Πλανητικό σκηνικό Νοεμβρίου 2014

Πρέπει να είσαι σαν την πάπια: Ήρεμος στην επιφάνεια και να κωπηλατείς σαν τρελός από κάτω.

Πλανητικό σκηνικό Νοεμβρίου 2014

Ο τελευταίος μήνας του φθινοπώρου θυμίζει εκείνες τις ασπρόμαυρες ταινίες, που οι πρωταγωνιστές τραβάνε ξεχωριστούς δρόμους κάτω από τη βροχή, με τις προσδοκίες τους να μουλιάζουν κάτω από την ομπρέλα.

Υπερβολή, διεκδικήσεις, πάθος, ρομαντισμός, απογοήτευση, κάνουν την υγρασία να πονάει τα αρθριτικά των ονείρων μας.
Βγαίνοντας από το δραματικό αυτό σενάριο και μπαίνοντας στο πιο ρεαλιστικό, ο μήνας αυτός είναι μια προσπάθεια να ομορφύνουμε τη ζωή μας με όποιο τρόπο και μέσο διαθέτει ο καθένας μας.
Φιλόδοξος και προτρεπτικός από τη μία, συνεσταλμένος και υποτακτικός από την άλλη.
Στη μέση αυτής της διαδρομής η πραγματικότητα, που άλλοι την καλοδέχονται και άλλοι την αφορίζουν.

Ο Ήλιος θα βρίσκεται στον Σκορπιό έως τις 22/11 στις 11.28 το πρωί, που θα περάσει στον Τοξότη.
Κατά την παραμονή του στον Σκορπιό θα σχηματίσει εξάγωνο με τον Πλούτωνα κυβερνήτη του ζωδίου αυτού από 1 έως 7/11, συμπεριλαμβανομένης της συνόδου με την Αφροδίτη από 1 έως 16/11.
Αυτό το μαγικό φίλτρο προέρχεται από ένα φιλήδονο κοκτέιλ που καίει τους ουρανίσκους μας, ειδικά των Σκορπιών, Λεόντων, Υδροχόων και Ταύρων του δεύτερου δεκαήμερου που οι επιθυμίες, τους λιγώνουν επικίνδυνα.
Τάση για ερωτικές εντάσεις, πάθη και παιχνίδια εξουσίας οδηγούν σε σημαντικές συνειδητοποιήσεις.
Το τετράγωνο με τον Δία και η σύνοδος με τον Κρόνο από 9 έως 21/11 αντισταθμίζει μεν την υπερβολή μας αλλά δεν δίνει διέξοδο, ακυρώνοντας τον αυθορμητισμό. Διάστημα δύσκολο ειδικά για τα σταθερά ζώδια του τρίτου δεκαήμερου που προσπαθούν να πετάξουν χωρίς φτερά.
Στις 13/11 χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους στις επιδιώξεις μας, καθώς τη μέρα αυτή κορυφώνονται 3 πολύ σημαντικές όψεις.
Με την είσοδο του Ήλιου στον Τοξότη στις 22/11 το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα έως τις 30/11 συγχέει την ανάγκη για ανίχνευση, με την κατασκοπεία.

Ο Ερμής όσο θα βρίσκεται στον Ζυγό από 1 έως 8/11 μπορεί να βοηθήσει λίγο την κατάσταση με το εξάγωνο με τον Δία από 1 έως 4/11 να φέρνει στο νου ευχάριστες και αισιόδοξες σκέψεις, αλλά και συζητήσεις που μας κάνουν να ξεχνιόμαστε παρέα με φίλους και αγαπημένους.
Με την είσοδό του στον Σκορπιό από 9 έως 27/11 σχηματίζει τις ίδιες όψεις με τον Ήλιο με δύο παραλλαγές.
Το τρίγωνο με τον Ποσειδώνα από 9 έως 14/11 φέρνει στο νου παλιές καλές στιγμές, ισχυροποιώντας τα συναισθήματα, που είναι άκρως ηδονικά.
Το εξάγωνο με τον Πλούτωνα από 14 έως 18/11 συμπίπτει με το εξάγωνο με τον Άρη από 17 έως 26/11 κάνοντας το διαπεραστικό μυαλό μας να δρα υπόγεια χωρίς να εκφράζουμε τις προθέσεις μας, προχωρώντας όμως τα φιλόδοξα σχέδιά μας.
Το τετράγωνο με τον Δία και η σύνοδος με τον Κρόνο από 20 έως 27/11 δίνει στις σκέψεις μας μια αντιφατική μορφή.
Από τη μία είμαστε αισιόδοξοι και υποσχόμαστε πολλά στους εαυτούς μας και στους άλλους, από την άλλη αισθανόμαστε δυσκολία ως προς την πραγμάτωσή τους.
Η αγχωτική αυτή διαδικασία φέρνει μελαγχολία, αλλά το διάστημα αυτό είναι ιδιαίτερα ευεργετικό αν χρειαζόμαστε συγκέντρωση, αναγκάζοντάς μας να εστιαστούμε σε μια δουλειά ή σε ένα προσωπικό θέμα.

Η Αφροδίτη όσο θα βρίσκεται στον Σκορπιό από 1 έως 16/11 ακολουθεί πιστά τα βήματα των παραπάνω πλανητικών της συνοδοιπόρων αρχίζοντας με το εξάγωνο με τον Πλούτωνα από 1 έως 4/11, το οποίο δημιουργεί σεξουαλική και συναισθηματική υπερχείλιση, ενώ παράλληλα οδηγεί σε χειριστικές συμπεριφορές σε κάθε τομέα.
Το τετράγωνο με τον Δία από 5 έως 13/11 μπορεί να ωθήσει σε υλικές και συναισθηματικές σπατάλες αλλά και σε ανέντιμες κινήσεις, προκειμένου να κατακτήσουμε αυτά που επιδιώκουμε.
Ακολουθεί η σύνοδος με τον Κρόνο από 8 έως 16/11 που κορυφώνεται και αυτή στις 13/11, ημερομηνία που όπως προαναφέρθηκε θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα αν θέλουμε να μην έχουμε απώλειες.
Θέματα ηθικής είναι αυτά που σκανδαλίζουν αυτό το διάστημα, ενώ τίποτα δεν γίνεται και δεν πρέπει να γίνεται, χωρίς όρους.
Στις 17/11 η Αφροδίτη περνάει στον Τοξότη και όλα αρχίζουν να μοιάζουν σαν τον πρώτο μήνα της άνοιξης, βγάζοντας σιγά σιγά τα βαριά ρούχα από πάνω μας και την πίεση από μέσα μας.
Το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα από 17 έως 23/11 δεν επιτρέπει ρίσκα και τυφλή εμπιστοσύνη σε κανέναν. Αν νιώσουμε οποιαδήποτε εξάρτηση θα πρέπει να την κοντρολάρουμε και όχι να υποκύψουμε σε αυτήν, ειδικά στις 20/11.
Ωστόσο η καλλιτεχνική δημιουργία είναι ίσως η μόνη λύτρωση από την ασφυκτική καθημερινότητα του μήνα.
Από 23 έως 30/11 το τρίγωνο με τον Ουρανό φέρνει στο τέλος του μήνα τη συναρπαστική πρόθεση της ανατροπής, όλων των δυσάρεστων φαντασμάτων που τυχόν έχουν στοιχειώσει τις μέρες μας, ειδικά στις 26/11, μέρα που χλευάζει κάθε ανημποριά.

Ο Άρης που έχει περάσει στον φιλόδοξο Αιγόκερω θα αφομοιώσει αρκετό από το περίσσευμα του συναισθηματισμού μας, προσανατολίζοντάς μας σε μεγαλεπήβολα σχέδια και εξουσιαστικές πρακτικές.
Το εξάγωνο με τον Ποσειδώνα από 1 έως 7/11 συνδυάζει τον δυναμισμό με την έκφραση, βοηθώντας μας να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε ανάλογα με όσα παίρνουμε και όχι να κάνουμε συνεχώς προσφορές και εκπτώσεις.
Το τετράγωνο με τον Ουρανό από 8 έως 18/11 και η σύνοδος με τον Πλούτωνα από 5 έως 16/11 δημιουργούν εντάσεις, που σε συνδυασμό με άλλους σχηματισμούς οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις.
Το διάστημα αυτό θα πρέπει να αποφύγουμε κάθε αντιπαράθεση και να μην πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, ειδικά στις 13/11.
Από 25 έως 30/11 το εξάγωνο με τον Κρόνο αυξάνει επιπλέον την αίσθηση πως ο μήνας κλείνει αναμετρώντας δυνάμεις.

Δίας και Κρόνος αλληλοσυγκρούονται όλο τον μήνα και μόνο προς το τέλος αρχίζουν να απομακρύνονται, νιώθοντας και οι δυο κερδισμένοι.
Η επιρροή της κόντρας τους επηρεάζει περισσότερο Σκορπιούς, Λέοντες, Υδροχόους και Ταύρους του τρίτου δεκαήμερου, που είναι και οι πρωταγωνιστές του μήνα.
Η επίδραση αυτής της όψης δηλώνει πως είναι δύσκολο να οργανώσουμε τη ζωή μας και παρά τις προτροπές του Άρη στον Αιγόκερω να αισθανθούμε την αξία μας, είναι πολύ πιθανό να ποντάρουμε στο λάθος άλογο.

Ο Ουρανός συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του στον Κριό από τις 13 έως 12 μοίρες του ζωδίου, ενώ ο Ποσειδώνας από τις 4 μοίρες των Ιχθύων επιστρέφει σε ορθή φορά στις 16/11, διευκολύνοντας τις επιδιώξεις.
Ο Πλούτωνας συνεχίζει την πορεία του στον Αιγόκερω στις 11 και 12 μοίρες του ζωδίου αλλά και την κόντρα του με τον Ουρανό διαιωνίζοντας αναταραχές, ανακατατάξεις και αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στις 7/11 μόλις 22 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στον άξονα Ταύρου –Σκορπιού και συγκεκριμένα στην 15η μοίρα του Ταύρου.
Η συμμετοχή της Αφροδίτης είναι η μόνη ένδειξη κατευνασμού μιας εκρηκτικής ατμόσφαιρας που υπάρχει γύρω μας, λόγω του Ταυ – τετραγώνου μεταξύ Άρη – Ουρανού και Πλούτωνα.
Σε αυτή την Πανσέληνο όλα ανατρέπονται και τα δεδομένα μας κουνάνε ειρωνικά τα κλειδιά της ασφάλειας, που νομίζουμε πως κατέχουμε.
Επιπλέον το τετράγωνο του Κρόνου με τον ωροσκόπο της Πανσελήνου στον Λέοντα, μας γεμίζει εμπειρίες που προέρχονται από απογοητεύσεις.

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 22/11 στις 2.32 το μεσημέρι στην 1η μοίρα του Τοξότη.
Από κοντά και πάλι η Αφροδίτη έχοντας αλλάξει ζώδιο, στηρίζει τα νέα ξεκινήματα, αλλά το τετράγωνο της Νέας Σελήνης με τον Ποσειδώνα θολώνει τις προθέσεις και είναι πολύ εύκολο να προδοθούμε από το συναίσθημα.
Η σύνοδος του Ερμή με τον Κρόνο οριοθετεί τις επιδιώξεις που το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό, βγάζει εκτός ελέγχου.
Όποιος καταφέρει να πάρει τον έλεγχο είναι και ο ευνοημένος.

Το ζητούμενο αυτόν τον Νοέμβριο δεν είναι να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο, αλλά να τελειώσουμε με τα παλιά. Είναι και αυτό ένα ξεκίνημα.

{youtube}8T4n9Mr8lkA{/youtube}

Διάβασε επίσης:

Προβλέψεις Ταρό Νοεμβρίου για τα 12 ζώδια

Αριθμολογία: Τα Ερωτικά και Οικονομικά του Νοεμβρίου

Κινέζικη Αστρολογία: Προβλέψεις Νοεμβρίου

Κατέβασε τώρα το νέο application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved