Έκλειψη Σελήνης και Πανσέληνος Ιουνίου – Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια;

Υπενθυμίζουμε πως μια έκλειψη δεν έχει πάντα αρνητικό χαρακτήρα

Έκλειψη Σελήνης και Πανσέληνος Ιουνίου – Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια;

Στις 4 Ιουνίου πραγματοποιείται η μερική Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Τοξότη – Διδύμων και συγκεκριμένα στις 14 μοίρες του Τοξότη, στις 14:12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, με τη συνοδεία της Πανσελήνου.

Όπως κάθε Σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει τη διάθεση και την ψυχολογία, κάνοντάς μας ιδιαίτερα συναισθηματικούς και ευαίσθητους.

Η έκλειψη – Πανσέληνος αυτή, βρίσκεται σε αντίθεση με την ανάδρομη Αφροδίτη και σε τετράγωνο με τον Άρη, αποτελώντας συνέχεια της προηγούμενης ηλιακής έκλειψης της 21ης Μαΐου στην 1η μοίρα των Διδύμων.

Το ακριβέστατο τετράγωνο Αφροδίτης – Άρη με την έκλειψη, δοκιμάζει τις σχέσεις μας με τους άλλους δημιουργώντας συγκρούσεις και συνεχείς επαναπροσδιορισμούς, ενώ ο άξονας Διδύμων – Τοξότη μας στρέφει προς την επικοινωνία, την εσωτερική αναζήτηση, τη γνώση και τη γενικότερη εξερεύνηση. Νομικά ζητήματα θα απασχολήσουν αρκετούς, καθώς και εκκρεμότητες με το εξωτερικό, ταξίδια και θέματα σπουδών.

Τα ζώδια που αναστατώνονται από την έκλειψη είναι οι Δίδυμοι, Τοξότες, Ιχθύες και Παρθένοι του δεύτερου δεκαήμερου αλλά και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες και ωροσκόπο γύρω από τις 14 μοίρες αυτών των ζωδίων.

Υπενθυμίζουμε πως μια έκλειψη δεν έχει πάντα αρνητικό χαρακτήρα και κάθε θέμα που μας απασχολεί βρίσκει διέξοδο. Ακόμα και η απογοήτευση σαν αποτέλεσμα, σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή και την απόκτηση μιας εμπειρίας.

Ζυγοί, Κριοί, Υδροχόοι και Λέοντες του δεύτερου δεκαήμερου, μπορούν να ελιχθούν καλύτερα σε αυτήν την έκλειψη, που δίνει την ευκαιρία ξεκαθαρίσματος με το παρελθόν και νέων δεδομένων για το μέλλον.

Σε πολιτικό επίπεδο οι διενέξεις θα είναι έντονες με το τετράγωνο Ερμή – Άρη, οι συμμαχίες θα εκπέμπουν κάτι από προδομένο εραστή, ενώ σημαντικό ρόλο κρατούν κάποιες χώρες του εξωτερικού, που θα μοιράσουν τη ζυγαριά ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα.

Ας δούμε πως θα επηρεάσει το κάθε ζώδιο ξεχωριστά.

ΚΡΙΟΣ

Τα σχέδιά σας αναθεωρούνται και χρειάζεται να τα αφουγκραστείτε ξανά, εφόσον η έκλειψη θέτει αμφιβολίες για όλα όσα μοχθήσατε να κάνετε δεδομένα.

Νομικά ζητήματα θα σας προβληματίσουν πρόσκαιρα, ενώ τα προγραμματισμένα ταξίδια είναι πιθανόν να αναβληθούν. Εκπαιδευτικά θέματα αναθεωρούνται και ξανασκέφτεστε τις επιδιώξεις σας επηρεασμένοι από εξωτερικούς παράγοντες. Ωστόσο έχετε την ευκαιρία να οδηγηθείτε στον δρόμο που θέλετε, λαμβάνοντας αυστηρά υπ' όψιν όλες εκείνες τις συντεταγμένες, που θα βοηθήσουν στο να προσδιορίσετε τη δική σας θέση.

ΤΑΥΡΟΣ

Αισθάνεστε την ανάγκη να επενδύσετε υλικά και συναισθηματικά, σε θέματα που εμπλέκονται και άλλοι, όπως κληρονομικά, συμφωνίες και ερωτικές επαφές. Η ανάγκη σας να μοιράσετε περιουσίες και αισθήσεις είναι μεγάλη, ενώ πάσης φύσεως συνεργασίες γίνονται για εσάς επιτακτικές. Η έκλειψη αυτή βγάζει στην επιφάνεια ανησυχίες, φόβους και αγωνία, αναγκαζόμενοι να αναθεωρήσετε τακτικές, που ως τώρα δεν απέδιδαν όσα θα θέλατε.

Παράλληλα, οι ερωτικές επαφές γίνονται απαραίτητο διαβατήριο για την είσοδό σας στην ψυχολογική νιρβάνα. Κρατηθείτε ατάραχοι μπροστά στην πυρκαγιά των επιθυμιών.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Χρειάζεστε διαβεβαίωση σε ότι αφορά τις σχέσεις, τις συνεργασίες, το γάμο ή τη συμβίωση με τους συντρόφους σας, για να αισθανθείτε πως δεν είστε άτολμοι και δειλοί.

Αν νιώθετε πως κάτι δεν είναι επαρκές, η έκλειψη απέναντί σας θα σας προτρέψει να το ξεκαθαρίσετε και να αποφασίσετε κάτω από ποιες σταθερές θα συνεχίσετε. Οι συγκρούσεις μοιάζουν αναπόφευκτες, μπορούν όμως να μην είναι μετωπικές. Δώστε στους άλλους να καταλάβουν πως τους θέλετε σύμμαχους δίπλα σας και όχι εχθρούς. Έτσι θα μπορέσετε να διαμορφώσετε τις κατάλληλες συνθήκες για τη ζωή σας, ακόμα και αν χρειαστεί να απομακρυνθείτε από εκείνο που ονειρευόσασταν.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Νιώθετε πίεση από το εργασιακό σας περιβάλλον, ενώ οι σχέσεις με συναδέλφους εντείνονται κάτω από την επιρροή αυτής της έκλειψης, που σας ευαισθητοποιεί ιδιαίτερα. Λαμβάνετε τις καλημέρες σαν απειλές, ενώ αισθάνεστε κουρασμένοι, άτονοι και νωχελικοί. Δεν έχει νόημα να αναπολείτε παλιές καλές στιγμές που λαμβάνατε χαρά από την εργασιακή σας δραστηριότητα. Αντίθετα θα πρέπει να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα, ώστε να αποφύγετε και τον κίνδυνο της ψυχολογικής κατάρρευσης, με όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει στην υγεία σας. Τονώστε τον οργανισμό σας με οποιονδήποτε τρόπο.

ΛΕΩΝ

Ενεργείτε κάτω από αυτήν την έκλειψη σαν έφηβοι, που παίρνουν ρίσκα αβασάνιστα, με την τόλμη που προσδίδει η νεαρή τους ηλικία. Η ανάγκη σας να φλερτάρετε, να διασκεδάσετε και να επιδοθείτε στα χόμπι σας ξεπερνά φραγμούς και συστολές, αλλά λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Κάτω από το φως της Πανσελήνου πέρα από τις συναρπαστικές στιγμές που σχεδιάζετε, έχετε στο νου σας πως οι κινήσεις σας μπορεί να σας εκθέσουν, γεγονός που θα πληγώσει την υπερηφάνεια σας. Θηριοδαμαστές υπάρχουν πολλοί γύρω σας, γι αυτό φροντίστε να απολαύσετε αυτό το διάστημα, χωρίς να χρειαστεί να μοιάζετε με ζαλισμένα κοτόπουλα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οικογενειακά θέματα έρχονται στο προσκήνιο, καθώς και θέματα που αφορούν το σπίτι και τις ανάγκες του. Ο αντοχές σας δοκιμάζονται σε αυτή τη σημαντική για εσάς έκλειψη, που σας παροτρύνει να διευθετήσετε πάσης φύσεως εκκρεμότητες με τα μέλη της οικογένειάς σας. Καθώς θα είστε ιδιαίτερα φορτισμένοι από τις πλανητικές επιρροές, προσέξτε τον τρόπο και τη συμπεριφορά σας που με το ζόρι κρατιούνται σε στάση αναμονής.

Μια εξέλιξη που αφορά το σπίτι, ένα ακίνητο ή ένα πρόσωπο της οικογένειάς σας, θα γίνει αφορμή να ασχοληθείτε αποκλειστικά με αυτήν, ενώ μια εξομολόγηση ή ανακάλυψη θα φέρει ανατροπές.

ΖΥΓΟΣ

Ξεγλιστράτε σαν χέλια από τις κακοτοπιές σε αυτήν την έκλειψη, που κάνει την επικοινωνία σας να θριαμβεύει. Πολλές συζητήσεις, λόγια και ειδήσεις αναμένονται αυτό το διάστημα, τα οποία καλείστε να αξιολογήσετε και να πράξετε αναλόγως. Οι κινήσεις σας για επαφές παντός τύπου θα πρέπει να είναι προσεκτικές και ακόμα περισσότερο τα λόγια σας. Αν θέλετε να καταφέρετε κάτι σημαντικό, θυμηθείτε πως πρέπει να ερευνήσετε εξονυχιστικά όλες τις παραμέτρους και να φερθείτε διπλωματικά και έξυπνα. Κάθε παρορμητική ενέργεια μπορεί να ακυρώσει τις επιδιώξεις σας και δεν είναι καιρός για να πατάτε και άλλες μπανανόφλουδες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Συγκρατείστε τις επιθυμίες και τα γούστα σας σε αυτήν την έκλειψη που σημαδεύει τα οικονομικά σας με δελεαστικές προσφορές, στις οποίες δεν πρέπει να υποκύψετε. Μην ξοδέψετε χρήματα για αγορές αυτό το διάστημα, ακόμα και αν βρείτε την πιο πολυπόθητη τιμή. Εκτιμήστε σωστά τα έσοδά σας και επανεκτιμήστε ξανά την πρόθεση για έξοδα. Το ίδιο ισχύει και για τα συναισθήματά σας τα οποία χρειάζονται αποταμίευση και εγκράτεια. Αν έχετε οικονομικές υποχρεώσεις τακτοποιήστε τις με φειδώ, ώστε να μην βρεθείτε εκτεθειμένοι.

Με λίγα λόγια φανείτε συνετοί για να μην βλεφαρίζετε αργότερα euro, αντί για καλημέρες.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η έκλειψη στο ζώδιό σας φέρνει αλλαγές στον τρόπο ζωής και στον τρόπο που προσεγγίζετε τους άλλους και πλασάρετε τους εαυτούς σας σε αυτούς. Η εξωτερική εμφάνιση θα απασχολήσει πολλούς, ενώ θα ξεφυλλίζετε μανιωδώς περιοδικά ψάχνοντας ιδέες για ένα καινούργιο στυλ. Η ανάγκη σας να ανανεωθείτε είναι μεγάλη, ενώ κύριο μέλημά σας είναι η τόνωση της αυτοπεποίθησής σας. Είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και ευάλωτοι γι αυτό δώστε σημασία στις αντιδράσεις σας και μην τις ακολουθείτε τυφλά. Οι άλλοι καταλαβαίνουν τις ανάγκες σας, όμως το ζητούμενο δεν είναι αυτοί, αλλά εσείς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αξιολογείτε τις καταστάσεις με ιδιαίτερη έμπνευση αλλά και επιφύλαξη, εφόσον η έκλειψη σας απομονώνει σε απόκρυφες υπαρξιακές γωνιές. Σας δίνεται η ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε τα σημαντικά από τα ασήμαντα και να απαλλαγείτε από μυστικά και ασάφειες που διατηρούσατε σε λήθαργο. Ήρθε η ώρα να αποδώσετε τις ευθύνες στον εαυτό σας αλλά και σε όσους τους αναλογούν, δίνοντας το δικό σας τέλος στο παραμύθι. Αν και καχύποπτοι, εμφανίζεστε αποφασισμένοι να ξεμπροστιάσετε καταστάσεις και υπαίτιους, καταβάλλοντας το κόστος.

Όσο και αν ταλαιπωρηθείτε, έφτασε η ώρα της προσωπικής σας Εδέμ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Έχετε πολλά στο μυαλό σας κάτω από την επήρεια αυτής της έκλειψης, αλλά το πιο σημαντικό είναι η κοινωνική σας προβολή και όλα όσα τη συνοδεύουν. Το συλλογικό σας πνεύμα επαναστατεί, αξιολογώντας ξανά τους συνοδοιπόρους σας σε ιδεολογικές και ομαδικές δραστηριότητες. Δεν θέλετε να δείξετε άλλη ανοχή, ξεσπαθώνοντας απέναντι σε φίλους και ομοϊδεάτες σας, εκφράζοντας τις διαφωνίες και τις θέσεις σας. Το γεγονός αυτό ωφελεί την εικόνα σας, ενώ κόβει τους γόρδιους δεσμούς που σας ταλαιπωρούσαν. Ωστόσο αξιολογήστε καλά τις καταστάσεις ώστε να βεβαιωθείτε πως δεν είστε απλά στασιαστές.

ΙΧΘΥEΣ

Επαγγελματικά θέματα στροβιλίζονται στο μυαλό σας σε αυτήν την έκλειψη και δεν σας αφήνουν να χαλαρώσετε ούτε λεπτό. Ευθύνες και υποχρεώσεις έρχονται στο νου και δεν ξέρετε πώς να τις χειριστείτε, ακόμα και αν η καριέρα σας είναι ανύπαρκτη. Νιώθετε πιεσμένοι, αναπολώντας παλιές καλές στιγμές που στριφογυρίζατε στην καρέκλα του γραφείου σας.

Η αναζήτηση μιας επαγγελματικής κατεύθυνσης γίνεται πιο έντονη καθώς οι ανάγκες τρέχουν, συνειδητοποιώντας πως η υπάρχουσα δεν μπορεί να τις καλύψει. Το μήνυμα της έκλειψης είναι να στραφείτε σε οτιδήποτε μπορεί να σας βγάλει από το αδιέξοδο και να ξεχάσετε τις διευθυντικές σας τάσεις.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved