Κώστας Λεφάκης: Το 2013 είναι χρονιά ηρώων!

Η αναδιανομή της δύναμης: To 2013 θα είναι η αρχή μιας μεταμορφωτικής πενταετίας!

Κώστας Λεφάκης: Το 2013 είναι χρονιά ηρώων!

Το 2012 πέρασε και ο κόσμος δεν καταστράφηκε. Αποδείχτηκε δύσκολη χρονιά για την παγκόσμια κατάσταση και για την προσωπική ζωή των ανθρώπων. Οι ενέργειες που έγιναν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν μέσα στην διάρκεια της, από τα ισχυρά κέντρα εξουσίας, θα δώσουν τα αποτελέσματα τους στα χρόνια που έρχονται.

Η πενταετία που θα μεσολαβήσει προβλέπεται καθοριστική για την συνέχεια του πολιτισμού μας. Θα σημαδευτεί με γεγονότα που θα σφραγίσουν την πολιτική, την κοινωνική και την οικονομική εξέλιξη πολλών κρατών και θα αλλάξουν ακόμα και την όψη της γης. Ορίζει μια δύσκολη φάση για την ψυχική ισορροπία των ανθρώπων η οποία θα εκδηλωθεί άλλοτε με αύξηση της θνησιμότητας, άλλοτε με παραίτηση των προσπαθειών και άλλοτε με σημαντικά επιτεύγματα στην ψυχολογία, στην επιστήμη και στην ανάπτυξη νέων πολιτικών ιδεών.

Ο Κρόνος στο Σκορπιό έρχεται να υποχρεώσει τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν την πορεία τους, είτε το αντέχουν είτε όχι. Η οικονομική κρίση θα συνεχιστεί με διαφορετικό ρυθμό, αλλάζοντας καθεστώτα διακυβέρνησης, συστήματα συναλλαγών και συνθήκες διαβίωσης. Πολλά επαγγέλματα θα χαθούν και καινούργια θα πάρουν τη θέση τους. Συνήθειες και τάσεις θα αλλάξουν, ενώ η οικονομική και κοινωνική επιβίωση θα αποδειχτεί Ηράκλειος άθλος.

Ο Πλούτωνας παραμένει στον Αιγόκερω όπου θα διατηρήσει την ισχύ των επικυρίαρχων και των εξουσιαστών και σε συνεργασία με τον Κρόνο από τον Σκορπιό θα επιμεληθούν την αναδιανομή της δύναμης του χρήματος και της δύναμης της εξουσίας. Καινούργιοι ηγέτες και επιστήμονες θα κάνουν την εμφάνιση τους, αλλά υπάρχει η εκδοχή η ανθρωπότητα να απειληθεί από ένα νέο είδος μόλυνσης του περιβάλλοντος. Οι ψυχικές ασθένειες και η εγκληματικότητα θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα ενώ δεν θα λείψουν εκτεταμένες καταστροφές, πολεμικά κίνητρα και πολιτικά λάθη.

Ο Ουρανός συνεχίζει να είναι στον Κριό και διατηρεί και για αυτή την χρονιά την δυσαρμονική όψη με τον Πλούτωνα. Για ένα ακόμα λοιπόν χρόνο, οι άνθρωποι βιώσουν την σύγκρουση με το περιβάλλον τους. Χαρακτηριστικός θα είναι ο ψυχρός φανατισμός, η ισχυρογνωμοσύνη η ευθιξία και η εριστικότητα. Η σύγκρουση αυτών των δυο ουρανίων γιγάντων (Ουρανός- Πλούτωνας) τροφοδοτεί την διάσπαση σε όλα τα επίπεδα, ενώ ευθύνεται για την απομόνωση των ανθρώπων και για φαινόμενα εκδηλώσεων ακραίας συμπεριφοράς.

Παρόλα αυτά, ο Ουρανός στον Κριό, δίνει ευκαιρίες να διακριθούν ελεύθερες σκέψεις, πρωτότυπες ιδέες, και καινούργιοι ήρωες οι οποίοι θα μπορέσουν να δράσουν καλύτερα δυο χρόνια αργότερα.

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς θα δώσει νέες προοπτικές στην τέχνη, θα εμπνεύσει πολλούς για λύσεις στα τρέχοντα προβλήματα αλλά και άλλους τόσους θα τους παρασύρει σε ψευδαισθήσεις και ουτοπίες.

Ο Δίας στους Διδύμους μέχρι τη μέση της χρονιάς θα τονίσει τα εκφραστικά μέσα των πιο επικοινωνιακών ανθρώπων ενώ στην διέλευση του από τον Καρκίνο το δεύτερο εξάμηνο, θα αυξηθεί το αίσθημα της αλληλεγγύης θα ενισχύσει το θεσμό της οικογένειας, θα τονίσει την ευγονία στις σχέσεις των δύο φύλων.

Ο ρόλος των Εκλείψεων

Οι εκλείψεις είναι 5, τρεις σεληνιακές στις 25/4 μερική, στις 25/5 παρασκιώδης και στις 18/10 παρασκιώδης. Ενώ οι ηλιακές είναι δύο, η πρώτη είναι στις 10/5 δακτυλοειδής και η δεύτερη στις 3/11 υβριδική.

Θα επηρεάσουν κυρίως οικονομικά και επικοινωνία, θα τονίσουν την εμπόλεμη συμπεριφορά και θα συμβάλλουν με την σειρά τους στην διάσπαση σχέσεων, συμμαχιών και συμφερόντων. Η εικόνα, με δυο λόγια, δεν είναι ενθαρρυντική για την παγκόσμια κατάσταση, ωστόσο ο κίνδυνος μιας μεγάλης καταστροφής δεν φαίνεται υπαρκτός, πέρα από τις συνεχιζόμενες ταλαιπωρίες κρατών και λαών. Το καλό είναι ότι θα έχουμε νέες εξελίξεις στην τεχνολογία και στην εφαρμογή τους και προπαντός στο Διάστημα και στην συνεχιζόμενη προσπάθεια του ανθρώπου να αποικήσει σε αυτό.

Το 2013 θεωρείται μεταβατικό και αρκετά αποκαλυπτικό όλων εκείνων που εκκολάφθηκαν την προηγούμενη διετία.

Στην Ελλάδα η κατάσταση θα είναι ανάλογη με ότι διαδραματίζεται στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση στο Δυτικό κόσμο, καθώς η χώρα μας είναι εξαρτημένη από τις προθέσεις των προτεκτόρων της. Θα είναι μια δύσκολη και συναισθηματικά φορτισμένη περίοδος που δεν ενδείκνυται για καθοριστικές αποφάσεις από πλευράς λαού, όσον αφορά την επιλογή μιας ουσιαστικής κυβέρνησης που θέλει να τον κυβερνήσει, και από πλευράς κυβέρνησης για τα θέματα του μνημονίου που θέλουν να επιβάλλουν οι δανειστές, γιατί οι όποιες κινήσεις προς την μια η την άλλη κατεύθυνση θα έχουν μακροχρόνιες συνέπειες.

Ζούμε την συνέπεια των προηγηθησών πράξεών μας τόσο σαν πολίτες όσο και πολιτικοί. Γιατί την βοήθεια που πήραμε από τους συνέταιρους της χώρας την σπαταλήσαμε καταναλωτικά και σε έργα βιτρίνας και τώρα μην μπορώντας να αυτοεξηρετήσουμε τις υποχρεώσεις μας, αναγκαζόμαστε να διαλέξουμε μια άλλη μορφή εξυπηρέτησης που η οποία οδηγεί στην συνέχιση της ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της χώρας και στη νέα φορολόγηση των ιδιωτικών ακινήτων.

Την χρονιά αυτή θα κριθεί το ποιος θα μπορέσει να παραμείνει στο γίγνεσθαι της δράσης και της δουλειάς και το ποιος θα εγκλωβιστεί ερμητικά στο περιθώριο της απελπισίας και της απραξίας.

*******************************

Δείτε τις πολιτικές προβλέψεις του Κώστα Λεφάκη σε video, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το Astrology.gr:

Κώστας Λεφάκης: Οι προβλέψεις μου για τις πολιτικές εξελίξεις του 2013

*******************************

Διαβάστε τις πολιτικές του προβλέψεις για την Ελλάδα και τον κόσμο:

Κώστας Λεφάκης: Οι προβλέψεις μου για τις πολιτικές εξελίξεις του 2013

*******************************

Διαβάστε επίσης τις αναλυτικές προβλέψεις του Κώστα Λεφάκη για τα 12 ζώδια:

Κώστας Λεφάκης: Οι προβλέψεις μου για το 2013

*******************************

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν τα άστρα για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved