Ο Κρόνος στο Σκορπιό: Οι «χρησμοί» του για την Ελλάδα και τον κόσμο

Uranian Πινελιές σε σκούρο φόντο

Ο Κρόνος στο Σκορπιό: Οι «χρησμοί» του για την Ελλάδα και τον κόσμο

Ο Κρόνος, ο πλανήτης της κρίσης, του περιορισμού, της εμπειρίας αλλά και του καθήκοντος εισέρχεται στο ζώδιο του Σκορπιού αργά το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου. Ο Σκορπιός είναι ένα ζώδιο υδάτινο, παθητικό, εσωστρεφές και αντιδραστικό στις αλλαγές και η «ένωση» τους αποτελεί ένα μίγμα εκρηκτικό.

Αντλώντας πληροφορίες από την αρχαιοελληνική μυθολογία μαθαίνουμε πως ο Κρόνος ακρωτηρίασε - ευνούχισε τον πατέρα του, τον Ουρανό, παίρνοντας τα σκήπτρα της αρχηγίας. Γεγονός που φανερώνει και το στοιχείο της καρμικότητας (ό, τι σπείρεις θα θερίσεις), με το οποίο συνδέεται ο Κρόνος και από το οποίο δεν ξέφυγε ούτε το γένος των Ολύμπιων Θεών. Ο Κρόνος έριξε τον Ουρανό και ο Δίας, ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα του, ρίχνει τον Κρόνο και γίνεται ο βασιλιάς των Θεών. Το ότι ο Κρόνος εισέρχεται στο Σκορπιό που αποτελεί την έξαρση του Ουρανού και την κατοικία του Πλούτωνα αποτελεί ένα μίγμα δυνάμεων και μια αλυσιδωτή αντίδραση. Ο Κρόνος, ως καρμικός πλανήτης, έρχεται να κρίνει θεσμούς, μακροχρόνιες συνήθειες και πεπραγμένα. Είναι σημαντικό να συνυπολογιστεί ότι η είσοδός του στο Σκορπιό συμπίπτει με την κατάληψη της δικής του οικίας, του Αιγόκερω, από τον Πλούτωνα. Μια δυναμική εγκατάσταση η οποία προοιωνίζει αποδόμηση των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών συστημάτων, τουλάχιστον όπως τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Επίσης, δηλώνει προβλήματα με το έδαφος, το υπέδαφος και τα προϊόντα αυτών, ζητήματα με σύνορα, ερωτικά σκάνδαλα υψηλών ισταμένων προσώπων. Πρόσωπα και καταστάσεις θα δεχτούν τη χαριστική τους βολή.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Παρακολουθώντας τους πλανητικούς κύκλους της ιστορίας μπορούμε να πάρουμε μια πρόγευση του μέλλοντος. Ο Κρόνος στο Σκορπιό κατά τη διέλευσή του στη δεκαετία του ‘20 είχε συμβάλλει τα μέγιστα τόσο για την αύξηση του πετρελαίου όσο και του αερίου. Το 1925 είχαμε την ιδρυτική διακήρυξη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου αλλά και την ανακήρυξη της πρώτης δημοκρατίας στην Ελλάδα. Με την είσοδό του, σχεδόν, εμφανίστηκε διασπάθιση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος ενώ ύστερα από μόλις μερικούς μήνες γκρεμίζεται το πολιτικό σύστημα της χώρας. Το 1953 η Ισπανία έλαβε οικονομική βοήθεια μεγάλου μεγέθους από τις Η.Π.Α ενώ ήδη τώρα η Ισπανία είναι στον προθάλαμο του Δ. Ν.Τ έτοιμη για ακρωτηριασμό. Στην Αίγυπτο ανέλαβε την ηγεσία ο Νάσερ, ενώ τώρα βρίσκονται σε μια περίοδο θεσμικών και πολιτικών αλλαγών. Το 1955 είχαμε τις αγριότητες κατά των Ελλήνων στην Πόλη και το σύμφωνο της Βαρσοβίας. Την περίοδο 1982 - 1985 που ο Κρόνος πάλι διένυε το ζώδιο του Σκορπιού, στην Ελλάδα αρχίσαμε να έχουμε παροχές, σωρεία προσλήψεων στο δημόσιο και τώρα ερχόμαστε να πληρώσουμε το λογαριασμό με τσεκούρωμα μισθών, κατάργηση επιδομάτων, ανεργία και σκληρά φοροεισπρακτικά μέτρα. Όπως είχε πει και ο Ηράκλειτος «τα πάντα ρει».

Κοινωνικοπολιτική ανύψωση των πολλών Vs οικονομική υπεροχή των λίγων

Ο Κρόνος όπως αναφέρθηκε είναι στο ζώδιο έξαρσης του Ουρανού και κατοικίας του Πλούτωνα. Θεωρώ πως εδώ υψώνεται το λάβαρο της επανάστασης δυο αρχετύπων με εντελώς ασύμβατες ιδιότητες μεταξύ τους, που αποτυπώνονται και στους αντίστοιχους Uranian άξονες.

Ο άξονας Κρόνου – Ουρανού μιλάει για έριδες, ρήξεις και ακαμψία. Φανταστείτε πως ο Κρόνος είναι η παράδοση και ο χρόνος ενώ ο Ουρανός είναι η ανατροπή. Ο δεξιός «συντηρητισμός» σε πλήρη ρήξη με τον αριστερό «προοδευτισμό».

Ο άξονας Κρόνου - Πλούτωνα υποδεικνύει αργή ανάπτυξή ή ακόμα και διακοπή της όποιας ανάπτυξης.

Uranian Πινελιές σε σκούρο φόντο

Από την μελέτη των έμμεσων Μεσοδιαστημάτων, προκύπτει ότι ο Κρόνος το φθινόπωρο του 2013 θα «καθίσει» ακριβώς απέναντι από το Winderpunkt σχηματίζοντας τον άξονα Μηδενική Κριού – Κρόνος που υποδεικνύει απώλειες ιδιοκτησίας, χωρισμούς και χρεωκοπίες. Παράλληλα αμέσως μετά θα συναντήσει τον Άδη σχηματίζοντας τον άξονα Κρόνου - Άδη που προμηνύει σκληρή φτώχεια και φυλάκιση, εξαιτίας κακών συνηθειών. Από το συνδυασμό τους προκύπτει ο άξονας Μηδενική Κριού – Άδης = Κρόνος που προβλέπει κοινωνική αποσύνθεση, φτώχεια και προβλήματα με σύνορα και μετανάστες. Κατάργηση παροχών, σκληροί και αμείλικτοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, κατασχέσεις, αλλαγή ωραρίου εργασίας και στο εκπαιδευτικό σύστημα, μονοπώλια, στρατός, φανατισμός, προκαταλήψεις, ιδεοληψίες, ψυχολογικές διαταραχές και σεξουαλικά νοσήματα, μολύνσεις, γεννητικές εμφυτεύσεις, καταψύξεις γεννητικού υλικού.

Πρόβατα ξυπνάτε, έρχεται η σειρά σας

Ο Κρόνος δεν θα συγχωρέσει ούτε την αλαζονεία ούτε την αχαριστία. Όπως είχε πει και ο Χριστός, η μεγάλη αλήθεια είναι πως «μάχαιρα έδωσες μάχαιρα θα λάβεις». Η Γερμανία έδειξε ιδιαίτερη αλαζονεία απέναντι σε αδύνατους θέλοντας να επιβάλλει μια ειρήνη με τη βία. Μπαίνοντας ο Κρόνος στον 12ο οίκο της θα βγάλει προς τα έξω τόσο την παθογένεια τη δική της όσο και της ευρωζώνης. Τα ίδια και χειρότερα αναμένονται για την Αμερική ανεξάρτητα αν και οι δύο χώρες ακόμη νιώθουν υπερδυνάμεις. Λίγο πριν το κραχ 1929 ο πρόεδρος Χέρμπερτ Χούβερ είχε δηλώσει: «Σήμερα στην Αμερική βρισκόμαστε πιο κοντά στο να πετύχουμε την ολοκληρωτική νίκη έναντι της φτώχειας από κάθε άλλη στιγμή στην ιστορία οποιασδήποτε χώρας». Κατά συνέπεια όπου ακούτε αντίστοιχους διθυράμβους κάτι... βρωμάει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Ελλάδα συγνώμη, μα πρέπει να αλλάξεις γνώμη (κυβέρνηση)

Με το καλημέρα ο Κρόνος τετραγωνίζει τον Ήλιο της Ελλάδας (στον χάρτη της Μεταπολίτευσης) και συναντά το Μεσοδιάστημα Ποσειδώνας/Μεσουράνημα (εξαπάτηση, αναλήθεια, απώλεια, αδυναμία, αρρώστια) κάνοντας έτσι να απολέσει η χώρα τα όποια ψήγματα καλοπέρασης και αξιοπρεπούς διαβίωσης, επί της ουσίας με δόλο, ανεξαρτήτως από τι εντύπωση θα σχηματιστεί. Οι Εφιάλτες θα ρίξουν τους άλλους στο βούρκο για τον πλούτο προφασιζόμενοι έναν σκληρό αγώνα ή ένα πρόβλημα για να βγει το καράβι - Ελλάδα στο νησί της σωτηρίας ενώ ο πραγματικός στόχος είναι η υποτέλεια της. Το πέρασμα του σε πρώτη φάση από τον 4ο οίκο ισοπέδωσε της ρίζες και με την είσοδο του στον 5ο θα απολέσει τους καρπούς αυτών. Απόγονοι, παιδιά και παιδεία θα γευτούν την αναλγησία. Όπως λέει και η παροιμία η Ελλάδα (κι ο Κρόνος) τρώει τα παιδιά της. Ως εκ τούτου κατά τη θητεία του Κρόνου στον Σκορπιό ανάπτυξη δεν διαφαίνεται νωρίτερα από τα τέλη του 2015, όπως έχει αναφερθεί κατά το παρελθόν σε άλλα άρθρα αλλά θα συνεχίσουμε να ελπίζουμε και να μαχόμαστε για φως, περισσότερο φως.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved