Ινδική Αστρολογία και μακροβιότητα

Γράφει ο Πάρις Σιδηρόπουλος
Παπασταύρου Λίντα
Ινδική Αστρολογία και μακροβιότητα

Στις Ινδίες, όταν οι αστρολόγοι αναλαμβάνουν την χάραξη ενός γενέθλιου χάρτη, το πρώτο πράγμα που εξετάζουν είναι η μακροβιότητα του πελάτη τους, ώστε να μην προχωρήσουν στις προβλέψεις τους πέραν από το μοιραίο χρονικό σημείο.

Φυσικά το πώς τελικά διαχειρίζονται την τρομερή αυτή πληροφορία απέναντι στον πελάτη είναι κάτι που ποικίλει ανάλογα με ευθύνη που αναλαμβάνει ο κάθε αστρολόγος απέναντι, βασικά, στην συνείδηση του.

Εγώ προσωπικά απέφυγα τον πειρασμό να εξειδικευθώ στην πρόβλεψη θανάτου γιατί μοιραία θα σκάλιζα τον δικό μου χάρτη πριν από όλα. Πιστεύω πως τέτοια θέματα δεν πρέπει καν να αγγίζονται επειδή δημιουργούν έμμονες ιδέες και που μπορεί τελικά να επιφέρουν το μοιραίο που κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Η Ινδική αστρολογία παρέχει πλήθος πληροφοριών για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την ζωή μας πάνω σε προληπτική βάση και όχι μοιρολατρική. Αν γενέθλιος χάρτης έχει ενδείξεις κακής υγείας λόγω κακής διατροφής και καταχρήσεων ή αν έχει ενδείξεις ατυχημάτων από επικίνδυνα σπορ και βίαιο τρόπο ζωής, τότε συμβουλεύουμε τον ενδιαφερόμενο να ακολουθήσει ήπιο τρόπο ζωής σε μόνιμη βάση και όχι προϊδεάζοντας τον σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο χάριν της «περιβόητης» πρόβλεψης η οποία και σε τελική ανάλυση μπορεί ουδέποτε να επαληθευθεί.

Ας μην ξεχνάμε ότι η σύγχρονη ιατρική έχει παρατείνει συλλογικά την μακροβιότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους με την αύξηση του μέσου όρου ζωής που σε παλαιότερες εποχές θα είχαν προ πολλού πεθάνει. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για έναν αστρολόγο είναι να πιστέψει ότι τα «ξέρει όλα και είναι αλάνθαστος» παγιδεύοντας έτσι την ίδια του την υπόληψη και θέτοντας σε κίνδυνο την ευτυχία και την ζωή ακόμη του πελάτη του.

Η Ινδική αστρολογία παρόλη την λάμψη και την δύναμη της δεν διστάζει να δηλώνει εδώ και χιλιάδες χρόνια μέσω των σοφών ερευνητών της ότι οι αστρολόγοι μπορεί να προβλέπουν τις τάσεις και τις πιθανότητες των όσων μέλλουν να συμβούν. Εκείνος όμως που με βεβαιότητα γνωρίζει επακριβώς τα μελλούμενα είναι αποκλειστικά και μόνον ο δημιουργός θεός Μπράχμα.

Με την ίδια επίγνωση της θνητότητας μου και με την Σωκρατική ρήση «γηράσκω αεί δισασκόμενος», υπηρετώ την Ινδική αστρολογία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved