Ετήσιες προβλέψεις 2016: Οι πολιτικές εξελίξεις και το μέλλον των κομμάτων για την Ελλάδα

Αστρολογικές προβλέψεις για τις πολιτικές εξελίξεις και τα κόμματα στην Ελλάδα για το 2016

Ετήσιες προβλέψεις 2016: Οι πολιτικές εξελίξεις και το μέλλον των κομμάτων για την Ελλάδα

«Ένωση για την λαϊκή σωτηρία, ένωση, εάν θέλουμε να παραμείνουμε έθνος ανεξάρτητο» Μέγας Ναπολέων

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες του astrology.gr καλώς ήρθατε στις ετήσιες πολιτικές προβλέψεις του 2016 για την Ελλάδα.


Ένα νέο έτος ξανοίγεται μπροστά μας και όλοι ευχόμαστε πως η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Αν και με όσα συμβαίνουν γύρω μας λίγο-πολύ, νοιώθουμε πως κάθε πέρσι και καλύτερα. Ωστόσο, κρατείστε την αισιοδοξία σας. Το 2016 έχει και καλά! Θυμηθείτε ότι από το 2012 σε διάφορα άρθρα όπως το «Κρόνος στο Σκορπιό: Οι χρησμοί του για την Ελλάδα και τον κόσμο» υποστήριζα πως η ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν θα έρθει μέχρι τα τέλη του 2015 «διαψεύδοντας» τις «προβλέψεις των οικονομολόγων» που μιλούσαν για νωρίτερα. Από τότε υποστήριζα ότι το 2016 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την Ελλάδα που, εν μέσω παγκόσμιων δυσκολιών, θα πάει οικονομικά καλύτερα.

Το 2016 είναι το σημείο «0» όπου η οικονομία στην Ελλάδα θα αρχίσει την διαδικασία ανάδυσης από τον πάτο προς την επιφάνεια. Ο υποθετικός πλανήτης της Uranian Astrology ο Apollon από διέλευση βρίσκεται επάνω στον γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδας γεγονός που μιλά για «Φήμη και δόξα, επιστημονικά επιτεύγματα, εξασφαλισμένη επιτυχία» και προεικονίζει ότι η χώρα μπαίνει σε μια περίοδο μετάβασης από μια δυσάρεστη κατάσταση σε μια σαφέστατη καλύτερη. Αυτό είναι κάτι που έχει επισημανθεί από το 2012 και δεν είναι «τωρινή αστρολογική ανακάλυψη». Επιπλέον, η αστρολογική εξίσωση Ετήσιος Ποσειδώνας = γενέθλιο Widderpunkt = γενέθλιος Βόρειος Δεσμός δείχνει ότι όσον αφορά σε ζητήματα που σχετίζονται με κρατικές συμβάσεις και σχετικές υπογραφές, θα προκύψει αδυναμία λειτουργίας τους και τελικά θα υπάρξει ακύρωση ή λύση τους.

Το 2016 με απλά λόγια που κρύβουν αστρολογική ουσία: «Η οικονομική κρίση θα διδάξει τους ανθρώπους, σε οτιδήποτε κάνουν πως η πραγματικότητα είναι λιγότερο επικίνδυνη από μια απατηλή εικόνα των πραγμάτων». Μπέκερ

Ας δούμε όμως τι πολιτικά γενέσθαι το 2016 αφού πρώτα πούμε και δύο πράγματα για όσα είχαμε γράψει για το 2015.

Αποτίμηση των πολιτικών προβλέψεων του έτους 2015

Στις προβλέψεις του 2015 είχα επισημάνει πως «η αδυναμία για υλοποίηση σχεδίων και υποσχέσεων από μεριάς της κυβέρνησης θα δημιουργήσουν ένα όχι και τόσο καλό κλίμα». Παράλληλα, έδωσα τα αποτελέσματα των εκλογών με επιτυχία, δύο φορές μέσα στο 2015 ενώ ακόμα και στο θέμα του δημοψηφίσματος που, προσωπικά, έβλεπα μια απογοήτευση του Αλέξη Τσίπρα γιατί η διελαύνουσα Σελήνη ήταν επάνω στον γενέθλιο Hades, τελικά μάλλον δεν διαψεύστηκα αφού εν συνεχεία ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε πως ο Τσίπρας επιθυμούσε το ΝΑΙ για να του λύσει τα χέρια αντί του ΟΧΙ που έδωσε ο λαός.
Ακόμα, στο άρθρο με τίτλο «Αστρολογικό exit poll» είχα γράψει για τον Αλέξη Τσίπρα ότι «θεωρώ πως θα υπάρξει, κατά την χρονιά, κίνηση για να τον “ρίξουν” άτομα και μέσα από το εσωτερικό του κόμματός του». Όπως και έγινε...

Τώρα, ας μιλήσουν οι αστρολογικές εξισώσεις για τις πολιτικές εξελίξεις

Η Ελλάδα κατά την διάρκεια αυτής της χρονιάς θα βιώσει μια μεγάλη ανατροπή. Κατά το παρελθόν υπογράψαμε τρία μνημόνια γιατί αυτά θα βοηθούσαν να μην κοπούν οι συντάξεις, να μην αυξηθεί η ανεργία, να υπάρχει ένα στοιχειώδες κράτος κοινωνικής πρόνοιας και γενικά να μείνει όσο το δυνατόν ικανή η κοινωνική συνοχή. Όλα αυτά απέτυχαν ενώ προσπάθησαν να μας επιβάλλουν να μην υπάρχουν εθνικές εορτές ή η εικόνα του Ιησού στα σχολεία. (Τώρα τι δουλειά είχε ο Ιησούς με το εάν χρωστάμε, είναι μια άλλη, μεγάλη ιστορία....)

Εξετάζοντας το ετήσιο ωροσκόπιο (Annual) του 2016 για την Ελλάδα με συντεταγμένες Αθήνας όπως καταστρώνεται με ημερομηνία 22/12/2015 και ώρα 06:47:56, διαφαίνεται ότι το 2016 θα είναι ένα έτος έναρξης της ανάπτυξης αλλά και σταδιακής βελτίωσης. Τα πράγματα όμως σε πολιτικό επίπεδο είναι τελείως διαφορετικά αφού αναμένεται μια περίοδος που το πολιτικό σκηνικό θα φαίνεται να φλερτάρει με την πολιτειακή εκτροπή. Ο ετήσιος Kronos του 2016, ο υποθετικός πλανήτης της Uranian Astrology που σχετίζεται με την εξουσία και σηματοδοτεί την κυβέρνηση, δείχνει ότι αυτή χάνει την δεδηλωμένη και προκειμένου να «κρατηθεί» στην εξουσία κάνει πράγματα που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με αυτά που πρεσβεύει. Ακόμα, υποδεικνύει ότι αυτοί που σχετικά θα «υποφέρουν» είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και μάλιστα αυτοί που είναι σε θέσεις-κλειδιά.

Η χώρα μας με το Ετήσιο Μεσουράνημα του 2016 στους γενέθλιους άξονες Σελήνης/Hades, Πλούτωνα/Hades και Hades/Apollon θα έχει πολιτικά προβλήματα, αφού πολλοί από τους εταίρους θα χαρακτηρίσουν την κυβέρνηση και κατ’ επέκταση την ίδια τη χώρα ως ανέντιμη ή παρακμιακή. Οι «εταίροι» θα δουν την χώρα ως «εξιλαστήριο» θύμα και θα μας θέσουν ως προς «παραδειγματισμό», αφού είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, η χώρα μας έριξε τον «σπόρο» της απόσχισης και της επανάστασης στην Ευρώπη. Μετά από εμάς, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Καταλονία, η Πολωνία, η Ουγγαρία και τελευταία η Φιλανδία (*γνωστή παλλακίδα του γερμανικού άξονα) μελετούν είτε την αποχώρησή τους είτε την μη συμμετοχή τους στην ζώνη του Ευρώ. Από την άλλη δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Ελλάδα προέρχεται από έξι και πλέον χρόνια συρρίκνωσης του ΑΕΠ κατά 20% και έχει υποστεί ζημιά στον κοινωνικό ιστό, χειρότερη από αυτή που υπέστη κατά την περίοδο του πολέμου του 1940.

Η επίθεση στο Παρίσι, η Ευρωπαϊκή «version» της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλάζει ισορροπίες αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι και τόσο «ενωμένη» και μόνη της «παραβιάζει» συνθήκες (πχ Δουβλίνο, Σένγκεν) που η ίδια ίδρυσε. Μια εκ των συνεπειών είναι η άνοδος των εθνικιστικών στοιχείων, ενώ κάτι ανάλογο έχει αρχίσει να συμβαίνει και στην Ελλάδα. Γεγονός που ουσιαστικά επιβεβαιώνει μια σειρά από προβλέψεις που έχουν γίνει στο παρελθόν, σε ανύποπτο χρόνο, πριν καν υπάρξει οσμή τέτοιων καταστάσεων. Στο άρθρο μου με τίτλο: «Ο Ουρανός στον Κριό - Dennis the Menace» (13/3/2011) είχα γράψει για την άνοδο ακραίων στοιχείων μέσα στην επόμενη επταετία (2011-2018) ενώ στο άρθρο με τίτλο «Κρόνος στον Τοξότη» (20/12/2014) ανέφερα σχετικά με επιθέσεις με θρησκευτικό υπόβαθρο και μένος μέσα στην επόμενη τριετία, αρχής γεννώμενης από τα τέλη του 2014 όπως και συνέβησαν και δυστυχώς θα επαναληφθούν.

Θα πρέπει να θεωρηθεί αναμενόμενη η άνοδος τόσο της Χρυσής Αυγής όσο και της Λαϊκής Ενότητας (*εάν συνεχίσει με την ίδια σύνθεση). Το «άστρο» του Αλέξη Τσίπρα αρχίζει να τρεμοσβήνει και ειδικά από τις 28/7/2016. Όπως έχω γράψει και εδώ στο astrology.gr αλλά έχω πει από την εκπομπή μου «Φουλ του Άστρου» στον albedo14.com, το πολιτικό «σκηνικό» αλλάζει άρδην και ο κόσμος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για κάθε απρόοπτο. Η περίοδος που διανύουμε θα θυμίσει σε αρκετούς την περίοδο 1965-1967 αφού κυβερνήσεις- ασανσέρ θα ανεβοκατεβαίνουν κάθε τρεις και λίγο...

Τι δείχνουν τα άστρα για τα κόμματα το 2016;

Αλέξης Τσίπρας- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει ένα εξαιρετικά δύσκολο αλλά και επισφαλές 2016. Αν μπορούσαμε να «χωρίσουμε» το έτος σε δυο μέρη (*όχι απαραίτητα ισομεγέθη μεταξύ τους) θα λέγαμε πως μέχρι περίπου τα γενέθλια του, θα είναι κάπως πιο χαλαρός ενώ σαράντα μέρες πριν από τα γενέθλια του και από τις 28/7 και μετά έρχεται το απόλυτο χάος. Προεικονίζεται μια τεράστια αλλαγή, χωρίς να αποκλείεται να «ξανασυναντηθεί» με συντρόφους από το παρελθόν. Ο ετήσιος Vulcanus συναντά τους γενέθλιους άξονες Ηλίου/Ουρανού και Πλούτωνα/Hades του Αλέξη Τσίπρας που βγάζει ισχυρή επιδείνωση της θέσης του και ενδεχομένως απώλεια του πρωθυπουργικού θώκου. Το κλειδί βρίσκεται στον πλανήτη των μεγάλων και δραστικών αλλαγών, τον Ουρανό, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να αποφασίσει σύντομα αν επιθυμεί να τον ρίξει η Τρόικα ή ο Ελληνικός λαός;

Νέα Δημοκρατία: Πολλά πράγματα για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης φαίνεται πως δεν θα πάνε κατ’ ευχή. Το ετήσιο Μεσουράνημα για το 2016 με συντεταγμένες Ελλάδας βρίσκεται σε επαφή με τον γενέθλιο Πλούτωνα της, υποδηλώνοντας πως ξεκινά μια περίοδος διαρθρωτικής και οργανωτικής αλλαγής στο κόμμα. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως ο ετήσιος Ποσειδώνας είναι σε ακριβέστατη όψη τετραγώνου με τον γενέθλιο Ποσειδώνα της και ενεργοποιεί τα γενέθλια μεσοδιαστήματα Κρόνου/KRONOS, Κρόνου/HADES και Ερμή/Hades, δείχνοντας προβλήματα μελών της Νέας Δημοκρατίας λόγω της συμμετοχής τους είτε σε εταιρίες είτε σε παρελθοντική κυβέρνηση. Επίσης, βγάζει προβλήματα με ασθένειες αλλά και μεγάλες απώλειες. Η διαφορετική στάση κάποιων, ίσως τελικά να μην κάνει καλό. Φρονώ πως η δημοτικότητά της θα διαφοροποιηθεί αρνητικά ως προς τα ποσοστά το 2016 ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο μιας διάσπασης ή αποστασιοποίησης.

Χρυσή Αυγή: Η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας φαίνεται πως το 2016 «σπέρνει» καρπούς για να τους «συλλέξει» την επομένη χρονιά. Πιο συγκεκριμένα θα επιχειρηθεί μια πιο «φιλική» προσέγγιση προς τον λαό, αφού ο Ετήσιος Ωροσκόπος του 2016 (Annual Ascendant) συναντά το γενέθλιο άξονά της Ερμή /Apollon, σηματοδοτώντας επαφές με πολύ κόσμο και άτομα της επιστημονικής κοινότητας. Οι αντικειμενικοί στόχοι του Λαϊκού Συνδέσμου δεν θα στεφτούν με απόλυτη επιτυχία, αφού ο Kronos του Ετησίου Ωροσκοπίου συναντά τον γενέθλιο άξονά του Ποσειδώνας/ Zeus γεγονός που δείχνει δυσκολία στην πραγμάτωση των εγχειρημάτων. Θεωρώ πως μετά τον Απρίλιο του 2016 θα παρουσιάσει άνοδο αφού ο Ετήσιος Apollon συναντά τον γενέθλιο άξονα Wi/Vulcanus βγάζοντας δημοσκοπική γιγάντωση των ποσοστών της. Ακόμα, δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας.

ΑΝ.ΕΛ. - Πάνος Καμμένος: Η χρονιά αυτή είναι ιδιαίτερη και μεταβατική. Μπορεί να θεωρείται καλό να επικαλείται κανείς ρήσεις αρχαίων Ελλήνων και το όνομα της Παναγίας αλλά στην παρούσα φάση ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να καταλάβει, όπως έλεγε και ο Βάρναλης, ότι «με ευχές και παρακάλια δεν ξορκίζεις τα τσακάλια». Το Ετήσιο Μεσουράνημα του 2016 για την Ελλάδα συναντά τον γενέθλιο άξονά του Πλούτωνα/Admetos που σηματοδοτεί αλλαγή στάσης. Επιπρόσθετα, ο Ετήσιος Κρόνος είναι στον γενέθλιο άξονά του Μεσουράνημα/Zeus και Βόρειος Δεσμός/Zeus που μιλά για εγκατάλειψη (*από κάποιους) και την έναρξη μιας περιόδου έντονης αμφισβήτησης. Η είσοδός του στην Βουλή θα εξαρτηθεί από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών...

ΠΟΤΑΜΙ: Δυσκολίες στην συνέχιση του εγχειρήματός του φαίνεται πως θα έχει το «Ποτάμι». Ο Ετήσιος Cupido συναντά τα ιδιαίτερα δύσκολα γενέθλια μεσοδιαστήματα Κρόνου / Vulcanus και Άρη / Κρόνου, γεγονός που προεικονίζει μια έντονη φιλονικία στους κόλπους του κινήματος, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που θα αμφισβητήσουν τον Πρόεδρο και την εκλογική του ρητορεία. Πολύ πιθανή είναι η παραίτηση-απόσχιση κάποιων από τους κόλπους του κόμματος ενώ κατά το έτος 2016 θα δώσει την μάχη για την πολιτική του επιβίωση.

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Ο Ποσειδώνας του Ετησίου ωροσκοπίου της Ελλάδας για το 2016 (*Annual) φαίνεται πως κάνει μη αναστρέψιμη ζημιά στο πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ. Η «εμπλοκή» του στους γενέθλιους άξονες του Hades/Admetos και Κρόνου/Zeus μιλά για μια εξαπάτηση και για μια ουτοπία. Ακόμα, προεικονίζει μια αποτυχία, «φορολογικά προβλήματα» ενώ δείχνει ότι η καρέκλα της νυν προέδρου, Φώφης Γεννηματά, μάλλον... τρίζει.

Κ.Κ.Ε.: Το ΚΚΕ είναι Σκορπιός στο ζώδιο και κατά την διάρκεια των προηγουμένων 3 ετών πέρασε την εσωτερική του «αναψηλάφηση» και πλέον μπαίνει σε μια κατάσταση εξωστρέφειας. Ίσως τεθούν θέματα ιδεολογίας και πειθαρχίας ενώ δημοσκοπικά διαφαίνεται πως δεν θα πείσει.

Ένωση Κεντρώων - Βασίλης Λεβέντης: Ένας Σκορπιός ο οποίος κατάφερε μετά από 25 χρόνια πολιτικής ενασχόλησης να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Από τον Μάρτιο του 2016 τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, όμως αργότερα και συγκεκριμένα μετά τα γενέθλια του (2/11) θα πρέπει να προσέξει διότι ίσως οδηγηθεί σε «ολισθηρές» ατραπούς, καθώς ευκαιριακές επιλογές του μπορούν να τον ωθήσουν εκτός Βουλής.

Λαϊκή Ενότητα: Η Λαϊκή Ενότητα με τον αστρολογικό χάρτη που διαθέτει δεν θα μπορέσει να γίνει ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ίσως τελικά βρεθεί σε ένα πολιτικό και ηθικό αδιέξοδο. Το Ετήσιο Μεσουράνημα του 2016 για την Ελλάδα σε σχέση με το ωροσκόπιο της Λαϊκής Ενότητας, υποδεικνύει πως θα πιάσει το πολυπόθητο ποσοστό εισόδου στην Βουλή ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε μια «πολιτική επανασύνδεση» με τον ΣΥΡΙΖΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved