Ομοιοπαθητική: Τα Key notes για ένα ήσυχο ταξίδι

Επειδή οι καταστάσεις είναι για να τις αντιμετωπίζουμε ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με την ναυτία στο καράβι, την κρίση πανικού και τα ατυχήματα.

Ομοιοπαθητική: Τα Key notes για ένα ήσυχο ταξίδι
Επειδή οι καταστάσεις είναι για να τις αντιμετωπίζουμε ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με την ναυτία στο καράβι, την κρίση πανικού και τα ατυχήματα.

Πολλοί άνθρωποι στα ταξίδια παθαίνουν ναυτίες. Ένας τρόπος θα λέγαμε ότι είναι να μην ταξιδεύουν, αλλά από την άλλη πλευρά αν υπάρχει τρόπος να ευχαριστηθούν το ταξίδι τους γιατί να μην προτιμήσουν μια εναλλακτική λύση;

Το φάρμακο το οποίο θα είναι καλό να το έχετε μαζί σας όταν πρόκειται να ταξιδέψετε και γνωρίζετε ότι έχετε τέτοια προβλήματα είναι το Petroleum. Την ανάγκη λήψης του συγκεκριμένου φάρμακου θα την καταλάβετε από την ναυτία που δημιουργείται με την κίνηση, από την πείνα που αναγκάζει τον ασθενή να τρώει συνέχεια και τον πονοκέφαλο μαζί με τον ίλιγγο. Αυτός ο ασθενής χειροτερεύει με την κίνηση του τραίνου, του αυτοκινήτου και του πλοίου. Την ομοιοπαθητική ουσία ο ασθενής μπορεί να την πάρει λίγο πριν επιβιβαστεί ή αμέσως με το που θα νιώσει την ναυτία.

Στην συνέχεια ένα άλλο εξίσου σύνηθες φαινόμενο είναι οι κρίσεις πανικού, η κλειστοφοβία και η ανεξέλεγκτη ανυπομονησία. Εδώ το φάρμακο που θα βοηθήσει την κατάσταση είναι το Aconitum. Είναι και αυτό ένα φάρμακο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ναυτία και θα καταλάβετε ότι το χρειάζεται ο ασθενής όταν η ναυτία συνοδεύεται από εμετό. Βέβαια το Aconitum ενδείκνυται κυρίως σε καταστάσεις φόβου και όταν ο ασθενής τρομάζει εύκολα. Μετά από έκθεση σε κίνδυνο είναι πολύ σημαντικό φάρμακο.

Όταν κάποιος έχει υποστεί σοκ από κάποιο ατύχημα ή τραυματισμό τότε το πρώτο φάρμακο που θα σας έρθει στο μυαλό είναι η Arnica. Επίσης στους μωλωπισμούς και τα χτυπήματα είναι το πρώτο φάρμακο στην κατηγορία αυτή.

Όταν όμως δεν πιάσει η Arnica το αμέσως επόμενο φάρμακο που μπορεί να βοηθήσει από την στιγμή που τα τραύματα είναι βαριά σε μυς και σε αρθρώσεις είναι to Bellis perennis.

Στους μωλωπισμούς του αγκώνα, στο καλάμι και στο γόνατο βοηθάει περισσότερο η Ruta. Σε αυτή την περίπτωση θα το καταλάβετε επειδή ο ασθενής θα κουτσαίνει. Εδώ σημειώστε ότι αν δεν έχει ανακουφιστεί σε 24 ώρες με την Ruta και ο πόνος είναι δυνατός τότε βοηθήστε τον βάζοντας του κρέμα Symfytum.

Για να μην σας μπερδεύω με όλα τα φάρμακα, αυτά που είναι τα πιο απαραίτητα να υπάρχουν σε όλα τα ομοιοπαθητικά βαλιτσάκια των διακοπών είναι η Arnica, η Calendula, το Ruhus tox. και το Ledum.

Διαβάστε επίσης:

Το ομοιοπαθητικό σας φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες

Ομοιοπαθητικά tips για τα καλοκαιρινά ατυχήματα

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved