Οι τριτεύουσες κατευθύνσεις

Οι τριτεύουσες κατευθύνσεις είναι ένα καλό εργαλείο στα χέρια του ερευνητή.

Παπασταύρου Λίντα
Οι τριτεύουσες κατευθύνσεις

Γράφει ο Karl-Heinz Ottinger

Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν δυο είδη τριτευουσών προόδων. Η πρώτη αντιστοιχεί μια μέρα μετά την γέννηση του ατόμου με έναν μήνα ζωής, ενώ η δεύτερη έναν συνοδικό μήνα (29.53 ημέρες) με ένα έτος ζωής του ατόμου.

Η πιο διαδεδομένη τριτεύουσα κατεύθυνση είναι αυτή που εξισώνει αναλογικά την μια μέρα με έναν μήνα της ζωής του ανθρώπου.

Σε αυτήν, η μηνιαία «εικονική» κίνηση της Σελήνης ισούται περίπου με μια μοίρα.

Κατ' αρχάς όποια πρόοδο κι αν χρησιμοποιήσουμε, ελέγχουμε τους πλανήτες εάν μπαίνουν σε οίκο, γίνονται ορθόδρομοι, ανάδρομοι ή στάσιμοι.

Επί παραδείγματι εάν ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου γυρίσει στάσιμος μας δείχνει πως μιλάμε για μια χρονιά όπου πιθανόν να αλλάξετε εντελώς τρόπο σκέψης-δράσης και συμπεριφοράς.

Αν ο Κρόνος γυρίσει σε stationary ίσως σας βγάλει ζητήματα με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή ακόμα και σε περιπτώσεις που το σηματοδοτεί την κατά κάποιο τρόπο απώλεια τους.

Ο Ουρανός θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια σειρά από γεγονότα τα οποία θα είναι ξαφνικά και απροσδόκητα.

Ένας Βόρειος Δεσμός θα μπορούσε να βγάλει μια έστω παροδική επανασύνδεση ή μια γνωριμία η οποία να έχει ένα έντονα καρμικό υπόβαθρο.

Ο Ποσειδώνας πάλι, μια ιδεολογική έμπνευση ή φόρτωμα ευθυνών πέρα από τις αντοχές μας και εν τέλει φυγή από την πραγματικότητα κλπ.

Μια πρώτη ερμηνεία όψεων

Ήλιος σε σύνοδο με Σελήνη (natal): Μια περίοδος όπου έχουμε την εκκίνηση νέων πραγμάτων και την απαλοιφή και εξάλειψη οτιδήποτε παλαιού. Θα πρέπει επίσης να είσαστε προσεκτικοί μιας και θα δοθούν ευκαιρίες αλλά που δεν είναι απαραίτητα σίγουρο πως οι συνθήκες για την εκμετάλλευση τους είναι οι πλέον ιδανικές

Ήλιος σε δυσαρμονία με Σελήνη: Μια όχι καλή περίοδος μιας και έρχεται σε σύγκρουση το θέλω με την παθογένεια που παράγει η αδυναμία των

συνθηκών πραγμάτωσης.

Ήλιος σε ευνοϊκή όψη με Σελήνη: Μια περίοδος όπου η καλή ψυχολογία αλλά και η ισχυρή θέληση για αλλαγή μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά

Αφροδίτη σε ευνοϊκή όψη με Κρόνο: Μια περίοδος όπου τα οικονομικά ζητήματα αναζητούν αλλά και βρίσκουν λύση. Η περίοδος αυτή είναι επίσης καλή για ζητήματα υγείας και δη για δερματολογικά.

Αφροδίτη σε δυσαρμονική όψη με Κρόνο: Μια περίοδος συναισθηματικής ανασφάλειας και στενοχώριας. Είτε υπάρχουν αντικειμενικές ή όχι δυσκολίες το άτομο νοιώθει μια συναισθηματική εγκατάλειψη ενώ είναι αδύνατον να σκεφτεί έστω και ελάχιστο αισιόδοξα. Σε συναισθηματικό πεδίο βγάζει την αίσθηση της αδυναμίας του να προσφέρω μα και να δεχτώ αγάπη.

Ερμής σε ευνοϊκή όψη με Κρόνο: Ιδανική περίοδο για μελέτη αλλά και ανάληψη ευθυνών μέσα στον χώρο εργασίας, σπιτιού κλπ. Επίσης, για να κάνετε έρευνα αγοράς για κάτι που χρειάζεστε, για να συζητήσετε με άτομα μεγαλύτερα σε ηλικία ή σε ιεραρχία, ώστε να πετύχετε το κάτι παραπάνω αλλά και για τακτοποίηση ζητημάτων οικονομικού χαρακτήρα.

Ερμής σε δυσαρμονική όψη με Κρόνο: Μια περίοδος όπου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί περίοδος στενοκεφαλιάς και δογματισμού και η οποία μπορεί να συνδυάζεται με δυσβάστακτες ευθύνες. Όχι ευνοϊκή περίοδος για έναρξη ή διενέργεια δικαστηρίων και υπογραφή συμβολαίων.

Άρης σε ευνοϊκή όψη με Κρόνο: Μια περίοδος όπου η μαχητικότητα κι η επιθετικότητα έρχονται σε δεύτερο ρόλο και το άτομο λειτουργεί με γνώμονα την τακτική και λειτουργεί βάσει σχεδίου. Ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες, το άτομο θέλει να ηγηθεί και να «βγάλει τα κάστανα από την φωτιά».

Άρης σε δυσαρμονική όψη με Κρόνο: Μια περίοδος εντάσεων, ρήξεων και τραυματισμών. Ροπή προς τα ατυχήματα, κοψίματα-καψίματα-σπασίματα.

Τώρα όσον αφορά τις ανοχές παίζουμε στην μια μοίρα αυστηρά.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

tritevouses

Χάρτης πρώτης εκτόξευσης διαστημικού λεωφορείου Columbia και οι τριτεύουσες κατευθύνσεις της ημέρας της έκρηξης και καταστροφής του.

O TP (**tertiary Progressive) Βόρειος Δεσμός (*πεπρωμένο) σε τετράγωνο με τον Natal Ήλιο στον 12ο οίκο στην 22η μοίρα (*δολοφονίας) και τον Natal Πλούτωνα ενώ ο ΤΡ Κρόνος του 10ου (φήμη) σύνοδο με τον Natal Πλούτωνα και αντίθεση με τον Natal Ήλιο.

tritevouses_DNT

Ο χάρτης παροχής βοήθειας από Ε.Ε και ΔΝΤ

Ο ΤΡ Πλούτωνας του 5ου οίκου (απολαύσεις) στον 4ο οίκο (πατρίδα-η έναρξη) σε τετράγωνο με τον Ερμή του 12ου (δοκιμασίες). Η αριθμητική τιμή της μοίρας είναι 10 άρα Αιγόκερως (αντιστοιχεί στον 7ο οίκο- οι άλλοι). Η Σελήνη είναι σε ακριβέστατο τρίγωνο με τον Ωροσκόπο αλλά σε 5 μήνες θα κάνει τετράγωνο με τον Βόρειο Δεσμό. Άρα από Σεπτέμβριο του 2010 έρχονται πιο δύσκολες μέρες.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved