Παιδική αστρολογία 31/8 - 6/9

Οι εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις για τις μικρές σας αγάπες...

Παιδική αστρολογία 31/8 - 6/9

Κριός

Οι συναρπαστικές δραστηριότητες του σχολείου!
Οι ημέρες των διακοπών τελείωσαν και ήρθε η ώρα να προετοιμάσετε το Κριαράκι σας για τον παιδικό σταθμό. Επισκεφτείτε μαζί το χώρο του σχολείου και μιλήστε του για τα καινούργια πράγματα που θα μάθει και για τις συναρπαστικές δραστηριότητες στις οποίες θα λάβει μέρος. Η δυνατότητα να διαπρέψει σ' ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως είναι το νηπιαγωγείο μάλλον θα το ενθουσιάσει παρά θα το προβληματίσει. Τόσα παιδιά μαζεμένα σίγουρα χρειάζονται έναν αρχηγό.

Ταύρος

Αλλεργία στις αλλαγές.!
Ο μικρός Ταύρος ανήκει στην ομάδα των σταθερών ζωδίων και φυσικά έχει αλλεργία στις αλλαγές. Νοιώθει αρκετή ανασφάλεια, όταν αναγκαστεί εκ των πραγμάτων ν' αλλάξει περιβάλλον. Με την έναρξη των σχολείων μια καινούργια περίοδος της ζωής του αρχίζει και η αντίσταση που θα προβάλλει θα είναι για γερά νεύρα. Ένας τρόπος για να κάμψετε τις αντιρρήσεις του είναι ν' αντιληφθεί τη χρησιμότητα του παιδικού σταθμού. Θα χρειαστεί υπομονή από εσάς και σταθερή αντιμετώπιση.

Δίδυμοι

Βόλτα στα μαγαζιά!
Δεν δείχνει να έχει καμιά ανησυχία το Διδυμάκι σας, τώρα που πλησιάζει η ώρα ν' ανοίξει ο παιδικός σταθμός. Η μεγάλη του χαρά θα είναι να τριγυρνάει μαζί σας στα μαγαζιά για να διαλέξει τη σχολική του τσάντα και να τη γεμίσει με ό,τι βλέπουν τα ματάκια του. Τίποτα δεν θα το κάνει να αισθανθεί πιο έτοιμο για το σχολείο από ένα μπλοκ ζωγραφικής, καινούργιες ξυλομπογιές, μαρκαδόρους σε όλες τις αποχρώσεις και μια εντυπωσιακή κασετίνα.

Καρκίνος

Σπίτι μου σπιτάκι μου!
Ο μικρούλης Καρκίνος είναι ένα συναισθηματικό παιδάκι που νοιώθει χαρούμενο, όταν περιβάλλεται από άτομα τα οποία γνωρίζει και κυρίως από την αγαπημένη του μανούλα. Είναι λοιπόν πολύ φυσικό να νοιώθει αποδιοργανωμένο όσο πλησιάζει η ώρα ν' αφήσει το την ασφάλεια του σπιτιού του για κάτι άγνωστο. Μια καλή ιδέα για να χαλαρώσει είναι να του γνωρίσετε ένα παιδάκι που θα πηγαίνει και εκείνο στο ίδιο σχολείο με το οποίο να κάνει καθημερινή παρέα.

Λέων

Σχολείο: το δεύτερο σπίτι του!
Είναι σημαντικό για το Λιονταράκι σας να νοιώθει αγαπητό. Γι' αυτό τώρα που πλησιάζει η ώρα να βρεθεί σ' έναν άγνωστο χώρο - το χώρο του σχολείου - χωρίς να εξιδανικεύσετε την έννοιά του, προσπαθήστε να το κάνετε να το νοιώσει σαν δεύτερο σπίτι του, που θα το αγαπάνε και θα το νοιάζονται. Επισκεφτείτε μαζί τον παιδικό σταθμό και δείξτε του τους χώρους, τα παιχνίδια που είναι διαφορετικά από αυτά που έχει στο σπίτι, τις ζωγραφιές που υπάρχουν στους τοίχους από τ' άλλα παιδάκια. Το ταξίδι του στο μαγικό κόσμο έχει αρχίσει.

Παρθένος

Μπόλικη δόση στρες!
Το Παρθενάκι σας είναι ένα παιδάκι έξυπνο αλλά αρκετά ανασφαλές και με μπόλικη δόση στρες, μέχρι να προσαρμοστεί σ' ένα καινούργιο περιβάλλον, όπως αυτό του σχολείου. Η καθημερινή του ρουτίνα είναι πολύ σημαντική για την ισορροπία του, γι' αυτό φροντίστε να έχει σταθερές ώρες ύπνου και φαγητού. Το πιο σπουδαίο αγχολυτικό όμως είναι να προγραμματίσετε να περνάτε κάθε μέρα, έστω και λίγο, ποιοτικό χρόνο μαζί του, να συζητήσετε τις απορίες του και να καθησυχάσετε κάθε φόβο του.

Fotolia 75843699 Subscription XXL

Ζυγός

Ειλικρίνεια και ακρίβεια!
Ο μικρός Ζυγός δεν ξεχνάει ποτέ αυτό που ακούνε τ' αφτάκια του και ιδίως ό,τι έχει ειπωθεί από τ' αγαπημένα του πρόσωπα. Ό,τι του λέτε πρέπει όχι μόνο να είναι ειλικρινές αλλά και ακριβές. Τώρα που τελείωσαν οι διακοπές και ο παιδικός σταθμός / νηπιαγωγείο θ' ανοίξει όπου νάναι τις πόρτες του, προσπαθήστε να του δώσετε μια όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική εικόνα της κατάστασης που θ' αντιμετωπίσει εκεί, ώστε να μην πέσει από τα σύννεφα και στυλώσει πεισματικά τα ποδαράκια του.

Σκορπιός

Οι «κεραίες» του πιάνουν τα πάντα!
Το Σκορπάκι σας είναι ένα παιδάκι που οι «κεραίες» του πιάνουν ό,τι συμβαίνει στο περιβάλλον του και κυρίως αισθάνεται τι νοιώθετε ανά πάσα στιγμή. Γι' αυτό λοιπόν, πριν την προετοιμασία του μικρού σας για τον παιδικό σταθμό, καλό θα ήταν ν' αντιμετωπίσετε το δικό σας άγχος και τις δικές ανησυχίες. Μετά επισκεφτείτε μαζί το χώρο και δείξτε του τα κατατόπια. Την τάξη του, την αυλή που θα παίζει στα διαλείμματα με τ' άλλα παιδάκια, το χώρο που θα τρώει. Όσα πιο πολλά γνωρίζει, τόσο το καλύτερο.

Τοξότης

Ένα περιπετειώδες ταξίδι!
Δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να πείσετε το μικρό Τοξότη να διαβεί την πόρτα του παιδικού σταθμού, αρκεί να το δει σαν ένα μεγάλο περιπετειώδες ταξίδι. Το ότι θα περνάει αρκετό χρόνο μακριά από το σπίτι και ότι θα έχει παιδάκια να παίζει, είναι κάτι που το ενθουσιάζει. Θα χρειαστεί όμως προσπάθεια εκ μέρους σας μέχρι να υιοθετήσει ένα νέο τρόπο ζωής. Οι κανόνες και τα συγκεκριμένα ωράρια σίγουρα δεν συμπεριλαμβάνονται στα σχέδιά του.

Αιγόκερως

Ξεκάθαρες περιγραφές!
Το Αιγοκεράκι σας καταλαβαίνει πολύ καλά τις ξεκάθαρες περιγραφές. Τώρα που ήρθε η ώρα να του μιλήσετε για το σχολείο, κάντε το με ουδέτερο τόνο σαν να είναι κάτι πολύ φυσιολογικό. Εξηγήστε του ότι, όπως πηγαίνετε εσείς στη δουλειά σας, εκείνο θα πηγαίνει στον παιδικό σταθμό. Ένα οριοθετημένο περιβάλλον με σταθερό πρόγραμμα είναι ό,τι το καλύτερο για το ώριμο μικρό σας. Με ευκολία θα προσαρμοστεί στους κανόνες που ορίζει το νέο του περιβάλλον.

Υδροχόος

Δυνατότητες μάθησης!
Ο μικρός Υδροχόος δεν είναι ιδιαίτερα δεμένος με τα πρόσωπα της οικογένειάς του γι' αυτό και δεν του λείπουν, όταν βρίσκεται σ' έναν άλλο χώρο. Λόγω της προσαρμοστικότητάς του δεν θ' αργήσει καθόλου να ενταχθεί στο κλίμα του παιδικού σταθμού. Είναι σημαντικό να καταλάβει ότι το σχολείο θα του προσφέρει τη δυνατότητα να μάθει καινούργια πράγματα, θα πολλαπλασιάσει τις γνώσεις του και θα του δώσει την ευκαιρία να κάνει νέους φίλους.

Ιχθύες

Εικόνες και όχι λόγια!
Το παιδί του Ποσειδώνα μαθαίνει περισσότερο με εικόνες παρά με λόγια. Μια σχετικά εύκολη μετάβαση από το χώρο του σπιτιού στο χώρο του σχολείου θα ήταν να το εξοικειώσετε με το νέο του περιβάλλον, δείχνοντάς του παραστάσεις. Προμηθευτείτε βιβλία και παραμύθια τα οποία απεικονίζουν την πραγματικότητα στον παιδικό σταθμό. Τη δασκάλα να τους λέει ιστορίες, το θρανίο που θα κάθεται, τη χαρά του παιχνιδιού με τ' άλλα παιδάκια. Το κυριότερο είναι να μην το φορτίσετε συναισθηματικά.

*Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για σένα τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved