με 14 μοίρες του Κριού, διατηρώντας ακόμα ενεργή τη σύγκρουση με τον Πλούτωνα από τις 14 μοίρες του Αιγόκερω, η οποία όμως αποδυναμώνεται από άλλες αποφασιστικές παρεμβολές.
Τέλος, ο Ποσειδώνας κινείται στις 6 και 7 μοίρες των Ιχθύων, θολώνοντας το τοπίο μόνο τις πρώτες μέρες του μήνα.

Η Πανσέληνος στις 4/2 στην 15η μοίρα του Λέοντα στις 1.09 μετά τα μεσάνυχτα, δίνει μια πρώτη γεύση των ανατροπών που θα ακολουθήσουν, ενώ παράλληλα υπερχειλίζει το συναίσθημα και την ανάγκη να προσφέρουμε αγάπη, κατανόηση και συμπαράσταση σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.
Πολύ παθιασμένη αυτή η Πανσέληνος με τα βήματά μας να μην χρειάζονται κανένα άλλοθι για να τα κατευθύνει.

Η Νέα Σελήνη στις 19/2 στην 1η μοίρα των Ιχθύων, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για νέα ξεκινήματα που έχουν τη χροιά μιας εντελώς διαφορετικής πορείας ως τώρα.
Τα γεγονότα αναμένονται καταιγιστικά και λόγω της δυσαρμονικής συμμετοχής του Κρόνου, ζητείται θάρρος και λεβεντιά για να επανδρώσουν το τολμηρό τρίγωνο Δία – Ουρανού.

Το πλανητικό σκηνικό αυτού του μήνα μπορεί να εκφραστεί απόλυτα από τον μνημειώδη επαναστάτη Τσε Γκεβάρα: «Η επανάσταση δεν είναι ένα φρούτο που θα πέσει όταν είναι ώριμο. Πρέπει να κουνήσουμε το δέντρο για να το κάνουμε να πέσει».

{youtube}48QsLDTSA-w{/youtube}

Διάβασε επίσης:

Κινέζικη Αστρολογία: Προβλέψεις Φεβρουαρίου

Οι χρησμοί του Φεβρουαρίου 2015 για την Ελλάδα

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved