Πανσέληνος Μαΐου – Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια;

Η φετινή Μαγιάτικη Πανσέληνος πραγματοποιείται την Κυριακή 6/5, στις 6:35 το πρωί ώρα Ελλάδας, στις 16ο του Σκορπιού

Παπασταύρου Λίντα
Πανσέληνος Μαΐου – Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια;

από την Κατερίνα Σαλωνίκη

Η Πανσέληνος του Μαΐου έχει γενικότερα μεταφυσική χροιά και συνδέεται με τη γιορτή του «Βεσάκ», που είναι αφιερωμένη στον Βούδα.

Γιορτάζεται πάντα στην Πανσέληνο του Ταύρου, ζώδιο στο οποίο ανήκει και ο Βούδας γι' αυτό ονομάζεται και «Πανσέληνος του Βούδα».

Στην Ινδία η γιορτή του «Βεσάκ» θεωρείται εδώ και αιώνες, δημόσια γιορτή. Είναι η μέρα της χαρούμενης προσδοκίας και έχει μεγάλη εσωτερική σημασία.

Στο Θιβέτ, την περίοδο της Πανσελήνου αυτής, συναθροίζονται προσκυνητές απ' όλες τις γύρω περιοχές, αλλά και από όλο τον κόσμο, προκειμένου να σκορπιστεί φως στον πλανήτη.

Η φετινή Μαγιάτικη Πανσέληνος πραγματοποιείται την Κυριακή 6/5, στις 6:35 το πρωί ώρα Ελλάδας, στις 16ο του Σκορπιού.

Πρόκειται για μια ασυνήθιστα ισχυρή Πανσέληνο, που συνοδεύεται και από το φαινόμενο της «super moon». Το φαινόμενο αυτό δεν είναι ασυνήθιστο διότι και άλλες φορές μέσα σε ένα χρόνο παρατηρείται μια Πανσέληνος να πραγματοποιείται πολύ κοντά στο περίγειο της Σελήνης. Η διαφορά έγκειται στην ένταση και τη διάρκεια, ενώ σύμφωνα με στατιστικές, δημιουργούνται ακραία φυσικά φαινόμενα και συμπεριφορές.

Η πιο λαμπερή Πανσέληνος της χρονιάς θα βρεθεί δύο μόλις λεπτά μακριά από το περίγειο, δηλαδή σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση, εντυπωσιάζοντας οπτικά αλλά όχι και ψυχολογικά.

Επιπλέον, η ημέρα αυτή είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας, εφόσον διεξάγονται οι πιο βαρυσήμαντες εκλογές μετά την μεταπολίτευση.

Επηρεάζει τα σταθερά ζώδια, Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του δεύτερου δεκαήμερου, καθώς και όσους έχουν τον Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες γύρω από αυτή τη μοίρα των συγκεκριμένων ζωδίων.

Στο υδάτινο ζώδιο του Σκορπιού τα συναισθήματα αναταράσσονται σαν παλίρροια, ενώ η σφοδρότητά τους αγγίζει το μέγιστο.

Η ψήφος μας θα είναι ψήφος τιμωρίας, απελευθέρωσης από όσα μας καταδυναστεύουν και προπάντων επιθυμίας για σταθερότητα μέσα από μια αδυσώπητη ανάγκη για αναγέννηση.

Ας δούμε πώς θα επηρεάσει καθένα ζώδιο ξεχωριστά:

ΚΡΙΟΣ

Η ένταση που νιώθετε είναι απόλυτα συνυφασμένη με τις επιθυμίες των άλλων, τις οποίες προσπαθείτε να ελέγξετε για να στριμώξετε μαζί με τις δικές σας. Οικονομικά ζητήματα σας απασχολούν πολύ, ενώ παράλληλα η λίμπιντο ανεβαίνει σαν το θερμόμετρο που δείχνει πρώιμο καλοκαίρι. Αποφύγετε κάθε είδους οικονομική συνδιαλλαγή αυτές τις ημέρες και αντικαταστήστε την επίσκεψή σας στην τράπεζα με μια άλλη, που θα βοηθήσει τον ερωτισμό σας, προσφέροντάς σας δυνατές συγκινήσεις κάτω από το μαγικό φως της Πανσελήνου.

ΤΑΥΡΟΣ

Με μια τέτοια Πανσέληνο απέναντί σας η συναισθηματική σας ζωή χρειάζεται βιταμίνες και καταπραϋντικά, ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις εκρήξεις στη συναισθηματική σας αρένα. Πολλά άλυτα προβλήματα έρχονται στην επιφάνεια, ενώ οι σχέσεις με αγαπημένα πρόσωπα και συνεργάτες, υφίστανται σεισμό πολλών ρίχτερ. Αναγκάζεστε να αναθεωρήσετε πολλά, ενώ παράλληλα εξουθενώνεστε από τις συνεχείς ψυχολογικές διακυμάνσεις. Μην κάνετε τίποτα που θα σας αναγκάσει να λαβωθείτε από τις πίκες των επίδοξων ταυρομάχων.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Πανσέληνος αυτή στρέφει την προσοχή σας στην υγεία σας, σκεφτόμενοι τρόπους που θα σας κάνουν να ανανεωθείτε σωματικά και ψυχολογικά. Εντάξτε υγιεινές μεθόδους διατροφής και διαβίωσης στην καθημερινή σας ζωή, ψάξτε τρόπους να αναζωογονηθείτε, ενώ παράλληλα φροντίστε το περιβάλλον στο οποίο εργάζεστε. Φυτέψτε ένα λουλούδι ή αγοράστε μια γλάστρα με ένα φυτό που θα απορροφά την αρνητική ενέργεια και γενικότερα ασχοληθείτε με εκείνα που οι άλλοι δεν μπορούν, επικαλούμενοι και τη βοήθεια της θεάς Αφροδίτης στο ζώδιό σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Στην φιλική για εσάς αυτή Πανσέληνο, καλείστε να βγείτε από καβούκι σας, να ξυπνήσετε από τη χειμερία νάρκη και να διασκεδάσετε έλκοντας τον έρωτα, το φλερτ και τις αγαπημένες σας συνήθειες. Θυμηθείτε ξανά τι σημαίνει ανεμελιά, δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να ψυχαγωγηθεί αληθινά και επίσης την ευκαιρία στους άλλους αν σας πλησιάσουν. Οι επαφές σας με αγαπημένα πρόσωπα γίνονται έντονες και πολλά υποσχόμενες κάτω από τη λάμψη αυτής της Πανσελήνου. Διεκδικείστε κάτι για το οποίο ως τώρα δεν τολμούσατε.

ΛΕΩΝ

Το οικογενειακό σας περιβάλλον θα αποτελέσει το κύριο πρόβλημά σας σε αυτήν την Πανσέληνο που σας δυσκολεύει γενικότερα, μπλοκάροντας τα συναισθήματα και τις επιδιώξεις σας. Πολλοί θα βρεθείτε απέναντι σε αρκετά διλλήματα, γεγονός που θα σας κάνει να χάσετε την αισιοδοξία σας, ενώ το φως της Πανσελήνου δεν διαπερνά εύκολα την πεσιμιστική σας διάθεση. Διαφωνίες με μέλη της οικογένειας δημιουργούν εντάσεις, ενώ θα πρέπει να επιλέξετε αυστηρά ανάμεσα στο άσπρο και στο μαύρο και αυτό το τελεσίγραφο θα αναστείλει πολλά από τα σχέδιά σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Έχετε το πλεονέκτημα της θέσης των επισήμων στην Πανσεληνιακή εξέδρα, από την οποία σας δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσετε τις καθημερινές σας ανάγκες με μεθοδικό και έξυπνο τρόπο. Έρχεστε κοντά με οικεία πρόσωπα, απολαμβάνετε συζητήσεις και καταστρώνετε σχέδια, ενώ οι ιδέες σας αποτελούν θαυμάσια λύση για εσάς και τους γύρω σας. Βρίσκετε τον τρόπο να επιλύσετε προβλήματα που σας απασχολούν, ενώ ο γραπτός και προφορικός σας λόγος εγγυάται την επιτυχία στις επιδιώξεις σας. Φίλοι και συγγενείς σας στηρίζουν αμέριστα.

ΖΥΓΟΣ

Πονοκέφαλος είναι για εσάς αυτή η Πανσέληνος, η οποία σας υποδεικνύει τις οικονομικές σας εκκρεμότητες, δίνοντάς όμως και το κατάλληλο παυσίπονο. Ιεραρχείστε οικονομικά ζητήματα που έχουν συσσωρευτεί και μην διακινδυνεύσετε τις σχέσεις σας με ανθρώπους που έχουν σταθεί στο πλευρό σας με την αγνωμοσύνη σας. Έχετε την ευκαιρία να ισορροπήσετε τα πράγματα, όχι χωρίς μόχθο, αλλά τουλάχιστον θα νιώσετε την πολυπόθητη ανακούφιση.

Μην παραλείψετε οτιδήποτε θα σας κάνει να πιεστείτε επιπλέον, για το δικό σας μελλοντικό καλό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Με μία από τις σημαντικές Πανσελήνους στο ζώδιό σας, αισθάνεστε να ξεγυμνώνεστε συναισθηματικά, ενώ παράλληλα γίνεστε υπερευαίσθητοι και ευάλωτοι. Εκφραστείτε με κάθε τρόπο, μιλήστε, ξεσπαθώστε, επισκεφτείτε καλλωπιστικούς χώρους για να ανανεώσετε την εμφάνισή σας και γενικά κάντε οτιδήποτε που θα αναπτερώσει το πεσμένο ηθικό σας. Η σφοδρότητα των συναισθημάτων σας δεν βρίσκει εύκολα απανεμιά και όλα μπορούν να συμβούν. Εκείνο που σίγουρα δεν πρέπει να κάνετε είναι να αποτυπώσετε το κεντρί σας σε δέρματα που δεν μπορείτε να φιλήσετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Σε αυτή την Πανσέληνο σας δίνεται μια σημαντική ευκαιρία να απομονωθείτε επιλεκτικά, παρατηρώντας τα δρώμενα. Ξεχάστε για λίγο την περιπέτεια, την ένταση, την κινητικότητα και την επιθυμία να βρίσκεστε παντού και χαλαρώστε, ώστε να μπορέσετε να δείτε τις πραγματικές σας ανάγκες. Φιλοσοφήστε τις καταστάσεις και συλλέξτε την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσετε έπειτα πιο κατασταλαγμένοι. Μυστικά και αποκαλύψεις θα εμφανιστούν, ενώ εσείς θα μετράτε τα ψέματα από τη γωνιά σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το αγωνιστικό σας πνεύμα ανεμίζει σαν σημαία κόμματος των εκλογών σε αυτή την Πανσέληνο, η οποία σας φέρνει κοντά σε ομοϊδεάτες, σας εντάσσει σε συλλογικές δραστηριότητες και γενικότερα απογειώνει το ιδεολογικό σας υπόβαθρο. Οι φιλικές συγκεντρώσεις θα σας κάνουν να ξεχάσετε για λίγο τις έγνοιες, ενώ γύρω από αυτές τις μέρες δείχνετε αποφασισμένοι να δρομολογήσετε τη ζωή σας, προσθέτοντας νέες αξίες και αντιλήψεις. Πολλοί έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε πορεία, με την πολύτιμη βοήθεια φίλων.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είστε απορροφημένοι με επαγγελματικά θέματα, ανησυχείτε, αγχώνεστε και δραστηριοποιείστε κάτω από την επιρροή αυτής της Πανσελήνου, όσο σπάνιες φορές ως τώρα. Η καριέρα, η δουλειά, η φήμη και η καταξίωσή σας γίνονται τα κύρια μελήματά σας, φροντίζοντας όχι μόνο να τα διατηρήσετε, αλλά και να τα ενισχύσετε σημαντικά.

Το πρόβλημα είναι πως δεν σας μένει χρόνος να χαλαρώσετε, από τις αυξημένες επαγγελματικές ανάγκες. Παρόλα αυτά, η Πανσέληνος αυτή καθορίζει σημαντικά την πορεία τους, επιβραβεύοντάς σας στο μέλλον.

ΙΧΘΥΕΣ

Το σύμπαν σας δίνει άλλη μια ευκαιρία για να ονειροπολήσετε ανενόχλητοι, κάτω από το ρομαντικό φως της φιλικής αυτής Πανσελήνου, κάνοντας σχέδια που ικανοποιούν τη φαντασία και την ψυχολογική σας αστάθεια. Αναζητάτε πολύ την περιπέτεια, μια εναλλακτική μορφή ζωής, διαβάζετε, ψάχνετε, κινητοποιείστε πνευματικά. Μια δυνατή συγκίνηση γίνεται αυτοσκοπός σας λουσμένη με μπόλικη χρυσόσκονη, χωρίς να νοιάζεστε για τη διάρκειά της.

Ωστόσο, έχετε εύνοια για τα όνειρά σας, τα οποία μπορείτε να θέσετε σε εφαρμογή.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved