Πλανητικό σκηνικό Δεκεμβρίου 2013

Ο χορός των πλανητών για το Δεκέμβριο 2013 και ο γιορτινός ρυθμός που θα χορέψουμε

Πλανητικό σκηνικό Δεκεμβρίου 2013

Δεκέμβριος! Ο μήνας των γιορτών, της κατανάλωσης των αποθεμάτων μας υλικών και συναισθηματικών, ακόμα και για όσους δεν εγκλιματίζονται με τη διαμόρφωση του συγκεκριμένου περιβάλλοντος.
Γιορτές, ευαισθησία για τους ανήμπορους, δώρα, κάλαντα, στολισμοί, διαστολή, σαν ένα μικρό καλοκαίρι μέσα στον χειμώνα.
Και πάνω από όλα ο απολογισμός άλλου ενός χρόνου. Τι πήραμε, τι δώσαμε, τι στερήσαμε τι μας στέρησαν πώς, γιατί, δικαίως, αδίκως....
Όλα αυτά είναι πάντα ο Δεκέμβριος. Ένας μήνας που κρύβει θεόρατη προσδοκία, γιατί στο τέλος του αρχίζει ένας καινούργιος χρόνος.
Πριν αρχίσουμε λοιπόν τα ατελείωτα σχέδια και θέσουμε για άλλη μια φορά υψηλούς στόχους, ας δούμε τις κινήσεις των πλανητών αυτού του μήνα και τι μας επιφυλάσσουν οι φετινές γιορτές.

Ο μήνας ξεκινά με τον Ήλιο στο ζώδιο του Τοξότη στην 10η μοίρα του ζωδίου, να μας υπενθυμίζει πως χωρίς αισιοδοξία και πίστη σε αυτό που φαίνεται ανέφικτο, η ζωή μοιάζει με άνοστο φαγητό που καταδικάζει τη γεύση σε αποστροφή.

Η αρμονική όψη του Ήλιου με τον Ουρανό από 1 έως 7/12, επηρεάζει θετικότατα τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο του Τοξότη, Λέοντα, Κριού, Υδροχόου, Ζυγού και Διδύμων, προς μια ανατρεπτική πορεία.


Στις 21/12 ο Ήλιος θα περάσει στον Αιγόκερω ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον Άρη από 21 έως 31/12, κάνοντας τους Αιγόκερους, Ζυγούς, Καρκίνους και Κριούς του πρώτου δεκαήμερου, να ζητάνε τα ρέστα από τους άλλους, υιοθετώντας μια νευρικότητα στις ημέρες των εορτών. Η παράλληλη συνάντηση όμως του Ήλιου με τον Ερμή από 24 έως 31/12, διατηρεί την ευσυνειδησία σε ένα επίπεδο και οι εντάσεις εξομαλύνονται γρήγορα.

Ο Ερμής θα διανύει τις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού έως τις 4/12 και στις 5/12 θα περάσει στον Τοξότη. Κατά την παραμονή του στο ευμετάβλητο και τζογαδόρικο αυτό ζώδιο, η συγκέντρωση στα τυχερά παιχνίδια, είναι η μόνη συγκέντρωση που μπορεί να ορισθεί και να αποδώσει.

Η αρμονική όψη με τον Ουρανό από 6 έως 14/12 και η κορύφωσή της στις 10/12, εξωθεί τους Τοξότες, Λέοντες, Κριούς, Υδροχόους, Ζυγούς και Διδύμους γεννημένους στο πρώτο και αρχές του δεύτερου δεκαήμερου σε ιδιοφυείς ιδέες και πρωτότυπες ενέργειες, που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στους άλλους.

Στις 24/12 ο Ερμής περνάει στον Αιγόκερω και η σκέψη γίνεται επικριτική λόγω της ανικανοποίητης φύσης της.
Η δυσαρμονική όψη του Ερμή με τον Άρη από 25 έως 31/12 δεν θα κάνει καθόλου ευχάριστη παρέα τους Αιγόκερους, Κριούς, Ζυγούς και Καρκίνους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο, αν δεν φροντίσουν να μην εξάπτονται ακόμα και με το αν τα μελομακάρονα είναι λιγότερα από τους κουραμπιέδες, κατά την επιλογή του αγοραστή τους.

Στις 31/12 που η όψη κορυφώνεται, ας έχουμε στο νου μας πως παραμονή πρωτοχρονιάς καθώς είναι, μην την γρουσουζέψουμε και μετά αναθεματίζουμε την κακή μας μοίρα.

Η Αφροδίτη θα κινείται στο τρίτο δεκαήμερο του Αιγόκερω και στις 21/12 θα γυρίσει σε ανάδρομη φορά.
Αυτό σημαίνει κατ' αρχήν πως οι αυτές οι γιορτές για πολλούς, θα σημάνουν μια κοινωνική επιφυλακτικότητα.
Σε μία περίοδο που η κοινωνική ζωή βρίσκεται στο απόγειό της, η θέση αυτή της Αφροδίτης συστέλλει τις προθέσεις, ειδικά μετά τις 21/12.
Παρόλα αυτά η αντίθεση με τον Δία από 1 έως 7/12 διογκώνει κάθε συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται καθένας από εμάς.

Αιγόκεροι, Καρκίνοι, Κριοί και Ζυγοί γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο, καλό θα ήταν να ξεμπερδέψουν με απωθημένα του παρελθόντος, προχωρώντας στον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου με καινούργιες ευχές και προσδοκίες.

Ο Άρης θα κινείται στο τρίτο δεκαήμερο της Παρθένου έως τις 7/12 και στις 8/12 θρονιάζεται για τα καλά στο ζώδιο του Ζυγού έως τις 25/7.

Η αντίθεση με τον Ουρανό από 8 έως 31/12 δημιουργεί σεισμικές δονήσεις πολλών ρίχτερ στους Αιγόκερους, Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο, οι οποίοι δεν ξέρουν πώς να χωρέσουν τους εαυτούς τους στα τραπέζια και στα ρεβεγιόν των γιορτών.
Χωρίς να χαθεί ο αυθορμητισμός, προσπαθήστε να είστε πιο υποχωρητικοί με τα θέλω σας.

Στις 24/12 που η όψη κορυφώνεται, πέραν της επίμαχης τετράδας θα πρέπει και οι υπόλοιποι να σκεφτούμε τις αντιδράσεις μας, αν θέλομε να περάσουμε μια ευχάριστη παραμονή Χριστουγέννων με τσουρέκια γλυκιάς σοκολάτας και όχι μια Μεγάλη Παρασκευή νηστείας και στέρησης.
Το γεγονός αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο, με τη δυσαρμονική όψη του Άρη με τον Πλούτωνα από 14 έως 31/12.

Στην κορύφωσή της στις 28/12 ισχύει ακριβώς το ίδιο. Για να μην ηχήσουν τα κάλαντα σαν πολεμικό εμβατήριο, ας βρούμε όλοι, λίγο-πολύ, τρόπο να εξημερώσουμε τα θεριά μέσα μας.

Ο Δίας σε ανάδρομη πορεία στον Καρκίνο στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου, συμπορεύεται αρμονικά με τον Κρόνο, δίνοντας προοπτικές εύνοιας και υποστήριξης σε Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες, Παρθένους, Αιγόκερους και Ταύρους, γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο.

Στις 9/12 η όψη κορυφώνεται και οι ευκαιρίες χτυπούν την πόρτα μας σαν τους τρεις μάγους με τα δώρα.

Ο Κρόνος προχωρά ακάθεκτος στον Σκορπιό στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου, ενώ ο Ουρανός σταματά την ανάδρομη πορεία του στον Κριό στις 16/12.

Το ευχάριστο γεγονός του μήνα είναι η Νέα Σελήνη στην 11η μοίρα του Τοξότη σε αρμονική όψη με τον Ουρανό, που πραγματοποιείται την Τρίτη 3/12 και δίνει ευκαιρίες για ξεκαθαρίσματα και νέα ξεκινήματα, χωρίς επιστροφή. Πολλούς δε, αυτή η Νέα Σελήνη τους βάζει με το ένα πόδι σε μια καινούργια πραγματικότητα, που καλούνται να διατηρήσουν αναλλοίωτη όλο τον χρόνο.

Η Πανσέληνος στις 17/12 στον άξονα Διδύμων – Τοξότη στην 26η μοίρα των Διδύμων, ευνοεί Διδύμους, Υδροχόους, Ζυγούς, Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο.

Άλλος ένας χρόνος λοιπόν έφτασε στο τέλος του. Ας τον αποχαιρετήσουμε με το χέρι στην καρδιά, ανοίγοντας το άλλο προς το σύμπαν και ευχόμενοι να ζήσουμε όλα όσα πραγματικά επιθυμούμε και όχι τις αντανακλάσεις αυτών.

Καλές γιορτές!

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved