Φθινοπωρινή Ισημερία: Όταν το σύμπαν αφουγκράζεται

Η ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας γιορτάζεται σύμφωνα με παραδόσεις από πολλούς λαούς, ενώ αποτελεί εθνική γιορτή για τους Ιάπωνες

Φθινοπωρινή Ισημερία: Όταν το σύμπαν αφουγκράζεται

Στις 22/9 στις 17:49 ώρα Ελλάδας πραγματοποιείται η Φθινοπωρινή Ισημερία, που εξισώνει την ημέρα με την νύχτα, βαδίζοντας σταδιακά προς την αύξηση των ωρών της νύχτας, ως το χειμερινό ηλιοστάσιο της 22ας Δεκεμβρίου, που η νύχτα σημειώνει την μεγαλύτερή της διάρκεια.

Ακολουθεί η πορεία αύξησης της ημέρας έως την Εαρινή Ισημερία, στις 20/3/2013 στις 13.02 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, που θα εξισωθούν ξανά.

Όλος αυτός ο μαγικός κύκλος, κλείνει με το θερινό ηλιοστάσιο στις 21/6/2013 στις 8.04 το πρωί.

Η ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας γιορτάζεται σύμφωνα με παραδόσεις από πολλούς λαούς, ενώ αποτελεί εθνική γιορτή για τους Ιάπωνες.

Καθόλου τυχαίο το γεγονός πως η Φθινοπωρινή Ισημερία συντελείται στο ζώδιο του Ζυγού, το ζώδιο της εξισορρόπησης της ενέργειας και της αναζήτησης της ισορροπίας, που συμβολίζεται από μια ζυγαριά πλήρως ευθυγραμμισμένη.

Το κάλεσμα λοιπόν είναι η ανασύνταξη των δυνάμεών μας με σκοπό όχι τόσο την έναρξη δημιουργικών κατευθύνσεων που σηματοδοτεί ο Κριός και η Εαρινή ισημερία, αλλά η ατομική μας ισορροπία σε σχέση με τους άλλους.

Η φετινή Φθινοπωρινή Ισημερία έχει ωροσκόπο Υδροχόο, θέτοντας ρεαλιστικές βάσεις και βοηθώντας στην υιοθέτηση νέων θεωριών, αξιών και αντιλήψεων.

Η Σελήνη στον Τοξότη μας εμπνέει να περιπλανηθούμε με συναισθηματική γενναιοδωρία και μεγάλη δόση αισιοδοξίας.

Ο Ερμής στον Ζυγό προσφέρει τις διαπραγματευτικές διπλωματικές του εκφάνσεις, ενώ η Αφροδίτη στον Λέοντα στηρίζει σαν θεατρικός παραγωγός την ελπιδοφόρα μας παράσταση.

Ο Άρης στον Σκορπιό βάζει το πάθος στις αποφάσεις μας, αλλά και τα όρια στην σεξουαλικότητά μας, τα οποία το τετράγωνο με την Αφροδίτη τα κάνει να ξεπερνιούνται εύκολα.

Ο Δίας στους Διδύμους θα επεκτείνει την επικοινωνία μας, προσκομίζοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για την πορεία μας, ενώ ο Κρόνος στον Ζυγό βοηθά στην αναθεώρηση των σχέσεών μας και στην επανεξέτασή τους με κάθε τίμημα.

Η θέση του Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων που κυβερνά, διευκολύνει την έμπνευση και τη διαίσθηση, ενώ ο Ουρανός από τον Κριό και ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω, δίνουν ώθηση στην ορμητικότητα και στις φιλοδοξίες μας.

Μια Φθινοπωρινή Ισημερία που οι πλανήτες πρωταγωνιστούν στα ζώδια του αέρα και της φωτιάς, σίγουρα αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία δράσης, επέκτασης και αλλαγών.

Την ημέρα που συντελείται καλό θα ήταν ο καθένας από εμάς να αφιερώσει λίγο χρόνο για μια τελετουργική υποδοχή, καθαρίζοντας το χώρο με αιθέρια έλαια λεβάντας, μύρου, ή δεντρολίβανου, μένοντας σε σιωπή ή σε στάση διαλογισμού και στέλνοντας στο σύμπαν τα αιτήματά του.

Ας προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για μια καινούργια πραγματικότητα, στρώνοντας τα καθαρά σεντόνια του εξαγνισμού και βάζοντας στο χώρο μας φρέσκα λουλούδια και μυρωδιές.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved