Παιδικό Ωροσκόπιο από 1/9 έως 7/9

Οι εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις για τις μικρές σας αγάπες...

Παιδικό Ωροσκόπιο από 1/9 έως 7/9

ΚΡΙΟΣ

Μια καινούργια ρουτίνα!
Η εισαγωγή του μικρού Κριού στη σχολική κοινότητα αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στη ζωή του. Ξαφνικά μπαίνει σε μια καινούργια ρουτίνα με νέα πρόσωπα και καινούργιες εμπειρίες. Τώρα που πλησιάζει η ώρα να διαβεί την πόρτα του σχολείου εξηγήστε του τι είναι η δασκάλα και ποιος είναι ο ρόλος της. Προσπαθήστε να το μάθετε να συνυπάρχει σιγά- σιγά με τ' αλλά παιδάκια της ηλικίας του και να σέβεται τις επιθυμίες τους. Μην ξεχνάτε να του δίνετε πάντα επιλογές για όσα του λέτε.

ΤΑΥΡΟΣ

Αποχωρισμός από τη μαμά!
Η ιδέα ότι πλησιάζει η ημέρα ν' αποχωριστεί την αγκαλιά της μαμάς μπορεί να προκαλέσει πολλά συναισθήματα στο αγαπημένο σας Ταυράκι, όπως άγχος, φόβο και ανησυχία. Πριν το ξεκίνημα του παιδικού σταθμού για να βοηθήσετε το μικρό σας να προσαρμοστεί πιο εύκολα, καλό θα ήταν να τηρείτε ένα σταθερό καθημερινό πρόγραμμα σε ό,τι αφορά τον ύπνο π.χ μπάνιο, γάλα, παραμύθι, φιλί και αποχώρηση από το δωμάτιο του, αλλά και ένα σταθερό ωράριο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Εύκολη προσαρμογή!
Συνήθως οι μικροί Δίδυμοι δεν δυσκολεύονται να αποχωριστούν το σπίτι και τους γονείς τους. Αντίθετα αδημονούν να βρεθούν με άλλα παιδάκια και προσαρμόζονται γρήγορα σε καινούργιους χώρους. Ο παιδικός σταθμός είναι μια πρόκληση για να επιδείξει το μικρό σας τις γνώσεις του, γι αυτό καλό θα ήταν να το προετοιμάσετε δίνοντας του τα βασικά εφόδια. Μάθετέ του μερικά γράμματα και αριθμούς ή να προφέρει ξένες λεξούλες. Το καλύτερο είναι να συνδυάζει τη γνώση με το παιχνίδι.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μοιραστείτε τις όμορφες στιγμές σας από το σχολείο!
Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του παιδικού σταθμού μοιραστείτε με το Καρκινάκι σας τις δικές σας όμορφες στιγμές από το σχολείο. Η ήρεμη φωνή και η καλή σας διάθεση θα προϊδεάσουν τον αγγελούδι σας να αισθανθεί ότι θα είναι ωραία να βρεθεί κι αυτό σε έναν αντίστοιχο χώρο. Για να το προετοιμάσετε καλύτερα μια ιδέα θα ήταν να καλέσετε ένα άλλο παιδί που θα πηγαίνει στον ίδιο παιδικό και κατά προτίμηση στην ίδια τάξη, έτσι ώστε να παίξουν και να γνωριστούν.

ΛΕΩΝ

Η αγαπημένη μου δασκάλα!
Από την πρώτη μέρα στον παιδικό σταθμό η σχέση του μικρού Λέοντα με τη δασκάλα του είναι στο επίκεντρο της καθημερινότητας του. Είναι σημαντικό λοιπόν να σας δει να της μιλάτε και να της χαμογελάτε ώστε να νοιώσει ότι την εμπιστεύεστε. Έτσι όταν το αποχαιρετάτε το πρωί θα αισθάνεται ασφάλεια. Για να ενισχύσετε αυτή τη επαφή εξηγήστε ότι η δασκάλα θα το βοηθάει σ' ό,τι χρειάζεται π.χ όταν θέλει να πάει στην τουαλέτα θα το συνοδεύει. Επίσης θα του μάθει καινούργια παιχνίδια, τραγουδάκια και όμορφους χορούς.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μια κατατοπιστική συζήτηση!
Το πιο σημαντικό εργαλείο για να προετοιμάσετε το μικρό Παρθενάκι για την πρώτη του μέρα στον νηπιαγωγείο είναι μια κατατοπιστική συζήτηση. Περιγράψτε στο μικρό σας πως θα είναι η ζωή του εκεί και πως αυτός ο χώρος θα είναι σαν ένα δεύτερο σπίτι του. Πόσο ωραία θα είναι να μαθαίνει κάθε μέρα καινούργια πράγματα αλλά και την αξία του ομαδικού παιχνιδιού. Και μην ξεχάσετε να του δώσετε το χρόνο να προσαρμοστεί σταδιακά με τα συναισθήματα που θα αντιμετωπίσει σε αυτό το σημαντικό του βήμα στη ζωή.

stimesi

ΖΥΓΟΣ

Επίδειξη σταθερότητας!
Η επίδειξη σταθερότητας από εσάς, τώρα που ο μικρός Ζυγός ετοιμάζεται αφήσει το γνώριμο περιβάλλον του σπιτιού του, αποτελεί χωρίς αμφιβολία την πιο αποτελεσματική τακτική. Όσο καλά κι αν το έχετε προετοιμάσει όταν έρθει η ώρα του αποχαιρετισμού δεν είναι καθόλου απίθανο να ξεσπάσει σε κλάματα και να σας δηλώσει ότι δεν θα πάει στον παιδικό γιατί δεν θέλει να αφήσει την αγαπημένη του γιαγιά μόνη. Όσο κι δεν αντέχετε να το βλέπετε να κλαίει μην ενδώσετε γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να παρατείνετε αυτή την κατάσταση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Προσαρμογή, μια δύσκολη υπόθεση!
Η προσαρμογή του μικρού Σκορπιού σε μια καινούργια κατάσταση πολλές φορές είναι μια δύσκολη υπόθεση. Χρειάζεται αναμφίβολα υπομονή και στρατηγική σκέψη. Τώρα που πλησιάζει η ώρα να πάει στον παιδικό σταθμό είναι σημαντικό να μπορεί να σας εμπιστευτεί, γι αυτό ποτέ μην σκεφτείτε, για να αποφύγετε σπαραξικάρδιες σκηνές, να το βάλετε στα πόδια όταν κοιτάει αλλού. Ένας τρυφερός αποχαιρετισμός με ένα φιλί και η υπόσχεση ότι θα περάσετε να το πάρετε όταν σχολάει είναι το καλύτερο φάρμακο για την ανασφάλεια του.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ρουτίνα αποχωρισμού!
Ένας τρόπος να ενισχύσετε το αίσθημα της ασφάλειας του μικρού Τοξότη τώρα που ήρθε η ώρα να πάει στο νηπιαγωγείο είναι να υιοθετήσετε μια ρουτίνα αποχωρισμού που να αρχίζει από το σπίτι. Πάρτε μαζί πρωινό – όχι μόνο για να πάρει το παιδί την απαραίτητη ενέργεια για να ανταποκριθεί στο πρόγραμμα του σχολείου - αλλά και για να μοιραστείτε τις σκέψεις σας. Μπορείτε να καθιερώσετε και ένα δικό σας χαιρετισμό όπως π.χ δώσε μου ένα φιλί και όταν θα γυρίσεις στο σπίτι θα μου πεις τι παιχνίδια παίξατε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Επίσκεψη στον παιδικό σταθμό!
Πριν το ξεκίνημα του παιδικού σταθμού καλό θα ήταν να επισκεφτείτε το χώρο μαζί με το μικρό σας και να του δείξετε την αίθουσα που θα κάθεται, την αυλή, την παιδική χαρά, την τουαλέτα και αν είναι δυνατόν να γνωρίσει τις δασκάλες του. Μιλήστε του για τις συναρπαστικές δραστηριότητες στις οποίες θα λάβει μέρος. Με την επιστροφή σας στο σπίτι και με τις εικόνες του σχολείου ακόμα ζωντανές, προτείνετε στο Αιγοκεράκι σας να κάνει το δάσκαλο και κάντε εσείς το μαθητή.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ευκολία προσαρμογής!
Με το Υδροχοάκι σας δύσκολα θα αντιμετωπίσετε προβλήματα προσαρμογής στο νήπιο. Φιλικό όπως είναι με τα άλλα παιδάκια μπορεί να ενταχθεί με ευκολία σε οποιοδήποτε περιβάλλον έχει ομαδικές δραστηριότητες. Το ομαδικό παιχνίδι είναι για το μικρό σας πηγή χαράς, φιλίας και ανταγωνισμού. Μέσα από τους διαπληκτισμούς αλλά και τις υποχωρήσεις που θα κάνει, στο τέλος θα γίνει ο συνδετικός κρίκος της ομάδας. Αυτό που θα το βοηθήσει να εξοικειωθεί πιο γρήγορα είναι να βλέπει τους φίλους του και εκτός παιδικού σταθμού.

ΙΧΘΥΕΣ

Ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης!
Η ημέρα που το Ψαράκι σας θα αποχωριστεί την αγκαλιά των γονιών του και τη φροντίδα των παππούδων έφτασε. Τώρα είναι η ώρα της προετοιμασίας, ώστε να κάνει με χαρά τα πρώτα του βήματα στο συναρπαστικό ταξίδι που ανοίγεται μπροστά του. Ένας τρόπος για να εξοικειωθεί το μικρό σας με την ιδέα του παιδικού σταθμού είναι τα παραμύθια τα οποία απεικονίζουν το πώς αισθάνεται ένα παιδί που είναι μακριά από τους γονείς του και γενικά την καθημερινότητα της σχολικής ζωής.

Κατέβασε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved