Ετήσιες Προβλέψεις Κινέζικης Αστρολογίας

Τι επιφυλάσσει στα 12 ζώδια του κινέζικου ζωδιακού το νέο Έτος του Φιδιού, που ξεκίνησε επισήμως στις 10/2/2013;

Ετήσιες Προβλέψεις Κινέζικης Αστρολογίας

Η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου στον Υδροχόο σηματοδοτεί όπως έχουμε αναφέρει σε παλιότερα άρθρα μας την έναρξη του Νέου Έτους των Κινέζων.

Αυτή η χρονιά που ξεκινάει στις 10/2 (Νέα Σελήνη στις 9:20 το πρωί, στις 21 μοίρες του Υδροχόου) είναι η Χρονιά του Φιδιού του Νερού.


Ας δούμε, λοιπόν, τι επιφυλάσσει στα ζώδια.

Ποντικός


ΣΧΕΣΕΙΣ: Για εσάς που είστε άκρως κοινωνικά άτομα το να αγνοείτε κάποιον είναι η έσχατη λύση. Όταν οι άλλοι είναι δύσκολοι ή αγενείς ή ενεργούν κάπως περίεργα, προσπαθείτε να κρατάτε έστω κάποια επαφή. Ωστόσο, κάποιος που γνωρίζετε δεν φαίνεται να νοιάζεται και σκοπίμως σας προκαλεί και σας προσβάλει. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει κανείς λόγος να διατηρήσετε έστω και μια τυπική σχέση μαζί του. Αν το κάνετε βέβαια, είναι με δική σας ευθύνη. Ενώ ισχύει ότι συχνά οι διαφωνίες ξεκαθαρίζουν το κλίμα, τώρα, ακόμη και μια απλή σύγκρουση θα μπορούσε να ανάψει φωτιές γι' αυτό σκεφτείτε προσεκτικά για το αν ένα θέμα που προκύπτει, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως. Αν μπορεί να περιμένει, αυτό θα ήταν η καλύτερη επιλογή.


ΤΥΧΗ: Η ζωή σας θα μπορούσε να γίνει πιο εύκολη, αν διευθετήσετε ορισμένα ανησυχητικά θέματα που αφορούν στη σχέση σας με τους άλλους, στην προσωπική ή την επαγγελματική σας ζωή. Είτε έχετε έλλειψη κάποιων στοιχείων ή κάποιος (ίσως και σεις οι ίδιοι) δεν είναι έτοιμος να αφήσει τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους. Το πραγματικό πρόβλημα είναι παρεξηγήσεις, οι οποίες εντείνονται και μάλιστα ενέχουν και μια δόση πείσματος. Όσο κουραστικό και αν είναι το ψάξιμο για πληροφορίες και η αποδοχή της πραγματικότητας, μπορεί να είναι η μόνη λύση.


ΧΡΗΜΑΤΑ: Εφόσον δεν μπορείτε να αγνοήσετε πιεστικά οικονομικά θέματα ή πολύπλοκα ζητήματα που αφορούν φίλους ή συναδέλφους, προσεγγίστε τα με ένα ασυνήθιστο για σας τρόπο, κάνοντας το ελάχιστο. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα χρειαστείτε χρόνο για να επωφεληθείτε από την αλλαγή περιόδου ή του περιβάλλοντος. Μια σοφή απόφαση θα ήταν να κρατήσετε ορισμένα θέματα για τον εαυτό σας. Στη συγκεκριμένη φάση δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο εσάς. Όταν η κατάσταση εξελιχτεί και αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία, τότε μπορείτε να τα ανακοινώσετε. Μην περιμένετε όμως πολύ γιατί όσο περνάει ο καιρός και μαζεύονται τα θέματα, τόσο περισσότερο θα σας δυσκολεύουν. Επιπλέον, οι άλλοι θα καταλάβουν τι συμβαίνει και σύντομα θα αρχίσουν να σας κάνουν ερωτήσεις.

Βόδι


ΣΧΕΣΕΙΣ: Θα ανακαλύψετε ότι κάποιος που νομίζατε ότι ήταν αρκετά κοντά σας δεν έχει ιδέα σχετικά με τις προτιμήσεις, τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές σας, και αυτό θα σας προβληματίσει αρκετά. Τώρα, όμως, θα αρχίσετε να εκθέτετε τα πιθανά θέματα που προκύπτουν και βλέποντας ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την άλλη πλευρά να αλλάξει στάση, θα πρέπει να ενεργήσετε αποφασιστικά με το συγκεκριμένο άτομο. Το έτος θα είναι γεμάτο με δύσκολες προκλήσεις, οπότε μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις κάτω από την όποια συναισθηματική επίδραση, ώστε να αποφύγετε στενοχώριες ή διάλυση οικογενειακών δεσμών.


ΤΥΧΗ: Αφού δεν μπορείτε να αποφύγετε να πείτε στους άλλους τι σκοπεύετε να κάνετε την καινούργια χρονιά, τουλάχιστον μην αναλάβετε τυχόν δεσμεύσεις που θεωρείτε άσκοπες ή περιττές, όχι μόνο για την εξασφάλισή σας αλλά και για να έχετε πιο ανοιχτό μυαλό και ευελιξία στις επιλογές σας. Μέχρι τότε πρέπει να εξετάσετε τι πρέπει να κρατήσετε και τι να πετάξετε και το πιο σημαντικό, τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με ανθρώπους και ιδέες που μπορεί να βρείτε ενδιαφέρουσες και με προοπτικές. Όπως αλλάζουν τα πράγματα, καλό θα ήταν να υιοθετήσει ένα χαμηλό προφίλ σε μια σειρά από καταστάσεις. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσετε το ηθικό σας, χωρίς να χάνετε σε παρορμητισμό. Απλώς έχετε κατά νου να μην πιέζετε τα πράγματα και να μην παίρνετε βιαστικές αποφάσεις.


ΧΡΗΜΑΤΑ: Όταν προσφέρετε οικονομική βοήθεια σε ένα φίλο, συνάδελφο ή την οικογένειά σας, το κάνετε με την πρόθεση να βοηθήσετε σε μια συγκεκριμένη προβληματική κατάσταση και τίποτα περισσότερο. Ωστόσο, φέτος θα έχετε μια ιδιαίτερη αύξηση του αριθμού των... αιτήσεων για βοήθεια και αν δεν πείτε κάτι, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Αυτό που σας ενοχλεί είναι ότι οι άλλοι αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες για δικά τους προβλήματα και να ασχοληθούν μαζί τους. Αυτή τη χρονιά δεν θα έχετε άλλη εναλλακτική λύση παρά να θέσετε το θέμα επί τάπητος και με ειλικρίνεια γιατί κάποιος μπορεί να το εκλάβει λανθασμένα. Οπότε αντί να προσπαθήσετε να τον ευχαριστήσετε, το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνετε πιο αυστηροί μαζί του.

Τίγρης


ΣΧΕΣΕΙΣ: Θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερα προκλητικές καταστάσεις, εξαιτίας της γοητείας που θα ασκείτε αλλά θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Άλλοι μπορεί να παρερμηνεύσουν αυτά που λέτε, ενισχύοντας έμμεσα το ηθικό τους και ίσως τα εκλάβουν σαν υπόσχεση ή ακόμη προσφορά από σας. Μην υποθέτετε ότι οι άλλοι γνωρίζουν τι έχετε στο μυαλό σας, ειδικά όταν πρόκειται για προσωπικές σχέσεις. Πιθανόν να έχετε κάνει γνωστές τις προθέσεις σας, αλλά έχετε κρατήσει αρκετά πράγματα για τον εαυτό σας που δεν έχετε συνειδητοποιήσει. Όπως ίσως γνωρίζετε, μια νέα ή σταθερή σχέση βασίζεται στην ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο ατόμων. Αυτό θα μπορούσε να είναι το θεμέλιο της σχέσης σας.


ΤΥΧΗ: Ξεκινάτε την καινούργια χρονιά σίγουροι για το ποιοί είστε και προς τα πού βαδίζετε. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της συναρπαστικής αλλά και ασταθούς περιόδου, θα μάθετε πολύ περισσότερα για τον εαυτό σας. Κατά κάποιον τρόπο, θα ζήσετε ένα είδος μεταμόρφωσης. Η πραγματική πρόκληση θα είναι να βρείτε την ευκαιρία να εξερευνήσετε προσωπικά ό, τι αφορά στην αυτογνωσία ή ακόμα και στην πνευματικότητά σας. Επενδύστε χρόνο στην εκμάθηση για ό, τι και όποιον έρχεται στο δρόμο σας. Το επίκεντρό σας είναι ο προσωπικός σας επαναπροσδιορισμός που συχνά επιτυγχάνεται μέσω ενός τρίτου. Καλείστε να ξεπεράσετε είτε αμφιβολίες είτε πεποιθήσεις ότι ορισμένες επιδιώξεις σας είναι αδιάφορες. Στο παρελθόν ίσως να ήταν, ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, θα ανακαλύψετε ότι όλα αυτά έχουν αλλάξει και το πιο σημαντικό, το ίδιο και σεις.


ΧΡΗΜΑΤΑ: Μπορεί να νομίζετε ότι η ικανότητά σας να είστε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή σας έχει εγκαταλείψει, αλλά ίσως αυτό που υποτίθεται ότι δεν λειτουργεί πλέον, στην πραγματικότητα να είναι προς το συμφέρον σας. Αντί να πιέζετε τα πράγματα, αφήστε τα να εξελιχθούν στο δικό τους χρόνο. Σταδιακά θα προκύψει ένα νέο πλάνο. Ίσως πάρετε ορισμένες αποφάσεις χωρίς εκτενή συζήτηση. Ευτυχώς, πολλά από τα θέματα που διαπραγματεύεστε ανήκουν σ' αυτήν την κατηγορία, καθώς δεν έχετε αρκετό χρόνο για συζητήσεις. Ζητήματα που απαιτούν ανταλλαγή ιδεών θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο από όσο πιστεύατε.

Λαγός


ΣΧΕΣΕΙΣ: Ενώ μπορεί να είστε βαθιά συναισθηματικοί, έχετε την τάση να θεωρείτε τέτοια συναισθήματα ως αδυναμία και μερικές φορές τα κρύβετε. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, θα πρέπει να υποκύψετε στην πιο γλυκιά πλευρά της φύσης σας. Όσο ανησυχητικό και αν ακούγεται, πρέπει να εμπιστευθείτε το ένστικτό σας και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να νοιαστεί ή να ζήσει το πάθος με έναν τρόπο που σπάνια το κάνει. Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να αφορούν στο άτομο με το οποίο είστε δεσμευμένοι ή ένα καινούργιο που εμφανίζεται στη ζωή σας. Θα μπορούσατε επίσης να τα διοχετεύσετε είτε δημιουργικά ή για ένα νέο χόμπι ή ακόμα και άθλημα. Όποια και αν είναι η κατάσταση και θα μπορούσαν να είναι αρκετές, θα πρέπει να ξεπεράσετε τις υποψίες σας ότι γίνεστε ευάλωτοι και να μάθετε να γεύεστε τη χαρά της ζωής. Ακόμα κι αν είναι ασαφής η πορεία αυτών των γεγονότων καθώς ξεδιπλώνονται, εκ των υστέρων θα συνειδητοποιήσετε ότι μεταμόρφωσαν τη ζωή σας.


ΤΥΧΗ: Ευχαριστιέστε περισσότερο από τον καθένα, όταν ακούτε για αλλαγές στη ζωή. Ωστόσο, όταν πρόκειται για μεταβολές στη δική σας ζωή, είστε πολύ λιγότερο ενθουσιώδεις. Αυτό συμβαίνει εν μέρει επειδή είστε πλάσματα που τους αρέσει η ρουτίνα αλλά και για το ότι μερικές φορές δυσκολεύεστε να αναγνωρίσετε νέα υποσχόμενα σχέδια. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει περιπτώσεις που έχετε αναγκαστεί να προβείτε σε αλλαγές. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους θα σπάσετε τα καλούπια, ταράσσοντας τα πράγματα και θα αντιδράσετε, εξετάζοντας επιλογές που μέχρι πρόσφατα είχατε απορρίψει. Κάποιες αλλαγές, θα είναι αναγκαστικές αλλά άλλες θα είναι τόσο ενδιαφέρουσες που σύντομα θα ενθουσιαστείτε με την εξερεύνηση νέου τρόπου ζωής, σκέψης και σχέσεων.


ΧΡΗΜΑΤΑ: Το Έτος του Φιδιού είναι η χρονιά σας. Όμως, καθώς ζείτε τη ζωή σας αυτές τις μέρες, ειδικά κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, μπορεί να μην αισθάνεστε έτσι. Στην πραγματικότητα, φαίνεται σαν να αντιμετωπίζετε μια περίπλοκη κατάσταση και το ένα δίλημμα μετά το άλλο. Μην ανησυχήσετε όταν βρεθείτε στη μέση του χάους. Οι αξιόλογες ιδέες και προσφορές που θα εμφανιστούν θα σας αποδείξουν ότι είστε υπερβολικά προσεκτικοί. Ό, τι κι αν προσπαθήσετε, θα λειτουργήσει θαυμάσια. Έτσι, όταν πολλά υποσχόμενες ακόμη και ξαφνικές ευκαιρίες έρθουν στην επιφάνεια, αργότερα μέσα στο χρόνο, θα έχετε την εμπιστοσύνη να προχωρήσετε και, όπου είναι αναγκαίο, να ενθαρρύνετε κάποιους που έχουν μεγάλη σημασία για σας να συμμετέχουν.

Δράκος


ΣΧΕΣΕΙΣ: Είναι τέχνη το να δείχνετε ενδιαφέρον για μια σχέση, ενώ ταυτόχρονα ξεκαθαρίζετε ότι τη συγκεκριμένη στιγμή, δεν μπορείτε να δώσετε υποσχέσεις που δεν είστε σε θέση να τις τηρήσετε. Αυτό ήταν πάντα σημαντικό κατά την προσωπική σας άποψη και είναι απαραίτητο για σας να ψάχνεστε και να έχετε αρκετές επιλογές. Όμως, όταν έρχεστε αντιμέτωποι με παρεξηγήσεις, μην προσπαθείτε μόνο να τις αντιμετωπίσετε αλλά μάθετε από αυτές. Θέματα για το σπίτι, την οικογένειά σας, και την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική σας ζωή και τον έξω κόσμο απασχολούν αρκετά το μυαλό σας. Αυτό είναι φυσικό, δεδομένου ότι οι αλλαγές στη ζωή σάς ωθούν σε επανεξέταση των προτεραιοτήτων σας. Τελικά, τα πράγματα θα μπουν στη θέση τους, όμως όχι όπως τα περιμένατε.


ΤΥΧΗ: Οι δύο λέξεις-κλειδιά που καθορίζουν το χαρακτήρα σας είναι «ιδεαλισμός» και «ανυπομονησία». Πιστεύετε το καλύτερο για τους άλλους και τον εαυτό σας και στοχεύετε ψηλά, αλλά αν τα πράγματα δεν προχωρούν τόσο γρήγορα όσο ελπίζατε, χάνετε το ενδιαφέρον σας και προχωρείτε σε κάτι άλλο. Το Έτος του Φιδιού απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση. Ενώ προκαλείστε να φθάσετε υψηλότερα από ό, τι συνήθως, σπρώχνεστε να κολλήσετε σε στόχους, παρελθοντικές καταστάσεις ή ακόμη προσταγές της λογικής. Αυτό που είναι θα έρθει, αλλά πριν εμφανιστεί κάτι καινούργιο, θα πρέπει να απορρίψετε κάποια εμπόδια, όπως περιορισμούς, συνήθειες ή πεποιθήσεις σας. Αυτό είναι πιο δύσκολο από ό, τι νομίζετε. Θα μπορούσε να είναι η αρχή της προσωπικής σας ανάπτυξης όσον αφορά στα πάθη, τους στόχους και τα σχέδιά σας και ταυτόχρονα η διεύρυνση των οριζόντων σας. Σύντομα, πιο γρήγορα από όσο φαντάζεστε πολλά απ' αυτά θα πάρουν σάρκα και οστά.


ΧΡΗΜΑΤΑ: Μπορεί να θεωρείτε εξοργιστικό να ασχολείστε με λεπτομέρειες που δυσκολεύουν ένα κομμάτι της ζωής σας, της καριέρας ή της επιχείρησής σας, αλλά είναι αρκετά κατατοπιστικές. Γνωρίζοντας αυτό, αντισταθείτε στον πειρασμό να κάνετε το ελάχιστο, ψάξτε τα εν λόγω ζητήματα και ενδεχομένως να ανακαλύψετε πολλά απ' αυτά που βρίσκονται στο βάθος. Όσο κουραστικό κι αν φαίνεται να παίρνετε δύσκολες αποφάσεις, ό, τι μάθετε θα αποδειχθεί ανεκτίμητο. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αντιμετωπίσετε τα εμπόδια. Με όποιο τρόπο κι αν τα χειριστείτε, θα ανακαλύψετε σημαντικά στοιχεία που αφορούν σε άτομα ή καταστάσεις.

Φίδι


ΣΧΕΣΕΙΣ: Οι πιο ρομαντικοί από σας αυτή τη χρονιά θα έχετε πολλές ευκαιρίες να εξασκηθείτε μέσα σε μια σχέση, ενώ εκείνοι που είναι πιο προσγειωμένοι θα διαπιστώσουν ότι ο ιδανικός σύντροφος έχει επιτέλους μπει στη ζωή τους. Οι έγγαμοι θα περάσουν πολύτιμες στιγμές με τα μέλη της οικογένειας και τους αγαπημένους, το οποίο θα εκπλήξει τον σύντροφο. Για όσους είναι αδέσμευτοι, μια νέα απρόσμενη ρομαντική σχέση θα εμφανιστεί και έχει προοπτικές να γίνει μακροχρόνια. Αποφύγετε βιαστικές μόνιμες δεσμεύσεις ή τουλάχιστον δώστε περισσότερο χρόνο σε μια σχέση να δείτε που πηγαίνει.


ΤΥΧΗ: Ο υπερβολικός προγραμματισμός θα μπορούσε να περιπλέξει τη ζωή σας και να περιορίσει τις επιλογές σας. Κάποιες περιστάσεις μπορεί να σας αναγκάσουν να προβείτε σε αλλαγές υπό πίεση, μερικές από τις οποίες μπορεί να βρείτε ανησυχητικές. Ωστόσο, αυτά που ήδη μάθατε από την κατάρριψη προτύπων και την εμβάθυνση σε νέες δραστηριότητες είναι αρκετά για να δικαιολογήσουν το όποιο ρίσκο σας. Θα προχωρήσετε ή θα αφήσετε τις νέες εξελίξεις να σας αποπροσανατολίσουν; Καταστάσεις που αφορούν από τη μια στις επιδιώξεις σας και από την άλλη στην προσωπική σας ζωή απαιτούν ευελιξία. Το κόλπο είναι να αντιμετωπίσετε αυτές τις διαλυτικές αλλαγές ως σημαντικές ανακαλύψεις. Εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας και θα τα καταφέρετε.


ΧΡΗΜΑΤΑ: Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του «κάνω σχέδια» και του «αποφασίζω» η χρονιά σας θα έχει νόημα. Κάποιοι από τους γύρω σας ανυπομονούν να γίνουν οικονομικές διευθετήσεις, προσπαθώντας να σας πείσουν ότι τα πράγματα συνεχώς μεταβάλλονται και θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι και τα μέσα του έτους. Στο μεταξύ, θα πρέπει να καταργήσετε ορισμένες ρυθμίσεις, ακόμα και μακροχρόνιες. Κάνοντας περισσότερες αλλαγές, θα έχετε περισσότερες συμμαχίες. Αυτό σας απελευθερώνει και τελικά μπορείτε να επωφεληθείτε από τις αξιόλογες ανακαλύψεις μετά το μισό του έτους. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι απαραίτητο να επιδείξετε υπομονή και να διατηρήσετε την προσοχή σας στις λεπτομέρειες και τα ψιλά γράμματα.

Άλογο


ΣΧΕΣΕΙΣ: Τα πράγματα στις σχέσεις σας είναι μπλεγμένα. Το να έχετε μια σχέση μόνο και μόνο γιατί σας βολεύει και συμφωνεί με τους όρους σας είναι μια σίγουρη συνταγή που οδηγεί στην διάλυσή της. Εάν ο σύντροφός σας είναι πρόθυμος να συμβιβαστεί με αυτές τις συνθήκες, πρέπει να υπάρχει σκοπός ή αιτία πίσω από αυτό. Σίγουρα δεν θα πρέπει να βασίζεται σε αγνή, πραγματική αγάπη. Στις περισσότερες των περιπτώσεων ,κάποιος γίνεται πραγματικά ξεροκέφαλος σε ό, τι αφορά σε μια ερωτική σχέση αλλά μην τυφλώνεστε από την ελκυστική παρουσία κάποιου. Η πραγματική αγάπη δεν έχει καμία σχέση με την επιφανειακή έλξη. Ας ελπίσουμε ότι θα είστε σε θέση να παρατηρήσετε κάποια πράγματα πέρα από την εμφάνιση, ώστε να αποφύγετε πιθανή στενοχώρια.


ΤΥΧΗ: Υπάρχουν δύο κύρια θέματα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του έτους και τα δύο αφορούν στην καταστροφή των προτύπων. Ενώ είστε περίεργοι, δεν δράτε αμέσως για να μάθετε ό, τι μπορείτε. Ωστόσο, όταν η ανάπτυξη ήρθε στο δρόμο σας, εσείς αρχίσατε μια πορεία με απροσδόκητες και συναρπαστικές κατευθύνσεις. Ας ελπίσουμε ότι έχετε μάθει αρκετά και να εμπιστεύεστε τα συναισθήματά σας, ακόμη και σε σημαντικά γεγονότα. Αυτό σημαίνει, θα πρέπει να ενθαρρυνθείτε περισσότερο να βασίζετε τις αποφάσεις σας ανάλογα με αυτό που αισθάνεστε. Σύντομα, αυτή η ασυνήθιστη προσέγγιση θα φέρει οφέλη και ιδέες που υπόσχονται πολλά, τώρα και στο μέλλον.


ΧΡΗΜΑΤΑ: Ενώ υπάρχει αφθονία ενθουσιασμού κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, δεν θα είστε απαραίτητα χαρούμενοι με αυτό. Τα πραγματικά γεγονότα δεν είναι το πρόβλημα αλλά η αναστάτωση που φοβάστε ότι θα προκαλέσουν πρακτικές και οικονομικές υποχρεώσεις. Το να εμπλακείτε σε κάποιες απ' αυτές απαιτεί θάρρος αλλά ευκαιρίες σαν κι αυτές σπάνια έρχονται το δρόμο σας. Όμως για να υπάρξει πρόοδος στην επίτευξη τόσο των προσωπικών όσο και των επιχειρηματικών σας στόχων ακόμη και πλεονεκτήματα, μετατρέποντας το μακρινό όνειρο σε πραγματικότητα, θα πρέπει να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Στα μέσα του έτους, όταν κάποιες οπισθοδρομήσεις απαιτήσουν την επανεξέταση ορισμένων σχεδίων, μπορεί να ταλαντευτείτε. Κρατήστε τη συγκεκριμένη πορεία κι όχι μόνο θα επανέλθει η εμπιστοσύνη σας αλλά και θα κάνετε πολλά βήματα προς την επίτευξη ακόμα και δύσκολων στόχων. Σύντομα εκείνοι που πρόσφατα σας αμφισβήτησαν, θα παραδεχτούν ότι ούτε λίγο ούτε πολύ αυτό που καταφέρατε είναι θαύμα.

Πρόβατο


ΣΧΕΣΕΙΣ: Είναι ένας χρόνος εξερεύνησης για εκείνους που δεν βρίσκουν πραγματική ικανοποίηση στην τωρινή τους σχέση. Για εκείνους που απλώς αναζητούν κάποιο ενθουσιασμό και απολαμβάνουν να «παίζουν με τη φωτιά» αυτή θα μπορούσε να είναι η κατάλληλη χρονιά για μια τέτοια περιπέτεια. Επίσης πρέπει να είστε προετοιμασμένοι γιατί θα υπάρξουν εμπόδια ή μεγάλη αμηχανία σε περίπτωση έκθεσης μιας τέτοιας ερωτικής σχέσης. Για τα παντρεμένα ζευγάρια, θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην κοινή τους ζωή με την εύρεση διαφορετικών ενδιαφερόντων, με αποτέλεσμα να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στο να κάνουν πράγματα μαζί. Αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους της σχέσης. Ως εκ τούτου, εναπόκειται στις δύο πλευρές είτε να το επιλύσουν ή να πάρουν ξεχωριστούς δρόμους.


ΤΥΧΗ: Αν κοιτάξετε πίσω, θα δείτε ότι είστε σε μια κρίσιμη καμπή σε πολλούς τομείς της ζωής σας. Θα αλλάξετε αυτό που κάνετε και επιδιώκετε, με τρόπους που δεν μπορείτε να φανταστείτε αυτή τη στιγμή. Θα περιμένετε επίσης περισσότερα από τη ζωή, από τους άλλους και από τον εαυτό σας. Κατά τη διάρκεια του έτους, θα αντιμετωπίσετε δώδεκα μήνες ανάπτυξης και ανακάλυψης. Γνωρίζοντας αυτό, κατά το πρώτο εξάμηνο, επενδύστε χρόνο στο να ξεκαθαρίσετε τη ζωή σας. Μετά από μια τέτοια περίοδο, σας προσφέρεται μια ευκαιρία να πείτε «αντίο» σε στόχους που δεν σας εκφράζουν πλέον. Μπορεί ακόμα να δώσετε ένα απότομο τέλος σε ορισμένες συμμαχίες. Ήρθε η ώρα να ρισκάρετε και θα μετανιώσετε μόνο γι' αυτά που δεν κυνηγήσατε.


ΧΡΗΜΑΤΑ: Κάποιοι ίσως προσπάθησαν να σας φοβίσουν να κάνετε αλλαγές που δεν θεωρούσατε ούτε πρακτικές ούτε και επιθυμούσατε να κάνετε. Ωστόσο, επιμένουν ότι είναι αναπόφευκτες κι αυτό είναι αρκετά παράξενο, είναι η αλήθεια. Θα μπορούσατε να αναβάλετε την ανάληψή τους μέχρι το τέλος του έτους, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι θα κάνουν τη ζωή σας πολύ ευκολότερη. Σε άλλα θέματα, είναι καιρός να επανεξετάσετε ορισμένα σχέδια που σπάνια σκέφτεστε. Αυτά αφορούν σε εσωτερικά ζητήματα ή ίσως επιπλέον καθήκοντα στο χώρο εργασίας. Φαίνεται ότι έχετε αναλάβει πολύ περισσότερες ευθύνες κι αυτό είναι άδικο. Επειδή έγινε σταδιακά, ίσως δεν το είχατε προσέξει και μπορεί αρχικά να μην πείτε τίποτα, αλλά τελικά θα πρέπει να μιλήσετε όχι μόνο για το δικό σας όφελος, αλλά για των άλλων συναδέλφων σας.

Πίθηκος


ΣΧΕΣΕΙΣ: Το έτος περιλαμβάνει μαγευτικές συναντήσεις και ελπίζουμε ότι θα κατανοήσετε ότι ακόμη και εξαιρετικά διασπαστικές εξελίξεις μπορεί να φέρουν εντυπωσιακές βελτιώσεις, ιδίως όσον αφορά στην αγάπη και τις χαρές της ζωής. Έτσι, αντί να σκέπτεστε το τι θα κάνετε στη συνέχεια, θα πρέπει να ανταποκριθείτε έγκαιρα και άμεσα. Το κόλπο είναι να πιστέψετε ότι η σχέση είναι προσωρινή και επομένως σας επιτρέπει να πειραματιστείτε με τρόπους που σε άλλες συνθήκες θα θεωρούσατε πολύ επικίνδυνους. Αν αυτό απαιτεί αρχικά εμπιστοσύνη, σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι και οι δύο βρίσκεστε σε καλό δρόμο και το συμφέρον που υπάρχει είναι στην καρδιά.


ΤΥΧΗ: Μπορείτε να απολαύσετε την καλή ζωή και ησυχάσετε ότι η υλική της πλευρά, δηλαδή ό, τι κερδίζετε και κατέχετε είναι σε τάξη. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του έτους, ίσως αρχίσετε να δυσπιστείτε σε ορισμένα πράγματα που διαβάζετε και ακούτε σχετικά με οικονομικά και πρακτικά θέματα. Θα διερευνήσετε νέους τρόπους για τη συγκέντρωση πληροφοριών και θα αμφισβητήσετε αυτούς που μέχρι τώρα εμπιστεύεστε, από τα οικονομικά έως την πολιτική. Στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ίσως επανεξετάσετε το αν η εκμετάλλευση των πόρων σας φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Έτσι, αργότερα μέσα στο έτος, όποιες αλλαγές κι αν συμβούν θα τις εκλάβετε ως μια ευκαιρία αναθεώρησης των συνηθειών σας. Ενώ κάποτε αυτό σας ενοχλούσε, οι αναζητήσεις σας τώρα θα σας ενθουσιάσουν και θα σας τροφοδοτήσουν με ελπιδοφόρες ιδέες.


ΧΡΗΜΑΤΑ: Ο προγραμματισμός μπορεί να είναι αρετή αλλά αν το παρακάνετε κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μπερδέψετε τα πράγματα. Καλό θα ήταν να τα αποφύγετε όλα, εκτός από τα πιο απλά πλάνα μέχρι τα μέσα του έτους. Θα επανεξετάσετε επιδιώξεις και πάθη και θα αναρωτηθείτε για αν εξακολουθούν να είναι ακόμα τόσο σημαντικά για σας. Αν σκεφτείτε ότι όλα αυτά εύκολα θα τα ξεπετάξετε, θα έχετε πολύ περισσότερα προβλήματα σε μελλοντικά σας σχέδια. Μια καταπληκτική σειρά γεγονότων θα δημιουργήσει νέα πεδία δράσης. Έχετε κατά νου ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο, μέχρι να διερευνηθούν ή εξαντληθούν όλες οι πιθανές δυνατότητες. Η ζωή σας φαίνεται ότι έχει αρκετά γρήγορους ρυθμούς ιδίως στην αρχή και εσείς θα βρεθείτε στην κατάλληλη θέση για να κάνετε το καλύτερο σε αυτόν τον ταραχώδη αλλά προσοδοφόρο προς το τέλος του χρόνο.

Πετεινός


ΣΧΕΣΕΙΣ: Ιδιαίτερα οι νέοι του ζωδίου φθάνουν σε ένα σταυροδρόμι όσον αφορά σε μια νέα σχέση επειδή έχουν αμφιβολίες για το αν πρέπει να την συνεχίσουν. Σε μια τέτοια κατάσταση, δεν πρέπει να αισθάνονται μόνοι και αποκομμένοι και θα ήταν καλό να συζητήσουν το θέμα με κάποιο μέλος της οικογένειας ή στενό φίλο. Το πιο σημαντικό είναι ότι, συζητώντας την υπόθεση, θα μπορούσε να βρεθεί η κατάλληλη λύση αλλά η τελική απόφαση θα παρθεί από το ίδιο το άτομο. Η δυσκολία έκφρασης των αληθινών συναισθημάτων προς τους αγαπημένους σας, συζύγους ή συντρόφους δημιουργεί μια αρκετά δυσάρεστη ατμόσφαιρα στο άλλο μέλος της σχέσης. Μερικές φορές αυτός ή αυτή θα ήθελε κάποια επιβεβαίωση ή ένα στοιχείο από σας ότι δεν τον έχετε παραμελήσει εντελώς ή ότι απλά δεν τον θεωρείτε δεδομένο. Οι άνθρωποι έχουν συναισθήματα και χρειάζονται αγάπη, τρυφερότητα και φροντίδα, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις.


ΤΥΧΗ: Υπάρχει κάποια σύγχυση και λίγα πράγματα πάνε σύμφωνα με τα σχέδιά σας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι λόγος ανησυχίας, τουλάχιστον αρχικά. Οι αλλαγές φέρουν καταστροφή προτύπων και άρση περιορισμών. Όσο δελεαστικό κι αν είναι να προσπαθήσετε να διατηρήσετε τις παρούσες καταστάσεις, θα είστε καλύτερα αν επιτρέψετε στο χάος να επικρατήσει. Αυτό απαιτεί θάρρος, αλλά το αποτέλεσμα φέρει νέες προοπτικές και θα συνειδητοποιήσετε πόσο σοφή ήταν αυτή η στρατηγική. Τελευταία αντιμετωπίσατε πολλές αμήχανες και άδικες καταστάσεις και παρόλο που έχετε ασχοληθεί με κάποιες, ακόμα είστε μπερδεμένοι με κάποιες άλλες. Αυτό δεν αλλάζει μόνο την προοπτική σας, θα πρέπει να αναγνωρίσετε επίσης ότι αυτές οι εξελίξεις σας προσφέρουν βαθύτερη γνώση για το ποιός και τι σας δυσαρεστεί.


ΧΡΗΜΑΤΑ: Όσο κι αν απολαμβάνετε και χαίρεστε με ενδιαφέρουσες ιδέες, σχέδια ή ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν πρέπει να είστε προσεκτικοί στο τι λέτε και σε ποιόν. Ενώ κάποιες συζητήσεις είναι ενδιαφέρουσες και ενημερωτικές, μερικές περιλαμβάνουν συγκεκριμένα άτομα που ψάχνουν κάποιον να κατηγορήσουν για τις οικονομικές τους περιπέτειες που σαφώς πρέπει οι ίδιοι και να τις χειριστούν. Συνήθως όταν έχετε κάτι να πείτε, θα εξετάσετε πρώτα τα γεγονότα, θα βάλετε σε τάξη τις σκέψεις σας και στη συνέχεια να μιλήσετε. Μην εκφράσετε τις απόψεις σας ή πολύ περισσότερο μη δώσετε συμβουλές σε αυτούς γιατί θα πέσετε σε μια παγίδα που με δυσκολία θα ξεφύγετε.

Σκύλος


ΣΧΕΣΕΙΣ: Αν δεν έχετε ενημερώσει ορισμένα αγαπημένα σας πρόσωπα, σύζυγο ή σύντροφο, σχετικά με το τι κάνετε και τι σκοπεύετε να πετύχετε ως αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, τότε καλύτερα να αρχίσετε να μιλάτε χωρίς καθυστέρηση. Στο παρελθόν αναμφίβολα αυτό δεν ήταν τόσο σημαντικό, αλλά, κάτω από αυτές τις μεταβαλλόμενες συνθήκες, σε λίγο καιρό θα χρειαστείτε την υποστήριξη ή την ενθάρρυνσή τους. Κάποιοι αρχίζετε να συνειδητοποιείτε ότι για ένα δικό σας άτομο η λέξη «όχι» δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Έτσι, αν ήδη έχετε εκνευριστεί με το τι λέει ή κάνει, δεν είναι η ώρα να μείνετε χαλαροί. Θα πρέπει να εκφράσετε με ειλικρίνεια και ένταση τα συναισθήματά σας.


ΤΥΧΗ: Δράματα και «δράματα» διαφόρων ειδών περιτριγυρίζουν τη ζωή σας, κάποια αστεία, άλλα πιο σοβαρά. Προφανώς θα φροντίσετε πρωτίστως τα δικά σας, αλλά θα μπείτε επίσης στον πειρασμό να βοηθήσετε και άλλους στα πλαίσια πάντα των δυνατοτήτων σας. Σκεφτείτε προσεκτικά πριν τη συμμετοχή σας γιατί, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει να παρέμβετε, στις περισσότερες θα ήταν καλύτερα να αφήσετε τα συγκεκριμένα πρόσωπα να ασχοληθούν. Είναι πολύ ευχάριστο να κάνετε κάτι καλό για έναν άλλο άνθρωπο. Όχι μόνο θα είστε σε θέση να βοηθήσετε αλλά και το συγκεκριμένο άτομο θα μπορούσε να ωφεληθεί σημαντικά από αυτή τη χάρη, παρόλα αυτά, ρωτήστε το αν ενδιαφέρεται. Όλοι έχουν κάτι να μάθουν από αυτήν την κατάσταση.


ΧΡΗΜΑΤΑ: Μη χάνετε καθόλου χρόνο με το να ανησυχείτε για τις επιπτώσεις μιας αιφνίδιας οικονομικής αλλαγής σε άλλους. Παρόλο που δεν έχετε το χρόνο να συζητήσετε όλα αυτά, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες να επανεξετάσετε ό, τι έχει γίνει. Μέχρι τότε και ανταλλάσσοντας ιδέες και απόψεις θα ξέρετε αρκετά για το τι ακριβώς αφορούν αυτές οι οικονομικές αλλαγές. Στο τέλος μπορεί να ανακαλύψετε την αλήθεια για το τι έχει κάνει κάποιος που εμπιστευόσασταν εν αγνοία σας. Όσο αινιγματικό και ίσως ανατρεπτικό κι αν είναι, μην καταλήξετε σε συμπεράσματα ακόμα. Αντίθετα, ζητήστε να μάθετε τι συμβαίνει, αξιολογήστε τις απαντήσει που θα πάρετε και προχωρήστε παραπέρα. Ωστόσο, δεν πρέπει να δώσετε υποσχέσεις ή οικονομικές δεσμεύσεις αν δεν είστε έτοιμοι.

Κάπρος


ΣΧΕΣΕΙΣ: Θα πρέπει να σταματήσετε να αγωνίζεστε για να κρατήσετε μια σχέση που εξυπηρετεί μόνο τον άλλον. Οι αλλαγές, παρόλο που είναι διασπαστικές, θα επικρατήσουν και από τη στιγμή που είστε σε θέση να τις εκσυγχρονίσετε, θα έχετε το χρόνο να αφιερώσετε σε δραστηριότητες που πρόσφατα μεταβλήθηκαν. Μην φοβάστε ότι ίσως είστε ανίκανοι να ξεφύγετε από κουραστικές ανακατατάξεις γιατί υπάρχει ελπίδα. Το φως στο τέλος του τούνελ εμφανίζεται με τη μορφή ενός νέου σωτήρα. Δεν τον γνωρίζετε και το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι αμφίβολο, αλλά αξίζει να μιλήσετε για όλα αυτά. Τουλάχιστον, θα μάθετε κάτι και θα ανακαλύψετε περισσότερα για τον εαυτό σας και ίσως κάποιες προσωπικές αδυναμίες που είτε θα βελτιώσετε είτε θα παλεύετε συνεχώς για μια νέα σχέση.


ΤΥΧΗ: Ενώ αρκετές αλλαγές είναι ευπρόσδεκτες και κάποιες απ' αυτές τις είχατε ήδη προγραμματίσει άλλες σας εκπλήσσουν και θα μπορούσαν πραγματικά να είναι πολύ ανησυχητικές. Ωστόσο, αυτές που αρχικά σας προκάλεσαν τη μεγαλύτερη ανησυχία -αν όχι αγωνία- θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ξέσπασμα. Αυτό ισχύει σε πολλούς τομείς της ζωής σας. Αν και το ένστικτό σας σάς λέει ότι αυτές οι δύσκολες καταστάσεις οδηγούν σε κάτι πολύ καλό, δεν θα μπορείτε να δείτε κάτι θετικό σε αυτές. Παρόλα αυτά, βάλτε το σαν αρχή σας να εξερευνήσετε τα πάντα και να μην αφήσετε κανένα από τα καταπληκτικά γεγονότα που προσεγγίζουν το δρόμο σας, κατά τη διάρκεια του έτους, να σας προσπεράσουν. Η χρονιά προσφέρεται για αυτό-ανακάλυψη και νέες εμπειρίες και αυτά τα γεγονότα που θα σας ταρακουνήσουν περισσότερο ενδέχεται να αποφέρουν σημαντικά οφέλη. Δεν υπάρχει αμφιβολία, αντιμετωπίζοντας τέτοιες καταστάσεις, θα νιώσετε συναισθηματικά ευάλωτοι είτε προσωπικά είτε ερωτικά ή δημιουργικά. Ωστόσο, αν «κάνετε τη βουτιά» σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι οι αμφιβολίες αυτές δεν ήταν τίποτα περισσότερο από αγνές σκιές.


ΧΡΗΜΑΤΑ: Η καλή τύχη είναι πάντα ευπρόσδεκτη, αλλά το πρόβλημα με τις καταπληκτικές εξελίξεις που συμβαίνουν στη ζωή σας όλο το χρόνο, είναι ότι ορισμένα άτομα ήδη υποθέτουν ότι θα πάρουν από σας τη μερίδα του λέοντος, εξαιτίας της γενναιοδωρίας σας. Ωστόσο, ό, τι καλό κι αν προκύψει είναι δικό σας και μόνο, ως εκ τούτου, μην αισθάνεστε ένοχοι και κρατήστε το για τον εαυτό σας. Σε άλλη περίπτωση, απολαμβάνετε τη διαδικασία του να μαθαίνετε ενδιαφέρουσες ιδέες και ανθρώπους. Ωστόσο, πριν προβείτε σε οποιαδήποτε οικονομική δέσμευση, να ζητήσει να σας απαντηθούν ερωτήσεις και απορίες. Μην ανησυχείτε ότι χρονοτριβείτε και ορισμένες ελκυστικές ευκαιρίες θα εξαφανιστούν. Επενδύστε σε χρόνο τώρα και δεν θα μετανιώσετε βιαστικές κινήσεις αργότερα.

Διαβάστε επίσης:

-Γνωρίστε την Κινέζικη Αστρολογία

-Χρονιές, στοιχεία και ζώδια της Κινέζικης Αστρολογίας

* Θέλετε να μάθετε τι λένε τ' άστρα για σας τους επόμενους 12 μήνες; Τότε πατήστε εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved