Ελλάδα: τα σεληνιακά φαινόμενα του Δεκεμβρίου

«Τους αντιπάλους σου ή πρέπει να τους παίρνεις με το μέρος σου ή να τους εκμηδενίζεις»

Ελλάδα: τα σεληνιακά φαινόμενα του Δεκεμβρίου

Φίλοι και αναγνώστες του astrology.gr καλώς ήρθατε στα Σεληνιακά Φαινόμενα Δεκεμβρίου 2014 για την Ελλάδα.

Η Νέα Σελήνη θα πραγματοποιηθεί στις 22/11/2014 και ώρα 14:32 στην μηδενική μοίρα του Τοξότη και λόγω του ότι κάνει όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες θα φέρει στην επιφάνεια αμοραλισμό με τη δικαιολογία το «με πνίγει δίκιο». Η Πανσέληνος θα γίνει στις 6/12/2014 και ώρα 14:27 στην 14η μοίρα των Διδύμων δείχνοντας πολλά ζητήματα μέσα από αποκαλύψεις για επαγγελματικά και οικονομικά θέματα.
Ας πάμε όμως να τα δούμε πιο διεξοδικά.

Μια πρώτη εκτίμηση-Γεγονότα σε παγκόσμια κλίμακα

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 22/11 στο ζώδιο του Τοξότη στην μηδενική μοίρα. Ως γνωστόν το ζώδιο του Τοξότη σχετίζεται με το εξωτερικό, την δικαιοσύνη αλλά και την φιλοσοφία και την θρησκεία. Ζητήματα, προβλήματα αλλά και δυσάρεστες ειδήσεις που σχετίζονται με εκκλησιαστικούς λειτουργούς, εκκλησία, μοναστήρια, ανωτέρα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δικαστήρια και νόμους θα υπάρξουν. Γεγονότα και πρόσωπα που σχετίζονται με το αθλητισμό, την εκπαίδευση και πάσης φύσεως μετακινήσεις θα απασχολήσουν διεθνώς. Η εμπλοκή του Ποσειδώνα είναι επικίνδυνη καθώς υποδεικνύει παραλογισμούς και λάθη αλλά και καταστάσεις που η αλήθεια θα καλύπτεται από ομίχλη. Πιθανά ζητήματα με εξαφανίσεις, απαγωγές, ασέλγειες, ασθένειες, αυτοκτονίες, πνιγμούς, ναρκωτικά, αλκοόλ. Επιπροσθέτως κάποιοι ίσως επιχειρήσουν να ενεργήσουν αυτόνομα, αγνοώντας εντολές ή ακόμα και να αμφισβητηθούν κυριαρχικά δικαιώματα από ξένες δυνάμεις.

Η Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στις 6/12/2014 στην 14η μοίρα των Διδύμων, πράγμα που σημαίνει πως θα έρθουν στην επιφάνεια ζητήματα που θα προκύψουν σε δρόμους, χώρους και μέσα μετακίνησης, άθλησης ή όπου συχνάζουν νέοι. Επίσης, θα απασχολήσουν ζητήματα με έγγραφα, λεγόμενα αλλά και συζητήσεις ή διαπραγματεύσεις που θα γίνουν υπό μιας μορφής εκβιασμού. Πιθανή εμπλοκή νεαρών πρόσωπων, εφήβων ή ανηλίκων σε ζητήματα σχετικά με εγκλήματα και ιδιαίτερα με οικονομικά κίνητρα. Πιθανόν, μουσικοί, ηθοποιοί ή καλλιτέχνες να αποδειχτεί πως έχουν μια τελείως διαφορετική ζωή σε σχέση με την εικόνα που έχουν δώσει έως σήμερα.

Ας δούμε όμως τι μέλλει γενέσθαι για την Ελλάδα

Νέα Σελήνη: «Βουλή και μύθοισι και ηπεροπηΐδι τέχνη.»

Η Νέα Σελήνη που θα λάβει χώρα στην μηδενική μοίρα (απόλυτη ποιότητα) του Τοξότη θα είναι σε όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα (πλάνη) και αυτό ταιριάζει απόλυτα με την παραπάνω φράση που ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο και είναι η απάντησή του όταν τον ρώτησαν πώς κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο σε τόσο σύντομο διάστημα. Η φράση αυτή σημαίνει «με θέληση, με παραμύθια και με την τέχνη της εξαπάτησης». Έτσι ακριβώς κινδυνεύει και η χώρα στην παρούσα φάση.

Κοιτώντας τον αυτοτελή χάρτη της Νέας Σελήνης με συντεταγμένες Αθήνας, προεικονίζονται δύσκολες καταστάσεις αφού το μεσοδιάστημα Ηλίου/Σελήνης μιλάει για μια περίοδο όπου κορυφώνεται η ένταση, για θερμό επεισόδιο λόγω της εμπλοκής του άξονα Ουρανού/Ζευς ενώ ακόμα και στο εσωτερικό της χώρας ίσως υπάρξουν τρομοκρατικές ή ακόμα και βομβιστικές ενέργειες . Ο Ωροσκόπος μιλά για έναν επικείμενο πολιτικό γάμο αλλά και για ζητήματα σε σχέση με ιδιωτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν εξ ονόματος του δημοσίου. Το Μεσουράνημα δείχνει ότι ένα πολιτικό πρόσωπο θα καταφέρει να στρέψει την δημοσιότητα εναντίον του μέσα από δηλώσεις που θα προκαλέσουν.

Περνώντας στην σύγκριση με τον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας διαπιστώνουμε πως το Μεσουράνημα δηλώνει μια γενικότερη κατάθλιψη και ειδήσεις περί έκθεσης της χώρας σε κινδύνους λόγω εγκατάλειψης ή άρνησης βοήθειας από εταίρους. Ο Ωροσκόπος υποδεικνύει επιτυχία μέσα από μια συνεργασία (σε εμπορικό επίπεδο ίσως βγάλει εξαγορά ή συγχώνευση εταιρείας από κάποιο μεγάλο μέγεθος) ενώ η χώρα θα βρει μια ανέλπιστη υποστήριξη η οποία ενέχει μέσα της και κάποιους «κινδύνους». Το μεσοδιάστημα Ηλίου/Σελήνης μιλά για μια περίοδο μεγάλης απειλής και για έκρηξη του λαϊκού αισθήματος ενώ ο κόσμος θα λάβει σημαντικές αποφάσεις. Φυσικά φαινόμενα ίσως αναγκάσουν την Κυβέρνηση να βρεθεί σε κατάσταση εγρήγορσης και επιφυλακής. Η περίοδος αυτή είναι τέτοια που θα ανατραπούν τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Η Νέα Σελήνη ως προς τον προοδευμένο χάρτη της Ελλάδας «προειδοποιεί» μέσα από το Μεσουράνημα για απώλειες θέσεων εργασίας αλλά και για Ένοπλες Δυνάμεις που είναι «οπλισμένες ως αστακοί». Ο Ωροσκόπος προεικονίζει ότι κάποιος υπουργός ή δημόσιος λειτουργός θα επιθυμεί να κάνει σωστά την δουλειά του μα δεν θα τον αφήνουν. Ενδοκυβερνητικές παλινωδίες θα δημιουργήσουν ένα πολιτικό αδιέξοδο. Το μεσοδιάστημα Ηλίου/Σελήνης μιλά για αποστροφή της κοινής γνώμης προς ένα πολιτικό πρόσωπο ή μια γυναίκα που είναι συνεχώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Συνεπώς, η Νέα Σελήνη μας προϊδεάζει για πολιτικές αναταραχές αλλά και για μια περίοδο όπου το ελληνικό κράτος ίσως νοιώσει πως οι «συμμαχίες» που διαθέτει δεν είναι τίποτα άλλο από «λυκοφιλίες».

Πανσέληνος: «Κάποιοι ίσως πρέπει να φοβούνται για τις πράξεις τους εάν σκεφθούν πως ο Θεός είναι δίκαιος»

Η Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στην 14η μοίρα του άξονα Διδύμων-Τοξότη πράγμα που σημαίνει πως ζητήματα με έγγραφα, τον Τύπο, τα Μ.Μ.Ε αλλά και την νεολαία θα μας απασχολήσουν. Ίσως να εμφανισθούν «προβλήματα» στην εύρυθμη λειτουργία κάποιου έντυπου ή ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης.

Βλέποντας τον αυτοτελή χάρτη της Πανσελήνου με συντεταγμένες Αθήνας το μεσοδιάστημα Ηλίου/Σελήνης μιλά για ισχυρές συμφωνίες αλλά και για την αξιοπρέπεια του λαού απέναντι στην φτώχεια. Αποστροφή της κοινής γνώμης στο πρόσωπο κάποιου. Ο Ωροσκόπος «πέφτει» επάνω στον Local Ascendant ο οποίος είναι μια «γεωγραφική σταθερά» που διαθέτουν όλες οι πόλεις και οι τοποθεσίες του κόσμου. Κατά συνέπεια αυτό μας «δείχνει» πως τα γεγονότα που θα συμβούν στην Ελλάδα θα είναι πιο έντονα, εξαιτίας δράσεως εξωγενών παραγόντων και δυνάμεων. Επιπλέον, φαίνεται ότι ο λαός θα συμπεριφερθεί με ιδιαίτερο ιδεαλισμό ενώ τόσο δημόσιοι ή κρατικοί φορείς όσο και η ιδιωτική πρωτοβουλία θα δώσουν δείγματα ανθρωπιάς και συμπαράστασης σε συνάνθρωπους μας που το έχουν ανάγκη. Το Μεσουράνημα δυστυχώς μιλά για έλλειψη οικονομικών πόρων αλλά και ψυχική «φλόγα» σε δύσκολες στιγμές.

Η σύγκριση του χάρτη της Πανσελήνου σε σχέση με τον γενέθλιο χάρτη της Μεταπολίτευσης είναι «διαφωτιστική». Βλέπετε το μεσοδιάστημα Ηλίου/Σελήνης μιλά για μια εμφάνιση (εκ νέου) κρούσματος δωροληψίας-δωροδοκίας και πιθανή εμπλοκή προσώπου με υψηλό οικονομικό προφίλ. Σκάνδαλο ίσως δώσει «ανάσα» στα κόμματα της αντιπολίτευσης την «ώρα μιας μεγάλης δοκιμασίας για την χώρα». Το Μεσουράνημα δείχνει πως οι πολιτικοί θα κάνουν «προσεκτικές» κινήσεις, άσχετα εάν θα κινούνται στα όρια τους. Η οξυθυμία κάποιων εντός της Βουλής ίσως υπερβή τα «εσκαμμένα». Ο Ωροσκόπος βγάζει ατυχήματα που σχετίζονται με μονάδες πώλησης, αποθήκευσης, μεταφοράς ή επεξεργασίας καυσίμων ενώ κάποιοι θα καυχιούνται, εντός του πολιτικού βίου της χώρας, πως έκαναν το καθήκον τους.

Εκεί όμως που υποδεικνύει πως τα πράγματα είναι δύσκολα είναι στην αντιπαραβολή του χάρτη της Πανσελήνου επάνω στον χάρτη προόδου (SARC) της Ελλάδας. Το μεσοδιάστημα Ήλιου/ Σελήνης μιλά για το τέλος μιας συνεργασίας και για πρόσωπα που αργά αλλάζουν τη στάση τους. Όλα αυτά σε συνδυασμό με προβλήματα με κάποιον «πολιτικό προϊστάμενο» ή στέλεχος οδηγούν ακόμα και στην πτώση ή τη συντριβή της κυβέρνησης. Το θέμα είναι κυριολεκτικά ή μεταφορικά υπό την έννοια της περαιτέρω δημοκοπικής; Ο Ωροσκόπος μιλά για προβλήματα που θα ανακύψουν κατά την διάρκεια μιας γιορτής, ενός παιχνιδιού, μιας εκδήλωσης τα οποία θα είναι βάσει οργανωμένου σχεδίου. Το Μεσουράνημα υποδεικνύει έλλειψη χρημάτων αλλά και έναν μεγάλο «περιορισμό» στον Ελληνικό λαό.

Η Αλληλουχία μεταξύ Νέας Σελήνης & Πανσελήνου: «Έχω κάνει όλους τους υπολογισμούς. Η μοίρα θα κάνει τους υπόλοιπους.» Ναπολέων

Ας δούμε τι ευρήματα-ερμηνείες προκύπτουν με την «αλληλουχία» της Νέας Σελήνης ως προς τον χάρτη της Πανσελήνου.
Το μεσοδιάστημα Ηλίου-Σελήνης μιλά για περίοδο τέλεσης ενός εξαιρετικά μεγάλου γεγονότος. Οικογένειες, κοινότητες ή επιχειρήσεις που διαλύονται από μια δύναμη. Αποδείξεις θα γκρεμίσουν τις όποιες αμφιβολίες για ένα ζήτημα ή σκάνδαλο. Το Μεσουράνημα μιλά για μια επίδειξη δύναμης όπου θα οδηγήσει σε ένα τέλος. Ο Ωροσκόπος μιλά για κάποιες πράξεις που θα γίνουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης ενώ πιθανόν η οικονομική κατάρρευση ενός «κολοσσού» να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Κάποιος θα πει... αντίο.

Εν κατακλείδι, προκύπτει πως είναι μια περίοδος «βαριά» που μόνο Χριστουγεννιάτικα προεόρτια δεν θυμίζει. Όπως και να έχει θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αλλά και σκάνδαλα που θα αποδείξουν, πέρα πάσης αμφιβολίας, πως κάτι βρωμάει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας που λέει και ο Shakespeare.

Κατέβασε τώρα το νέο application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

****************************

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved